Fevzipaşa İlköğretim Okulu “ek bina” istiyor

Fevzipaşa İlköğretim Okulu bir yıldır kendini yenilemeye devam ediyor. Okul Müdürü Musa Dinç görevi geldiği günden itibaren bir yıl içerisinde birçok başarılı çalışmalara imza attıklarÄ

Çerkezköy 5.06.2012 09:47:00 0
Fevzipaşa İlköğretim Okulu “ek bina” istiyor
Çerkezköy Haber - Fevzipaşa İlköğretim Okulu bir yıldır kendini yenilemeye devam ediyor. Yenileme faaliyetinde İdare, Okul Aile Birliği ve Sınıf Veli Temsilcileri’nin başarılı çalışmaları önemli rol alıyor. 
BİR YILDA BİRÇOK ÇALIŞMA YAPILDI
Okul Müdürü Musa Dinç, geçtiğimiz Ekim ayında Cumhuriyet İlköğretim Okulu’ndan gelip Fevzipaşa’da göreve başladığı ilk günden itibaren okulun bakımsız olduğunu ve elden geçmesi gerektiğini fark ettiğini ifade ederek “Gerekli çalışmaları yapmaya başladık. Çalışmalarda Okul Aile Birliği başta olmak üzere Sınıf Veli Temsilcilerimiz ve velilerimiz de büyük emek sarf etti” dedi. Okullarında ‘Sınıf Veli Temsilcisi’ uygulamasının kendi döneminde başlatıldığını belirten Dinç, “Bu uygulamadaki amacımız, yapılacak olan çalışmaları tabana daha iyi yayabilmektir. Okulumuzda 35 Sınıf Veli Temsilcisi bulunmaktadır” dedi.
ZEMİNİ MERMERLERLE DÖŞEDİ
Okul için yapılan çalışmalar kapsamında ilk olarak bahçe düzenlemelerinin yapıldığını ifade eden Musa Dinç, “Bahçe duvarlarımızın üstüne demir telden korkuluklar çektik. Bahçedeki çalışmalarımızın ardından okulumuzun içine girdik. Okulun zemini oldukça elverişsizdi ve koridorlarda süpürgelik dahi yoktu. Okulumuzun içini, merdivenlerini komple mermerlerle döşettik. Bu çalışmalar kapsamında okulumuzun kaynaklarından herhangi bir harcama yapılmadı. Harcamaların bir kısmı duyarlı esnaf ve veliler tarafından karşılanırken, bir kısmı da Okul Aile Birliği’nin düzenlediği etkinliklerden elde edilen gelirle karşılandı” dedi.
BELEDİYE BAŞKANI YARDIM ETTİ
Fevzipaşa İlköğretim Okulu’nda şimdiye kadar öğretmenler tuvaletinin de olmadığını kaydeden Okul Müdürü Musa Dinç, “Belediye Başkanımızla görüştük. Kendisine durumu izah ettik ve yardım istedik. Sağ olsun bizi kırmadı ve okulumuza bir bayan bir de erkek öğretmen tuvaleti yaptırdı” diye konuştu. Okulun sosyal kulüpleri olduğunu söyleyen Dinç, bu kulüplerin etkinlik yapabilecekleri bir salonları olmadığı için koridora bir televizyon sistemi kurdurduklarını ifade etti. Sistemi bilgisayara bağladıklarını söyleyen Musa Dinç, “Bu sayede, hazırladığımız dokümanları koridordaki televizyon ekranından yayınlayabiliyor ve öğrencilerimizi ulaştırabiliyoruz. Çocuklarımızı çeşitli konularda bilgilendirebiliyoruz” dedi.
ÖĞRENCİ TUVALETLERİ DE YENİLENECEK
Bundan sonraki süreçte okula yeni bir ek bina yapılması gerektiğinin altını çizen duyarlı Müdür Musa Dinç, “Öğrenci sayımız çok fazla. Kapasitemizin çok üstünde. Bu sebeple yeni bir ek binaya ihtiyacımız var. Mevcut binamızda da seneye, öğrenci tuvaletlerinde yenileme çalışmaları yapacağız” dedi. Musa Dinç, Okul Aile Birliği Başkanı Özden Akbaba, Başkan Yardımcısı Melek Sarıtaş, üyeler Seher Küpeli ve Nurdan Denizliye ve ayrıca Sınıf Veli Temsilcileri’ne emeklerinden dolayı teşekkür etti.
? Haber / Ahmet KARDEŞ 
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10