Bartınlılar bu sene de “haydi pikniğe” dedi

Bartınlılar, bu sene de bir piknik şenliği düzenledi. Kapaklı Bartınlılar Derneği tarafından Kazak Gölü’nde bu yıl 2. si düzenlenen “Bartınlılar Piknik Şöleni” coşkuyla kutlandı

Çerkezköy 5.06.2012 09:51:00 0
Bartınlılar bu sene de “haydi pikniğe” dedi
Çerkezköy Haber - Kapaklı Bartınlılar Derneği tarafından Kazak Gölü’nde bu yıl 2. si düzenlenen “Bartınlılar Piknik Şöleni” coşkuyla kutlandı. Kırkpınar benzeri bir uygulamayla “Ağa”sı da bulunan piknik şölenine Bartınlıların yanı sıra Zonguldak Karabük ve çevre illerden de yoğun katılım vardı. Şölende kısa bir konuşma yapan Kapaklı Beldesi Bartınlılar Derneği Başkanı Nazif Çelen, şenliğe katılan herkese teşekkür etti. Folklorik giyinmesiyle dikkat çeken Piknik Ağası Şaban Topuz da gelen tüm konuklarla yakından ilgilendi. 
DESTEK OLARAK SADECE “OY” İSTEDİ
Etkinlikte konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, bu tür etkinlikleri düzenlemenin kolay olmadığını, maddi ve manevi destek gerektiğini belirterek “özellikle dernek üyelerinin biraz daha fazla katkı sağlamaları lazım ki bu tür dernekler ayakta kalabilsin, yoksa bu tür derneklerde tekelleşme olur” dedi. Hiç kimsenin keyfî olarak memleketini bırakıp başka yerlere gitmediğini söyleyen Mandalı “Buradakilerin hiçbiri de keyfi bir sebepten dolayı memleketini bırakıp gelmemiştir. Herkes iş aş sebebiyle memleketini toprağını bırakıp gelmiştir. Maalesef şu an o bölgelerde iş yok. Biz buraya gelen vatandaşlarımıza elimizden geldiğince katkı sağlamaya çalışıyoruz. Sizden istediğimiz destek de 5 yılda bir vereceğiniz oydur. Onu da bizden esirgemediğiniz için hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.
GÖÇ İLE SADECE NÜFUS AZALMIYORMUŞ
Cumhuriyet Halk Partisi Bartın İl Başkanı Selim Karakaş, bu tür etkinliklerin, insanların kaynaşması açısından önemine dikkat çekti. İnsanların iş bulmak için başka bölgelere göç ettiğini belirten Karakaş, “Bartın 1991’den itibaren göç vermeye başladı. Ama siz şanslısınız ki böyle güzel bir yere gelmişsininiz. Daha önce göç alan bir yer konumunda olan Zonguldak şu an göç vermektedir. Biz göçle sadece nüfus kaybetmiyoruz. Nüfusla beraber Milletvekili sayımız da azalıyor” dedi.
DERNEKÇİLİK FEDAKÂRLIK İSTER
Etkinliğe katılmaktan ve hemşerileriyle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Bartın Kumluca Belediye Başkanı Metin Çetin de “Dernekçilik zor iş fedakârlık ister, emek ister buradaki pikniği organize edenler belki bir haftadır yatamıyorlar. Bu tür organizasyonlar sadece bir arada olmak için değil, gelenek ve görenekleri korumak ve yaşatmak için de çok önemlidir” değerlendirmesinde bulundu.
MANDALI’YA PLAKET TAKDİM EDİLDİ
Bartınlılar Piknik Şenliğine Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kumluca Belediye Başkanı Metin Çetin, CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş, Kapaklı Bartınlılar Derneği Başkanı Nazif Çelen, Piknik Ağası Şaban Topuz ve çok sayıda davetli katıldı.
Şenlikte davetliler, Bartın yöresinin tanınmış ses sanatçısı Ramazan Çelik’in şarkılarıyla keyifli anlar yaşadı. Programda, derneğe katkılarından dolayı Dernek Başkanı Nazif Çelen, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya bir plaket takdim etti.
 Haber / Bahtiyar ŞENLİK

0282 726 91 91
0282 747 65 10