Ecrin Nur Bebek Hava Ambulansı ile Çorlu’ya getirildi

31 haftalıkken erken doğum ile 1 kilogram olarak dünyaya gelen Ecrin Nur Bebek yemek borusunun tıkalı ve mide çıkışının dar olmasından dolayı Çapa Tıp Fakültesi’nde ameliyat edildi.

Çorlu 10.06.2012 19:46:00 0
Ecrin Nur Bebek Hava Ambulansı ile Çorlu’ya getirildi

 Çerkezköy Haber - 31 haftalıkken erken doğum ile 1 kilogram olarak dünyaya gelen Ecrin Nur Bebek yemek borusunun tıkalı ve mide çıkışının dar olmasından dolayı Çapa Tıp Fakültesi’nde ameliyat edildi.

5 BİN DOĞUMDA BİR GÖRÜLÜYOR

5 bin doğumda bir görülen ve yemek borusunun gelişememesinden kaynaklanan rahatsızlığı gerçekleştirilen operasyonla giderilen Ecrin Nur Bebek, ameliyat olduğu hastanede yer olmamasından dolayı Sağlık Bakanlığının 112 Hava Ambulansı ile Çorlu Özel Reyap Hastanesi’ne getirildi. Çorlu Havaalanına hava ambulansı ile getirilen bebeği burada tam donanımı ile hazır bekleyen Özel Reyap Hastanesinin sağlık ekipleri karşıladı. Sağlık personeli tarafından seyyar küveze aktarılan ve ardından hastanenin ambulansı ile Özel Reyap Hastanesine getirilen bebek Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesine alındı.

10 KİLOYA ULAŞMASI GEREKİYOR

Özel Reyap Hastanesi çocuk cerrahi uzmanı Op. Dr. Yeliz Kart Ecrin Nur bebeğin Çapa Tıp Fakültesinde gerçekleştirilen ameliyatı sonrası bir süre daha gözetim altında tutulacağını belirtti. Ecrin Nur bebeğin normal bir şekilde beslenebilmesi için 10 kilogram ve üzerine çıkması gerektiğini ifade eden Yeliz Kart “Ecrin Nur bebek 10 kilograma ulaştığı zaman tekrar bir ameliyat geçirecek ve soluk borusu mideye bağlanacak” dedi. Kart, ayrıca Ecrin Nur bebeğin beslenmesinin şu an için dışarıdan gerçekleştirildiğini belirtti. Ecrin Nur bebeğin annesi Sevgül Orhan “Devletimize sağlık konusundaki yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Bundan birkaç yıl önce hastanelerde sıra beklerken bugün hava ambulansı ile bebeğimiz nakil edildi” dedi. Baba Mustafa Orhan ise bebeğinin sağlığına kavuşmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10