Yazı ve resimle “Van Depremini” anlattılar

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Van Depremi” konulu kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi. Töre

Çerkezköy 7.06.2012 10:14:00 0
Yazı ve resimle “Van Depremini” anlattılar
Çerkezköy Haber - Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından organize edilen ‘Van Depremi’ konulu kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrenciler için önceki gün saat 17.00’da OSB Konferans Salonunda ödül töreni düzenlendi.
YARIŞMALARI GELENEKSEL HALE GETİRECEĞİZ
Programın açılış konuşmasını yapan Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, bu tür organizasyonların öğrencileri teşvik ettiğini belirterek, “Bu yarışmalarımızı geleneksel hale getirmek istiyoruz. Sosyal sorumluluk kapsamında yürütülen bu tür organizasyonların içinde yer almak bizler için onur ve mutluluk vericidir. Gelecek nesillerimizin mimarlarına, yarınlarımızın sahiplerine bir nebze de olsa ışık tutabiliyorsak ne mutlu bize” dedi. Sarıoğlu, ÇOSB olarak her zaman eğitime destek veren organizasyonlara imza atmaya devam edeceklerini ifade etti.  
SALON BUZ KESTİ
Program, ödül töreni ile devam etti. İlk olarak, kompozisyon yarışmasında 1. olan Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi 12 Fen A Sınıfı öğrencisi Yusuf Akşamoğlu, ödül kazanan kompozisyonunu okudu. Yusuf Akşamoğlu okumaya başlamadan önce “Gönül isterdi ki gerçek bir mutlulukla bu birincilik ödülünü alıyor olabilseydim. Fakat herkesin bildiği gibi yarışmanın konusu ‘Van Depremi’ idi. Bu vesile ile depremi yaşayan herkese geçmiş olsun dileklerimi yollamak istiyorum” dedi. Yusuf Akşamoğlu’nun birincilik kazanan kompozisyonunu okuduğu sırada salon adeta buz kesti. Davetliler duygu deryasında empatinin zirvesine çıkarak adeta Van depremini yaşayanların acılarına ortak oldular. Akşamoğlu’nun kompozisyon çalışması katılımcılardan da büyük alkış aldı.
GELECEĞİN YILDIZINA ÖDÜLÜNÜ VERİYORUM
Kompozisyon yarışmasında ikinciliği Kapaklı Çok Programlı Lisesi öğrencisi Burçin Çoban kazanırken, üçüncülüğü ise yine aynı okuldan Ceylan Koç elde etti. Kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllerini Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu’nun elinden aldı. Öğrencilere birer dizüstü bilgisayarı hediye edildi. Sarıoğlu, okuduğu kompozisyonla herkesin takdirini kazanan Yusuf Akşamoğlu’na hediyesini verirken, “Öğrencimizin kompozisyonu kadar hitabet şekli de çok başarılıydı. Geleceğin yıldızına ödülünü veriyor olmanın mutluluğunu yaşıyorum” dedi. 
YARIŞMACILARA ÖDÜLLERİ VERİLDİ
Program, resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin verilmesi ile devam etti. 6, 7 ve 8. sınıflar arasında düzenlenen resim yarışmasında birinciliği Çerkezköy 75. Yıl İlköğretim Okulu 8 / A Sınıfı öğrencisi Sena Yazıcı, ikinciliği Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencisi Furkan Deveci ve üçüncülüğü de Gazi Osman Paşa İlköğretim Okulu 7 / B Sınıfı öğrencisi Serdem Kılıç elde etti. Öğrenciler ödüllerini ÇOSB Yönetim Kurulu Üyesi Selim Asael’in elinden aldı. 4, 5 ve 6’ncı sınıflar arasında düzenlenen resim yarışmasında ise birinciliği 75. Yıl İlköğretim Okulu 5 / C Sınıfı öğrencisi Batuhan Kundakçıoğlu kazandı. Yarışmada ikinciliği yine aynı sınıftan Alpaslan Civcik ve üçüncülüğü de Gazi Osman Paşa İlköğretim Okulu 4 / D Sınıfı öğrencisi Mercan Çetin elde ederken, öğrenciler ödüllerini İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal’ın elinden aldı.
OKULLARA AKILLI TAHTA HEDİYE EDİLDİ
Ödül töreninde konuşan Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen ÇOSB yönetimine teşekkür ederken, öğrencilere de başarılar diledi. Yarışmada birincilik kazanan okullara ‘Akıllı Tahta’ hediye edildi. Kompozisyon yarışmasında birinci olan Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Sunar ile resim yarışmasında birinciliği kazanan 75. Yıl İlköğretim Okulu Müdürü Burhan Açıkgöz, ödüllerini ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan’ın elinden aldı. Ödül töreninin ardından yarışmada dereceye giren kompozisyon ve resimlerden oluşan sergi gezildi. Sergide, 75. Yıl İlköğretim Okulu Resim Öğretmeni İlknur Sevgi, kendi yapmış olduğu bir resmi, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu’na hediye etti. Serginin ardından program kokteyl ile sona erdi. 
 Haber / Ahmet KARDEŞ

0282 726 91 91
0282 747 65 10