Ertem’den “sorumlu belediyecilik” örneği

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, kendi başkanlığında gerçekleşen Çerkezköy Çevre Belediyeler Atık Su Arıtma Tesisi Yapma ve İşletme Birliği ile Tekirdağ IV. Grup Çevre Belediyeler KatÄ?

Çerkezköy 8.06.2012 22:53:00 0
Ertem’den “sorumlu belediyecilik” örneği

 Çerkezköy Haber - Çerkezköy Çevre Belediyeler Atık Su Arıtma Tesisi Yapma ve İşletme Birliği Toplantısı ile Tekirdağ IV. Grup Çevre Belediyeler Katı Atık Bertaraf Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği Toplantısı önceki gün saat 15.00’da Çerkezköy Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı.

FAALİYET RAPORU OKUNDU

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem Başkanlığında gerçekleşen toplantılar kapsamında ilk olarak Çerkezköy Çevre Belediyeler Atık Su Arıtma Tesisi Yapma ve İşletme Birliği Toplantısı gerçekleştirildi. Açılış ve yoklamanın ardından toplantıda ilk olarak 2011 Yılı Çerkezköy Çevre Belediyeler Atık Su Arıtma Tesisi Yapma ve İşletme Birliği Faaliyet Raporu okundu.

2012 MALİ YILI BÜTÇESİ 3 MİLYON 800 BİN TL

2008 yılında resmi gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulu kararı ile Çerkezköy Çevre Belediyeler Atık Su Arıtma Tesisi Yapma ve İşletme Birliği’nin kurulmasına karar verildiğini belirten Ali Ertem, “Mülki İdare Amirinin yaptığı çağrı üzerine ilk toplantı 3 Aralık 2008’de gerçekleştirildi. Daha sonra yönetmelik gereği olağan toplantılar yapıldı. 5 Kasım 2011’de yapılan Birlik Meclis Toplantısı’nda Çevre Belediyeler Atık Su Arıtma Tesisi Yapma ve İşletme Birliği’nin 2012 Mali Yılı Gider Bütçesi 3 milyon 800 bin TL olarak, 2012 Mali Yılı Gelir Bütçesi de 3 milyon 800 bin TL olarak oybirliği ile kabul edildi” dedi.

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Devlet Su İşleri (DSİ) Müdürlüğü ile Çerkezköy Çevre Belediyeler Atık Su Arıtma Tesisi Yapma ve İşletme Birliği arasında protokol imzalandığını belirten Ertem, protokolün, atık su arıtma tesisi ve kolektör hattının proje inşaatlarının yapılmasını kapsadığını kaydetti. Ali Ertem’in okuduğu raporu Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı oylarken, rapor oybirliği ile kabul edildi.

GERÇEKLEŞME ORANI YÜZDE 0

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise Çerkezköy Çevre Belediyeler Atık Su Arıtma Tesisi Yapma ve İşletme Birliği 2011 Mali Yılı kesin hesapları görüşüldü. 3 milyon 500 bin TL olarak öngörülen 2011 Yılı Gider Bütçesi’nin 0 TL olarak gerçekleştiği ve gerçekleşme oranının da yüzde 0 olduğu belirtildi. 3 milyon 500 bin TL olarak öngörülen 2011 Yılı Gelir Bütçesi ise 0 TL olarak gerçekleşirken, bu kalemin gerçekleşme oranı da yüzde 0 oldu. 2011 yılında kullanılmayan 3 milyon 500 bin TL’lik ödeneğin imha edildiği kaydedildi. İlgili gündem maddesi de oybirliği ile kabul edildi.

DSİ KAMULAŞTIRMA ÇALIŞMALARINI BAŞLATTI

Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından dilek ve temenniler kısmında konuşan Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, tesisin 48 bin metrekare alan üzerine yapılmasının planlandığını belirterek, “Alanımızın hemen yanında kullanıma hazır 7 bin metrekarelik bir alan daha mevcut. Bunun yanında DSİ Müdürlüğü tesis alanı etrafındaki bazı parselleri kamulaştırma ve tesis alanına dâhil etme çabası içerisinde. Böylelikle Atık Su Arıtma Tesisi için yer sıkıntısı ortadan kalkmış olacak” dedi. Dilek ve temennilerin ardından Çerkezköy Çevre Belediyeler Atık Su Arıtma Tesisi Yapma ve İşletme Birliği Toplantısı sona erdi.  

FAALİYET RAPORUNU NAZMİ ÇOBAN OYLADI

Çerkezköy Çevre Belediyeler Atık Su Arıtma Tesisi Yapma ve İşletme Birliği Toplantısı sonrası verilen aranın ardından Tekirdağ IV. Grup Çevre Belediyeler Katı Atık Bertaraf Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği Toplantısı’na geçildi. Toplantıda ilk olarak 2011 Yılı Tekirdağ IV. Grup Çevre Belediyeler Katı Atık Bertaraf Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği Faaliyet Raporu görüşüldü. Faaliyet Raporu’nu okuyan Belediye Başkanı Ali Ertem, “1 Ekim 2008’de yapılan toplantıda Tekirdağ IV. Grup Çevre Belediyeler Katı Atık Bertaraf Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği’nin kurulmasına karar verildi. Mülki İdare Amirinin çağrısı üzerine 3 Aralık 2008’de ilk toplantı yapıldı” dedi. Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban tarafından oylanan ilgili Faaliyet Raporu oybirliği ile kabul edildi.

GELİR GİDER BÜTÇESİ GÖRÜŞÜLDÜ

Ekim 2011’de yapılan Birlik Meclis Toplantısı’nda Tekirdağ IV. Grup Çevre Belediyeler Katı Atık Bertaraf Tesisleri Yapma ve İşletme Birliği’nin 2012 Mali Yılı Gider Bütçesi’nin 3 milyon 800 bin TL olarak hesaplandığını söyleyen Ali Ertem, “2012 Mali Yılı Gelir Bütçesi de 3 milyon 800 bin TL olarak oybirliği ile kabul edildi” dedi. Toplantıda daha sonra 2011 Mali Yılı Kesin Hesaplarının görüşülmesine geçildi. 3 milyon 500 bin TL olarak öngörülen 2011 Yılı Gider Bütçesi’nin 0 TL olarak gerçekleştiği ve gerçekleşme oranının da % 0 olduğu belirtildi. İlgili gündem maddesi de oybirliği ile kabul edildi

YAVAŞ BÜROKRASİ NEDENİ İLE GECİKTİK

Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından söz alan Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, 2008’den beri söz konusu tesis yapım işi için 20’ye yakın resmi kurum ile görüşmeler yapıldığını belirtti. Tüm görüşmelerin geç de olsa başarılı bir şekilde sonuçlandığını kaydeden İnce, “Haziran ayında tüm görüşmeler tamamlanmış olacak. 4–5 aylık bir çalışma neticesinde projenin hazırlanarak uygulama aşamasına geçileceğini tahmin ediyoruz. Tesisin yapım işinin de 2013 sonu itibari ile tamamlanmasını hedefliyoruz” dedi. Birlik yönetiminden kaynaklanan hiçbir sıkıntı olmadığını kaydeden Ali Ertem ise “Maalesef bürokrasimizde hala bu tarz yavaşlıklar mevcut. Tekirdağ’ın Büyükşehir statüsüne geçmesinin ardından her iki tesis de onların yükümlülüğüne girecek. Fakat yine de bu sürece kadar bizler üzerimize düşen görevi yapmakla mükellefiz” dedi. 

TOPLANTILARA ERTEM BAŞKANLIK ETTİ

Çerkezköy Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda Ali Ertem Başkanlığı’nda gerçekleşen toplantılara Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, Beyazköy Belediye Başkanı İbrahim Malkoç, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları Habip Bilgin ve Dr. Gökhan İnce ve birlik üyeleri katıldı.  

Haber / Ahmet KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10