Belediyenin açtığı “Kapaklı Okuyor” yarışmasında ödüller verildi

Kapaklı’da bir kısım öğretmenin isteği üzerine Kapaklı Belediyesi tarafından öğrencilerin okuması için düzenlenen “Kapaklı Okuyor” kitap yarışmasında dereceye giren öğrenciler i

Çerkezköy 8.06.2012 22:55:00 0
Belediyenin açtığı “Kapaklı Okuyor” yarışmasında ödüller verildi

 Çerkezköy Haber - Kapaklı Belediyesi tarafından düzenlenen “Kapaklı Okuyor” yarışmasında dereceye giren öğrenciler için dün saat 13.15’te Belediye Meclis Toplantı Salonunda bir ödül töreni düzenlendi.

750 ÖĞRENCİ 6 BİN KİTAPLA YARIŞTI

Törende, ‘Kapaklı Okuyor’ adlı kitap okuma yarışmasının amacını ve sonucunu anlatan slâyt gösterisinin ardından bir konuşma yapan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, yarışmaya 750 öğrencinin katıldığını ve ortalama 6 bin kitap okunduğunu söyledi. Bu yarışmayı öğrencilere kitap okumak alışkanlığı kazandırmak ve kitap okumayı özendirmek amacıyla düzenlediklerini belirten Mandalı “Kitap okuma alışkanlığına göre, Avrupa ülkelerinden çok gerideyiz. Bu konuda vatandaşın ihmali olsa da, biraz da kabahati eğitmencilerde görüyoruz. Bu konuda önder olmaları lazım” ironisinde bulundu. Mandalı’nın verdiği bilgiye göre öğretmenlerin belediyeden böyle bir istekte bulunması üzerine bir yarışma komisyonu oluşturuldu.

Meclis üyesi İrfan Demir, Türkçe öğretmenleri Metin Çetin, Erdem Ateşli, Nesrin Ceylan, Mehmet Kahrimanoğlu, Yeşim Bahtınagül, Melike Dinçer ve Ayçe Çetin’in oluşturduğu komisyonun

Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlediği 100 temel eser içinden okumak için seçtiği kitaplar şöyle: ‘Yürek Dede ile Padişah, Mor Salkımlı Ev, Bitmeyen Gece, Yankılı Kayalar, Şeker Portakalı, Momo, Sol Ayağım, Yaşlı Adam ve Deniz’ adlı eserler.

Seçilen kitapların Kapaklı Belediyesi tarafından temin edilerek okullara dağıtıldığını ifade eden Mandalı, kitapların dönüşümlü olan 5 ay içinde okunduğunu ve kitapların okunmasının ardından kitap ve temasıyla ilgili bir sınav yapıldığını ve her okuldan ilk 3’e giren öğrencilerin belirlendiğini söyledi. Başkan Mandalı, sınava yaklaşık 750 öğrencinin katıldığını belirtti.

BELDEDE İLK KEZ DÜZENLENİYOR

Kapaklı Meclis Üyesi İrfan Demir de böyle bir etkinliğin beldede ilk kez düzenlendiğini ve ileride düzenlenecek olan etkinliklerin de temelini oluşturacağını belirtti.

Yarışmada, 8. sınıflar genelinde birinci olan Yıldıkent İlköğretim okulunun öğrencisi Serra Dede’ye hediyesini Belediye Başkanı İrfan Mandalı, 7. sınıflar genelinde birinci olan Gazi İlköğretim Okulundan Ömer Çağatay Satık’a hediyesini Belediye eski başkan yardımcısı ve meclis üyesi İrfan Demir, 6. sınıflar genelinde birinci olan Kapaklı Cumhuriyet İlköğretim Okulundan Deniz Sevinc’in hediyesini ise Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekman takdim etti. 

KİTAPLAR OKULLARA HEDİYE EDİLDİ

Yarışmanın ilk aşamasında her okulda 6 -7 ve 8. sınıflarda birinci olan öğrencilere dijital fotoğraf makinesi, ikincilerine mp4 çalar, üçüncülerine ise kol saati hediye edildi.

Yarışmanın ikinci aşamasından sonra belirlenene derecelerden 6. sınıflar birincisine ödül olarak Anafen Dershanesinde 1 yıllık ücretsiz hazırlık kursu verilirken, 7 ve 8. sınıfların birincilerine de notebook (el bilgisayarı) hediye edildi. Kapaklı Belediyesi tarafından yarışmada okunmak üzere alınan kitaplar, yarışmadan sonra okul kütüphanelerine hediye edildi.

Kapaklı Belediye Başkanlığının Meclis salonunda dün saat 13.15’te düzenlenen ödül törenine Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Başkan Yardımcısı Adem Sekman, Meclis Üyesi İrfan Demir,  Kapaklı Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Cengiz Uçar, belediye personelleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Haber / Turan ŞENLİK

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10