“Toplum ne kadar ahlaklıysa belediyeciler de o kadar ahlaklıdır”

Marmara Belediyeler Birliği’nde “Belediyelerde Etik” sunumu yapan Yrd. Doç. Dr. Mustafa Lütfi Şen, “Pazarda güzel gördüğümüz, en öne dizilmiş taze meyveler nasıl evde çürük çıka

Bölgede Gündem 5.06.2012 09:22:00 0
“Toplum ne kadar ahlaklıysa belediyeciler de o kadar ahlaklıdır”
Çerkezköy Haber - Marmara Belediyeler Birliği ile Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu arasında imzalanan protokol doğrultusunda düzenlenen “Kamu Yönetiminde Etik” temalı eğitimlere Birliğin Eminönü’nde bulunan merkez binasında devam edildi. Kamu Görevlileri Etik Kurulu Uzman Eğitmenlerinden Yrd. Doç. Dr. Mustafa Lütfi Şen’in yaptığı sunumda önemli konulara değinildi.
HER ALANDA ETİK PROBLEMİ VAR
Belediyelerin birim müdürlerine yönelik gerçekleştirilen eğitimde sunum yapan Şen, “Günümüzde, yalnız kamu yönetiminde değil, toplumun her alanında genel anlamda etik problemlerle karşı karşıya bulunuyoruz. Siyasal ve yönetsel alanda ortaya çıkan yozlaşmanın temelinde, toplumsal etiğin erozyona uğraması yatmaktadır. Sorun sadece ‘ahlaka aykırı’ sayılan davranışların toplumda yaygınlık ve saygınlık kazanması değildir. Daha da ciddi olan ve bunlara yol açan sorun, artık neyin ahlaklı neyin ahlaksız olduğu konusundaki ölçülerin yitirilmeye başlamasıdır. Ahlaklı ve ahlaksız davranışı birbirinden ayırmakta zorluk çekilmektedir” dedi.
 “KAMU YÖNETİCİLERİ EN İYİ HİZMETİ VERMEKLE YÜKÜMLÜDÜR”
Yrd. Doç. Dr. Mustafa Lütfi Şen “Vergisini veren vatandaşa, tüm kamu yöneticileri en iyi hizmeti vermekle mükelleftir. Vatandaş da vergisini verdiği kamu kurumunu sorgulamakla mükelleftir. ‘Onunla mı uğraşacağım. Allah’ından bulsun zihniyeti yanlış; konuşulacak, itiraz edilecek, gerekirse yetkili mercie çıkılacak. Pazarda güzel gördüğümüz, en öne dizilmiş taze meyveler nasıl evde çürük çıkabiliyorsa, kamuda da aynısı olabiliyor. Kamu yöneticileri de bu toplumdan çıkıyor. Toplum ne kadar ahlaklıysa, belediyeciler de o kadar ahlaklıdır” dedi. Saydamlık, tarafsızlık, dürüstlük, hesap verebilirlik ve kamu yararını gözetme gibi etik davranış ilkeleri konularında da bilgiler veren Şen, kamusal hizmet ve uygulamalarda, kişisel suç niteliği taşıyan durumlarda en doğru kararı verecek olan, kişinin kendi vicdanı olduğunu ifade etti.

0282 726 91 91
0282 747 65 10