“Türk Halk Müziği” ve “Halk Oyunları” coşturdu

Halk Eğitimi Merkezi’nin 2011 – 2012 Eğitim Öğretim Yıl Sonu Etkinlikleri çerçevesinde “Halk Oyunları Gecesi’ düzenlendi. Önceki akşam Çerkezköy Belediyesi Amfi Tiyatro’da düzenlen

Çerkezköy 7.06.2012 10:09:00 0
“Türk Halk Müziği” ve “Halk Oyunları” coşturdu
Çerkezköy Haber - Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nin 2011–2012 Eğitim Öğretim Yılı Sene Sonu Etkinlikleri kapsamında, önceki akşam “Türk Halk Müziği” ve “Halk Oyunları” Gecesi” düzenlendi.
ÇOCUKLARIMIZA BU KÜLTÜRÜ ÖĞRETMELİYİZ
Amfi Tiyatro’da saat 19.00’da düzenlenen gecede konuşan Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Şenol Sinan Ekinci, Türk Halk Oyunlarının çeşitlilik ve kapsam bakımından dünyada en önem verilen kültürel bir birikim olduğunu belirterek, ‘Kültür ve medeniyetler beşiği olan Türkiye'nin, hemen her yöresi ayrı oyun, ayrı giysi ve ayrı müzik hazinesidir. Halk oyunları; diğer sanat dallarından farklı olarak, ait olduğu toplumun orijinal karakterlerini taşıyan, fertlerin müşterek duygu düşünce ve davranışlarını sergileyen, başkasına göre yalnızca güzel, ama kendi içinde ilgilenen kişinin dünyasını aydınlatma özelliğine de sahip mükemmel bir kültürel kimliktir. Çocuklarımıza kendi kültürümüzü doğru ve güzel biçimde öğretmek amacıyla Müdürlüğümüzce Bağlama ve Türk halk Oyunları kursları açıldı. Bu kurslarımıza katılan kursiyerlerimiz sizlerle buluşacak’ dedi.
HALK MÜZİĞİNDEN ÖRNEKLER SUNULDU
Ekinci’nin konuşmasının ardından Halk Müziği’nden sunulan örnekler izleyenleri büyüledi. Bağlama Usta Öğreticisi Zeynel Gündoğdu yönetiminde bağlama kursuna katılan kursiyerler Ne ağlarsan, Malatya (Üçayak), Saçlarını taramışısın, Bilmem su feleğin, Gesi bağları, Bağa girdim bağ budanmış, Çayeli’nden Öteye ve benzeri seslendirdikleri birçok türkü ile dinleyenlerden tam not aldı.
YÖRESEL OYUNLAR SERGİLENDİ
Türk Halk Müziği konserinin ardından sahneye ilk olarak Eğitmen Abdullah Coşkun tarafından çalıştırılan Yıldızkent İlk Öğretim Okulu Tekirdağ Halk Oyunları Ekibi çıktı. Tekirdağ yöresinden oyunlar sahneleyen öğrenciler, izleyicileri coşturdu. Program daha sonra Nurullah Narin İlköğretim Okulu Aydın Yöresi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterileri ile devam etti. Eğitmen Özlem Alakaya Keskin tarafından çalıştırılan öğrenciler, performansları ile de beğeni topladı. Aydın yöresine ait halk oyunları gösterilerinin sergilenmesinin ardından Eğitmen Nuran Yılmaz tarından çalıştırılan İrfan Fatma Mandalı İlköğretim Okulu Türk Halk Oyunları Ekibi ve Eğitmen Mustafa Furkan Alaşık tarafından çalıştırılan Gazi Osman Paşa İlköğretim Okulu Halk Oyunları Ekibi de gösterileri ile izleyenleri adeta büyüledi.
HALK OYUNU EKİPLERİ BEĞENİYLE İZLENDİ
Eğitmen Özlem Alakaya Keskin tarafından çalıştırılan Sanayiciler İlköğretim Okulu Aydın Yöresi Halk Oyunlar Ekibi’nin gösterilerinin ardından Mehmet Gökçe’nin eğitmenliğini yaptığı Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Tekirdağ Yöresi Halk Oyunları Topluluğu da izleyenlere muhteşem bir gösteri sundu. Halk Eğitimi Merkezi Halk Oyunları Ekibi’nin Adıyaman, Bitlis, Artvin, Tekirdağ, Sinop, Zeybek, Antalya ve Üsküp yörelerine ait oyunlardan oluşan potpuri gösterisinin ardından eğitmen Burhan Öztürk ve Özlem Alakaya Keskin tarafından çalıştırılan Halk Eğitimi Merkezi Zeybek Halk Dansları Topluğu’nun gösterisi de beğeniyle izlendi. Serhat Ayaz tarafından çalıştırılan Çerkezköy Ticari ve Senayı Odası Lisesi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterilerinin ardından program, Nedret Biçker tarafından çalıştırılan Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Kırıkkale Halk Oyunları ekibinin gösterileri ile sona erdi. 
Anfi Tiyatro’da düzenlenen programa Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan İnce, Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hikmet Ziya Özek, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, İl Genel Meclis Üyeleri Hasan Karaca, Zeki Gürcün, Çerkezköy SGK Müdürü Yücel İnce, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Şenol Sinan Ekinci, Halk Eğitimi Merkezi Eski Müdürü Ali Günal Kahramanoğlu, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Çerkezköy’ün duayen sanayicilerinden Ömer Kılınç, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Haber / Turan ŞENLİK

0282 726 91 91
0282 747 65 10