KOMİSYON “EVET”, MECLİS “HAYIR” DEDİ

Belediye hisselerinin satışının oybirliği ile kabul edildiği Kapaklı Belediye Meclisi Haziran Ayı Toplantısı’nın 1. oturumunda meclise sunulan plan tadilatına ilişkin talepleri içeren dilekçeler görÃ?

Çerkezköy 3.06.2012 22:22:00 0
KOMİSYON “EVET”, MECLİS “HAYIR” DEDİ
Çerkezköy Haber - Kapaklı Belediye Meclisi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın birinci oturumu geçtiğimiz gün saat 14.00’da Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
YETKİLER ENCÜMENDEN ZABITAYA DEVREDİLDİ
Belediye Başkanı İrfan Mandalı Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda açılış, yoklama ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Toplantıya Kenan Efeoğlu dışındaki tüm üyeler katıldı. Toplantıda ilk olarak Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen konular görüşüldü. Yönetmelik gereği T plakalı araçlar hakkındaki yetkilerin Encümen’den alınarak, Zabıta Müdürlüğü’ne verilmesi oybirliği ile kabul edildi. Toplantıda bir sonraki gündem maddesinde ise Belediye norm kadro cetvelinde değişiklik yapılması konusu görüşüldü. 9. derecedeki iki itfaiye memurunun 7. dereceye yükseltilmesi meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi.
BİLİRKİŞİ LİSTESİ BELİRLENDİ
Gündem maddesinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından belediye meclisine sunulan dilekçelerin görüşülmesine geçildi. İlk olarak Tekirdağ Valiliği Kadastro Müdürlüğü tarafından sunulan ‘Bilirkişi Seçimi’ konulu dilekçe görüşüldü. Belirlenen bilirkişi listesi meclis tarafından da oybirliği ile kabul edildi.
HİSSE SATIŞLARI KABUL EDİLDİ
Toplantıda daha sonra Murat Karakoyun tarafından meclise sunulan dilekçe görüşüldü. 675 ada 9 nolu parselde 25,02 m2 lik belediye hissesinin hisse ortağı Mehmet Karakoyun’a satılmasına meclis oybirliği ile karar verdi. İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından, Başkan Yardımcılığı kadrosuna Serpil Sevgi ve Etüt Proje Müdürlüğü kadrosuna da Özgür Çağlayan Çakmak’ın getirildiği konusunda meclis üyeleri bilgilendirildi. Ayrıca 453 ada 4 nolu parseldeki 28 metrekarelik belediye hissesinin de hisse ortağı Şengül Canseven’e satılması oybirliği ile kabul edildi. Toplantıda 2012 Mali Yılı Bütçesi’ne aktarma yapılması da oybirliği ile kabul edildi.
İLLER BANKASINA YETKİ VERİLDİ
İlgili gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından Fen İşleri Müdürlüğü’nün dilekçesinin görüşülmesine geçildi. Atık Su Arıtma Tesisi’ne kanalizasyon şebekesinin bağlanmasını sağlayacak kolektör hattının bağlanabilmesi için İller Bankası’na yetki verilmesine ilişkin dilekçe meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi.
İMAR KOMİSYONU RAPORU GÖRÜŞÜLDÜ
Bir önceki toplantıda İmar Komisyonu’na havale edilen gündem maddesi toplantıya damgasını vurdu. Komisyon ilgili gündem maddesi için, “Belde sınırları içerisinde parselasyonu tamamlanmış olan yapı adalarında şehrin estetiğini bozmayacak geçici yapı süresi meclisçe belirlenecek. Belediyenin uygun göreceği yerlerde ticaret ve konut alanlarında imar planındaki çekme mesafelerine riayet etmek, ruhsat almak kaydı ile yüksekliği maksimum 3,50 metre olacak şekilde plandaki yapılaşma şartlarını aşmamak üzere tek katlı konut veya işyeri yapılması, geçici sürenin uzatılıp uzatılmayacağının meclisçe kararlaştırılması, plandaki yapılaşma şartlarına uygun yapı yapılacağı zaman geçici yapının yıkılması kaydı ile işlem yapılması” şeklinde 3’e 2 oy çokluğu ile karar aldı.
1 OY FARKLA REDDEDİLDİ
Gündem maddesinin görüşülmesi esnasında meclis üyesi Ayhan Arslan ile Belediye Başkanı İrfan Mandalı arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı. Belediye Başkanı İrfan Mandalı, imara uygun yapılmayan işyerlerine ruhsat verilemediğini ve bu nedenle memurların zorluk yaşadığını ifade etti. 24.04.2012 tarihinde belediyeye Bakanlıktan bir genelge geldiğini belirten meclis üyesi Ayhan Arslan ise, genelgeye göre imara uygun olmayan hiçbir yere yapıya ruhsat verilmemesi gerektiğinin belirtildiğini söyledi. Komisyonun oy çokluğu ile aldığı tavsiye kararı, mecliste 7’ye karşı 8 oyla reddedildi.
TALEPLER İMAR KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ
Toplantının son gündem maddesinde, ise imar planı ile ilgili meclise sunulan dilekçeler görüşüldü. Necmettin Eres ve Muzaffer Parlateç’in meclise sunduğu ‘Cumhuriyet Mahallesi Yeni Cami Caddesi 501 Ada 5 ve 6 nolu parsellerin imar hattının düzeltilmesine ilişkin dilekçe oybirliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi. Bilal Tokuç’un Atatürk Mahallesi Tuna Caddesi’nde ve Kanber Ateş’in de Eyüpoğlu Caddesi’nde belirtilen ada ve parsellerde imar durumunun 5 kat olmasına ilişkin talepleri de incelenmek üzere İmar Komisyonu’na havale edildi. Talip Aras’a vekâleten Halis Orhan’ın meclise sunduğu dilekçede ise 32K-2D pafta, 703 ada 4 ve 5 nolu parsellerde plan tadilatı yapılmasına ilişkin talebi de İmar Komisyonu’na havale edildi. Toplantı, ‘Atatürk Mahallesi 32K-1B, 32K-2A, 32K-2D ve 32 K-1C paftasında bulunan isimsiz sokak ve caddelere isim verilmesi’ ve 469 ada 16 nolu parselde inşa edilen binadaki, bir alt kata bağlı dubleks çatı katı olarak ruhsatlandırılan bölümlerin bağımsız bölüme dönüştürülebilmesi için proje tadilatına ilişkin taleplerin de imar komisyonuna havale edilmesinin ardından sona erdi.
? Haber / Ahmet KARDEŞ

0282 726 91 91
0282 747 65 10