Ergene Nehri “çevre” konusu oldu

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’in gündeminde, Trakya bölgesinin tarımsal amaçlı su ihtiyacını karşılayan Ergene Nehri vardı. “5 Haziran Dünya Çevre Günü” konulu bir basın açıkl

Tekirdağ 5.06.2012 21:33:00 0
Ergene Nehri “çevre” konusu oldu

 Çerkezköy Haber - CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı.

 

DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ HAKKINDA KONUŞTU

 

‘Dünya Çevre Günü’ başlığı altında açıklamalarına başlayan Candan Yüceer, “Çevre sorunları ülkemizde ve dünyada giderek daha çok tartışılan ve geleceğe ilişkin kaygılar doğuran bir konu. Düzensiz şehirleşme, hızlı nüfus artışı, yeşil alanların ve ormanların yok edilmesi, hükümetin çevre sorunlarına ilişkin politika yoksunluğu, denetim ve yaptırım eksikliği ülkemizi bir rant cenneti haline getirdi. Ülkemizde yıllardır sürdürülen genel politikayla paralel olarak doğal alanlar istismar edilip yerli ve yabancı sermayenin tekeline düşmektedir” iddiasında bulundu.

 

ERGENE NEHRİ’NİN ÖNEMİNDEN BAHSETTİ

 

Konuşmasına Trakya Bölgesindeki yoğun nüfusu sağlık açısından etkileyebilen Ergene Nehri’nin akıbetinden söz ederek devam eden Yüceer, “Trakya bölgemizde çok kalabalık bir nüfus yaşamakta ve bu nüfus hızla gelişen sanayiye bağlı olarak her geçen gün daha da artmaktadır. Bölgenin sanayi ağırlıklı olması, su kaynaklarında ciddi kirlenmeye neden olmakta, başta tarım toprakları olmak üzere tüm çevreye büyük oranda zarar vermektedir. Trakya bölgesinin tarımsal amaçlı su ihtiyacını karşılayan ve bölge için en önemli kaynak olan Ergene Nehri de yıllardır çözülemeyen en önemli çevre sorunlarından biridir.  Çevresinde yaşayanların sağlığını olumsuz etkileyen, sudaki kirliliği nedeniyle bölgede kanser vakalarının artması araştırmalara konu olan Ergene Nehri’ndeki kirlilik bölgemizin acil çözüm üretilmesi gereken en önemli çevre sorunudur. Ergene Nehri’nin temizlenmesi, insan ve çevre sağlığının yok edilmesine karşı verilecek en büyük mücadeledir. Bu nedenle akılcı ve gerçekçi yaklaşımlarla çözüm aranması zorunluluktur” diye konuştu.

 

ÖNCE SAĞLIKLI VE TEMİZ BİR ÇEVRE

 

Yeşil bir gelecek için nasıl bir yol izlenebileceğinden bahseden CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, ‘Kamu kuruluşları, sivil toplum örgütleri, medya ve her bireyin üzerine düşen en büyük vazifelerden biri çevremizi korumaktır’ dedikten sonra sözlerine şöyle devam etti, “Sağlıklı ve temiz bir çevre toplumsal refahın en önemli göstergelerinden biridir. Doğal alanlarımızı korur ve sınırlı kaynaklarımızı ne derece az tüketirsek geleceğe de o kadar güvenle bakarız. Temiz üretim teknolojileri kullanarak teknolojik faaliyetlerin çevre üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak ve çevre teknolojileri kullanarak oluşan atıkların giderilmesine yönelik alternatif çözümler üretmek bizi daha temiz ve daha yeşil bir geleceğe taşıyacaktır.”

 

 Haber / Cem BÜLBÜL

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10