Ordu: “AK Parti DP’lileri su taşımak için almıştır” dedi

Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Mustafa Ordu, Veliköy Belediye Meclis üyeleri Sedat Göral, Adem Yıldırım ve Hatem Özdemir ile birlikte Veliköy belde teşkilatında kahvaltılı bir toplantı yaptÄ

Çerkezköy 8.06.2012 09:58:00 0
Ordu: “AK Parti DP’lileri su taşımak için almıştır” dedi
Çerkezköy Haber - Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Mustafa Ordu, Veliköy Belediye Meclis üyeleri Sedat Göral, Adem Yıldırım ve Hatem Özdemir ile birlikte MHP Veliköy Belde Teşkilatında basın toplantısı gerçekleştirdi. Veliköy halkının Milliyetçi Hareket Partisini tercih ederek 2008 Genel Seçimlerinde MHP’li Belediye Başkanı ve dört meclis üyesini 5 yıl süreli hizmet yapması için seçtiğini belirten Ordu şu yorumda bulundu:
“MHP’nin program ve tüzüğüne uymayan ve ahlak dışı şikâyetler aldığımız Meclis Üyesi Ramazan Çetinkaya’nın partiden kovulduğunu herkes biliyor. Belediye Başkanı “vatandaş istiyor” diye istifa ederek AK Parti’ye geçti. Ama üç Belediye Meclis üyemiz partimizde kalarak halkın vermiş olduğu yetkiyi en iyi şekilde kullanmasını bildiler”
MİLLETİN GÖZÜNÜ BOYAMAK İSTİYORLAR
Belediye Başkanı Hanifi Belindir’in AK Parti’ye geçtikten sonra 9 aylık süre içersinde Veliköy’de hiçbir çalışma gerçekleştirmediğini iddia eden Ordu: “Milliyetçi Hareket Partisi döneminde çıkan köprü projesinin 75 günde tamamlanacağı söylendi. Ama bizim açıklamalarımızın ardından 200 gündür köprüyü tamamlamaya çalışıyorlar. Bu milletin gözünü boyamak için çeşitli entrikalar yaptıklarını görüyoruz. MHP’li meclis üyeleri, rantçılara yedirmemek için Veliköy halkının hakkını savunuyor. Meclis üyelerimizin verdiği önergelerin gündeme alınmaması ve gündem tutanaklarına geçmemesi de usulsüzlük yapıldığını gösteriyor. En son meclis üyemizin vermiş olduğu 05. 06. 2012 tarihli önergesinde emlak konut yeri olarak alınan arazide kat karşılığı olarak belediyeye verilecek olan 159 ada 9 parselde 32 bin 694 metrekarelik konutların kat karşılığı olarak encümenle yapılan ihale sonucunda müteahhide % 12,5 verildiğini ve Sedat Göral’ın onayını alarak ihalenin iptal olduğunu, daha önce bitişik parselde yapılan konutların % 17 ile aynı parsel üzerinde verildiğini herkes biliyor. Belediye Meclisi’nin Milliyetçi Hareket Partisinin bu ihalede güçlü olduğunu birilerine peşkeş çekileceğini ve Milliyetçi Hareket Partisi meclis üyelerinin bir okula, camiye ve spor alanına ihtiyaç duyulduğunu belirtmişlerdir. Bu önergeleri reddeden Belediye Meclisinin ne zihniyette olduğunu düşünemiyorum” dedi.
“AHMET ÇETİN MAZOT MU ALIYOR?”
Son ihalenin % 12 ile yapıldığını da ifade eden Ordu “Bir vatandaşın girdiği ihalenin yapılışının incelenmesi için gereken makamlara müracaatımızı yapacağız. Daha önce bizim meclis üyelerine sigara karşılığında çöp araçlarına sus payı yaptı diyen Ahmet Çetin’e soruyorum. Aynı arabaların döküldüğü alanda siz bir encümen uğruna bizi sigara alıyor diye suçlarken, şimdi daimi encümen olarak sen neye göz yumuyorsun ve ne alıyorsun. Bir yerlerden arabana mazot mu dolduruyorlar. Biz bunun araştırmasını yapacağız” dedi.
AK PARTİ’YE NEDEN GEÇTİĞİNİ AÇIKLASIN
Veliköy Belediye Meydanında olan parkın yeniden düzenlenmek üzere ihaleye çıktığını fakat ihalenin yapılıp yapılmadığından ya da iptal edilip edilmediğinden haberlerinin olmadığını söyleyen Ordu “Veliköy Belediye Başkanının neden MHP’den ayrılıp AK Parti’ye geçtiğini açıklamasını bekliyorum. Aksi takdirde açıklamadığı konuları ben açıklayacağım” diye konuştu. Bir sigara karşılığında çöp olayında sustukları iddia edildiği için üzgün ve sinirli olduklarını ifade eden Belediye Meclis Üyesi Sedat Göral da “Benim özgeçmişimi araştırabilir. Onun öz geçmişini ise Veliköy halkı çok iyi bilir. Veliköy köprüsünün ihalesi benim encümen olduğum dönemde 2011 yılında yapıldı. Parası ise ihale yapıldığı zaman verildi. Aynı gün 340 bin TL para ödendi. Belediye’ye AK Partiye geçtikten sonra kaynak geldiği konuşuluyor. Ama on aydır Belediye’ye on kuruş para gelmemiştir. Geldi ise biri gitsin açıklama yapsın” diye konuştu. Tekirdağ’ın Büyükşehir olması ile birlikte Beldelerin ilçeye bağlanmayacağı yönünde bilgiler aldığını söyleyen Ordu “Teşkilatı ne pahasına olursa olsun kurarak Belediyeyi tekrar alın. Koyacağımız taşlarla beraber bu zaferi alalım. Adayınızı ve teşkilatınızı belirleyin. Öncelik sizin olacak. Bir ay önce çözmeniz gerekiyor ve zamanımız yok. Buraya geldiğimiz zaman teşkilatımız ile birlikte bize yakın belediye başkanı adayımızı tanıtmamız gerekiyor” dedi.
SU TAŞIMA GÖREVİ VERMİŞLERDİR
AK Parti’ye geçen Demokrat Partili üyeler hakkında da açıklamalarda bulunan Ordu “Siyasette önce izlenen yola bakılır ve geçiş yolu izlenir. AK Parti o arkadaşların ellerine birer kova vermiş ve önümüzdeki seçimlerde kova ile su taşırsınız demiştir. Kendi partililerine de siz bunlardan rahatsız olmayın bunlar bize sutaşıma görevi yapacak demiş. İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, kendi özgüvenini kullanarak vekilleri, İl Başkanını ve Belediye Başkanını davet etmeden rozet töreni yapmıştır. Böyle bir teşkilatın Çerkezköy’de olmasına anlam veremiyorum” ifadesini kullandı. Demirbağ’ın hiçbir sözüne inanmadığını belirten Ordu “22 Mayıs tarihinde Ali Ertem’in lehine yalandan yemin yaparak mahkemede hukuk karşısında ne kadar inançsız ve aciz olduğunu gördükten sonra onun bir tek Allah bir demesine inanırım. Onu da kendim bildiğim için. Yemin esnasında bile Allah’a karşı yalan kullanılmıştır. Böylece herkes Alaettin Demirbağ’ın vermiş olduğu kovanın delik olduğunu görsün” dedi.
SÜLEYMAN SOYLU’YA BİLE SU TAŞITMIŞLAR
Demokrat Partili üyelerin AK Parti’ye geçmelerinin ardından Demokrat Partili Reşat Bahar ile değerlendirme yaptıklarını söyleyen Ordu “AK Parti referandumda, Genel Başkanlık yapmış Süleyman Soylu’ya dahi Çerkezköy’e İstanbul’dan evet çıksın diye su taşıtmıştır. AK Parti dernekleri bile kullanmıştır. AK Parti’nin yönetimi budur” dedi. Basın açıklamasının ardından İlçe Başkanı Mustafa Ordu ve Meclis üyeleri Milliyetçi Hareket Partisi döneminde ihalesi yapılan Veliköy köprüsüne giderek incelemelerde bulundular.
Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10