Katılım payı dendi, “fatura” vatandaşa çıkartıldı

Kızılpınar Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda katılım payı denilerek fatura halka çıkartıldı. Kolektör hattı için İller Bankasının yetkilendirildiği toplantıda, Fen ?

Çerkezköy 8.06.2012 10:06:00 0
Katılım payı dendi, “fatura” vatandaşa çıkartıldı

Çerkezköy Haber –Kızılpınar Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 1. oturumu önceki gün saat 14.30’da Faruk Korkmaz Başkanlığında gerçekleştirildi.

 

ÖNERGE VE DİLEKÇELER GÜNDEME ALINDI

 

Kızılpınar Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya AK Partili Meclis üyesi İbrahim Eren ile Saadet Partili Meclis üyesi Hüseyin Şenses mazeretleri dolayısıyla katılmadı. Gündem maddelerinin okunmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ile başlayan toplantıda, ilk olarak Belediye Başkanı Faruk Korkmaz’ın ve Fen İşleri Müdürlüğü’nün meclise sunduğu önergeler ile Ömer Avcı isimli vatandaşın dilekçesinin gündem maddelerine eklenmesi oylamaya sunuldu. Önerge ve dilekçelerin gündem maddelerine eklenmesi meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi.

 

SU DEPOSU YERİ İÇİN 60 BİN TL ÖDENECEK

 

Toplantının ilk gündem maddesinde, su deposu yapılan alanın bedelinin ödenmesi konusu görüşüldü. Konu hakkında bilgilendirmede bulunan Kızılpınar Belediyesi Fen İşleri Müdür Vekili Recep Saygın, “Su deposu yapılan alan Bahattin Çelik, Şefik Çelik, Selahattin Çelik ve Alaettin Çelik isimli vatandaşların mülkü. Bir önceki toplantıda 3 bin metrekarelik su deposu alanının metrekaresi 20 TL’den alınmasına ilişkin karar alınmıştı. Şimdi de ilgili karar doğrultusunda ödeme yapılabilmesi için tekrar meclis kararı gerekiyor” dedi. 3 bin metrekarelik su deposu alanı için toplam 60 bin TL ödenmesi, meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi. 

 

BİLİRKİŞİ HEYETİ ONAYLANDI

 

İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından kadastro çalışmalarında görevlendirilmek üzere 6 bilirkişinin belirlenmesi konusu görüşüldü. Konuyla ilgili açıklama yapan Kızılpınar Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Selahattin Erdem, “Encümen Bilir kişi listesini Mücahit Aydın, Hasan Satar, Osman Dal, Nedim Bayko, Recep Saygın ve Hüseyin Özcan olarak belirledi. Kanuna göre Encümenin belirlediği Bilirkişi listesi, meclis tarafından da onaylanmak zorunda” dedi. Encümenin belirlediği Bilirkişi listesi meclis tarafından da oybirliği ile kabul edildi. Toplantıda daha sonra bir önceki meclis toplantısında gündem dışı olarak gündeme alınan ve İmar Komisyonu’na havale edilen Demokrat Parti Kızılpınar Belde Başkanı Halit Er’in 302, 294 ve 299 numaralı parselleri mevzii imar planı içinde olmaları dolayısıyla18. maddenin ilgili parseller üzerinde uygulanmasına ilişkin imar planı yapılması talebi görüşüldü. Komisyon Halit Er’in imar planı talebinin yapılamayacağı yönünde karar aldı. Komisyonun tavsiye kararı meclis tarafından da oybirliği ile kabul edildi.

 

İLLER BANKASI YETKİLENDİRİLDİ

 

Meclisin bir sonraki gündem maddesinde ise Çerkezköy Belediyeler Birliği Kanalizasyon Projeleri ve Kolektör Hattı yapımı görüşüldü. Konuyla ilgili bilgi veren Fen İşleri Müdür Vekili Recep Saygın, “Karaağaç Belediyesi, Çerkezköy Atık Su Belediyeler Birliği Tesisi yerini verdi. Biz zaten belde olarak Çerkezköy Kolektör hattına bağlıyız. Birliğin aldığı karara göre İller Bankası, tüm beldelerin de katıldığı bir kolektör hattı projesi hazırlayacak. Bunun için tüm belediyelerin İller Bankası’na yetki vermesi gerekiyor” dedi. Yapılacak çalışmaların ardından planlı bir kanalizasyon şebekesine sahip olunacağını belirten Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, “Çalışmalar sonucu pırıl pırıl akan bir dereye sahip olacağız” dedi. Kolektör hattı için İller Bankası’na yetki verilmesi meclis tarafından oybirliği ile kabul edildi.

 

RUHSATLI BİNAYA YOL İSABET POLEMİĞİ

 

Toplantıda daha sonra Ömer Avcı adlı vatandaşın dilekçesi görüşüldü. 1986’da dönemin sorumlu belediye başkanlığı olan Çerkezköy Belediye Başkanlığı’na müracaat ettiğini ve bina yapmak için ruhsat harcını yatırarak, onaylı proje ve vaziyet planına göre ruhsatlı bina yaptığını belirten Ömer Avcı, “Kızılpınar Beldesi, Belediye olduktan sonra yapılan imar uygulaması ile düzenlenen yol, ruhsatlı binama isabet ettirildi. Yol binanın kullanılmasını engelledi ve yıkılmasını gerektirir duruma yol açtı” dedi. Avcı, binanın yıkılmasına sebebiyet verecek olan yolun tamamen kaldırılması ya da yolun daraltılarak yaya yolu şeklinde yeniden düzenlenmesi için konunun mecliste görüşülmesini talep ettiğini belirtti. Ömer Avcı’nın talebi görüşülmek üzere oybirliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi.

 

PARK ALANI DÜZENLEMESİ KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

 

Bir sonraki gündem maddesinde ise Başkan Faruk Korkmaz’ın meclise sunduğu önerge görüşüldü. Beldenin imar sınırları içinde bulunan park alanı çatak olduğundan, park alanının düzenlenebilmesi için İmar Kanunu’nun 11. maddesine göre belediyeye hazineden tahsisi gerektiğini belirten Korkmaz, tahsisin yapılabilmesi için meclisten karar alınması gerektiğini kaydetti. İlgili gündem maddesi görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havale edildi. Toplantının son gündem maddesinde ise Fen İşleri Müdürlüğü’nün meclise sunduğu önerge görüşüldü. Önergeye göre, 5237 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu’nun 86, 87, 88 ve 89. maddelerine göre, harcamalara katılma payı alınması hususunda meclis gerekli kararı alabiliyor.

 

VATANDAŞTAN % 75’E KADAR KATILIM PAYI ALINABİLECEK

 

Konu ile ilgili açıklama yapan Fen İşleri Müdür Vekili Recep Saygın, “Fen İşlerinin imara açılmış fakat yapılaşma yapılmamış yerlerde gerçekleştirilecek altyapı çalışmaları kapsamında vatandaştan % 75’e kadar katılım payı alma hakkı doğacak” dedi. Konu ile ilgili görüş bildiren Ak Partili Meclis üyesi Celal Yeşilyurt, “Vatandaştan imar aşamasında zaten % 40 oranında bir katılım payı alınıyor. Bu uygulama vatandaşa daha da fazla yük bindirmek anlamına geliyor” dedi. İlgili gündem maddesine meclis üyeleri Ramazan Çokbilir, Celal Yeşilyurt, Nihat Malkoç, Cevdet Öztürk ve Ali Kaya Bektaş red oyu verdi. Oylamada 5’e 5 eşitlik oluştu. Eşitlik halinde Belediye başkanının oyu iki oy yerine sayıldığı için gündem maddesi oy çokluğu ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10