CHP’Lİ KADIN KOLLARI “KONGRE” İLE BİR İLKE İMZA ATTI

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Kadın Kolları “kongre” yaparak bir ilke imza attı. CHP Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı ilk kez kongre ile belirlendi. Kongreye CHP İl Kadın Kollar

Çerkezköy 3.06.2012 22:19:00 0
CHP’Lİ KADIN KOLLARI “KONGRE” İLE BİR İLKE İMZA ATTI
Çerkezköy Haber – Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Kadın Kolları “kongre” yaparak bir ilke imza attı. CHP Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı ilk kez kongre ile belirlendi.
KADIN KOLLARI KONGRESİ YAPILDI
Önceki gün gerçekleştirilen İlçe Kadın Kolları 1. Olağan Kongresi saat 11.00’da başladı. İlçe Kadın Kolları üyelerinin katıldığı kongreye CHP İl Kadın Kolları Başkanı Hülya Karaağaç ve CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez de katıldı. Divanın oluşturulması ile başlayan Kongrede Divan Başkanlığına Necdet Ertürk seçildi. Divanın oluşturulmasının ardından İlçe Kadın Kolları Başkanlığına adaylığını açıklayan Şayka Çalışkan konuşma yaptı. Yıllardır özlemini çektikleri “Kadın Kongresini” gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Çalışkan “Daha örgütlü, daha güçlü kadınlar olarak en büyük emanetimiz Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidar yapmak için var gücümüzle çalışacağız” dedi.
“TÜRKİYE ZOR BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR”
Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini söyleyen Çalışkan, ekonominin iyi gitmediği bir ülkede hiçbir sistemin iyi çalışmayacağını belirterek “Türkiye de bu ülkelerden biri. Ekonominin kötü gidişatından en çok kadınlar etkileniyor. Ekonomik sıkıntıyla da kalmıyor, boşanmalardan, aile içi şiddete kadar kadınlarımızın yaşadığı sıkıntıların temelinde bu gidişat yatıyor. Kadın sorunları, cinsiyet ayrımcılığı, taciz, şiddete karşı toplumun her alanında var olmak için mücadele ediyoruz. Bu mücadele, kadınları toplumdaki herkesten daha güçlü varlıklar yapıyor” dedi.
KURTULUŞUN REÇETESİ CHP”
Bu sıkıntılardan kurtuluş reçetesinin CHP olduğunu söyleyen Çalışkan, “Ne yazık ki kadının adının her alanda silinmeye çalışıldığı bir ülkede yaşıyoruz. Yürütme, bazı kadınların eve kapanıp 3 çocuk yapmasını istiyor. Milli Eğitim Bakanlığı kız çocuklarını eve hapsedecek düzenlemeler yapmakla kalmayıp liselerde evlenmeyi serbest hale getiriyor. Kadından sorumlu olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı evlilik kursları açacak kadının çalışmasının uygun olmadığı yönünde dersler veriyor. Bu düzenlemeleri yapan zihniyete karşı var olan haklarımız korumak, Atatürk’ün ve Cumhuriyetin kadınlara tanıdığı haklara sahip çıkmak için var gücümüzle çalışmalıyız ve mücadele etmeliyiz” diye konuştu. CHP’nin ilk defa kadınlara seçme ve seçilme hakkı veren parti olduğunu anımsatan Çalışkan, hedeflerinin CHP’yi iktidara taşımak ve CHP Genel Başkanını da Başbakan yapmak olduğunu söyledi.
“ÜLKE ELDEN GİDİYOR”
CHP Tekirdağ İl Kadın Kolları Hülya Karaağaç da “Ülke elden gidiyor. Bir şeyler dönüyor. Bu oyunlar hep kadınların üzerinden oynanıyor. Bunun çözümü CHP’de CHP’li kadınlardadır” dedi. AK Partili kadınların eve kapatılmaktan memnun olduğunu savunan Karaağaç “Onların gözünü bizler açacağız. Bunun için birlik beraberlik içerisinde olmalıyız. Bütün kadınlarımızı kucaklayarak, kimseyi ötelemeden güç birliği içinde olursak büyürüz, aksi halde hep yerimizde sayarız” diye konuştu. Masa başında iktidar olunamayacağını ifade eden Karaağaç “Meydanlara inmeliyiz. Başbakan kendisini ülkenin Başkanı olarak görüyor. Herkese emrediyor” dedi. Konuşmaların ardından seçimlere geçildi.
YENİ YÖNETİM
Tek listenin katıldığı seçimlerde 652 üyeden 95’i oy kullandı. Tümü geçerli sayılan oyların tamamını alan Şayka Çalışkan ilçe kadın kolları başkanlığına seçildi. Çalışkan başkanlığındaki yeni yönetimde Emine Canan, Gönül Çiçek, Emel Çinte, Zehra Gürgen, Nevriye Kahraman, Fatma Kovan, Nevin Şentürk ve Neşe Tatlı yer aldı. İl delegeliğine de Fatma Akem, Efes Aslan, Fatma Aslan, Ayşe Avcı, Arzu Ayyıldız, Marifet Başboğan, Emine Canan, Müslüme Çakan, Şayka Çalışkan, Kıymet Çalışkan, Suna Çelik, Fikriye Çelikel, Gönül Çiçek, Emel Çinte, Figen Dede, Nacide Demir, Nejla Doğan, Candan Dönmez, Şengül Gül, Meral Gür, Gülyeter Kaçakçı, Nevriye Kahraman, Güler Kara, Emine Karaca, Mükerrem Karacan, Gamze Karagöz, Yeşim Kaya, Meryem Kılıç, Ömrüye Kırmızıgül, Fatma Kovan, Şengül Nar, Zehra Negiz, Pınar Neşikli, Sena Özdemir, Leyla Savaş, Nevin Şentürk, Neşe Tatlı, Fidel Uçar, Kibriye Uçar, Gülcan Ulay, Kadriye Ünal, Fatoş Varol, Buket Yavuz, Ayfer Dönmez de Pınar Alemdar seçildi.
? Haber / Sevim BOZKURT

0282 726 91 91
0282 747 65 10