İlköğretim okulları ‘İlkokul, ortaokul ve imam hatip’e dönüştürüldü

11 Nisan’da 28261 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair 6287 Sayılı Kanun ile 2012-2013 eğitim öğretim yılından itibaren

Çerkezköy 12.06.2012 00:02:00 0
İlköğretim okulları ‘İlkokul, ortaokul ve imam hatip’e dönüştürüldü

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından getirilen 4+4+4 uygulaması kapsamında 2012-2013 eğitim öğretim yılında hangi okulların ilkokul, hangi okulların da ortaokul olarak eğitim öğretim vereceği belirlendi. Yapılan düzenleme kapsamında Çerkezköy merkez, belde ve köylerde 8 tane ilköğretim okulu ortaokula, 11 tane ilköğretim okulu da ilkokula dönüştürüldü. Çerkezköy’de ayrıca imam hatip ortaokulu oluşturulurken, 10 tane ilköğretim okulunun da hem ilkokul hem de ortaokul olarak eğitim öğretim vereceği belirtildi.

 

12 İÖO İLKOKULA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

 

Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre 2012-2013 eğitim öğretim yılında Atatürk, Fevzipaşa, Gazi Osman Paşa, İnci Narin Yerlici, Karaağaç, Kızılpınar Atatürk, Kızılpınar, Mehmet Elfide Erdegül, Özel İdare, Recep Arif Gabralı, Kapaklı Gazi ve Sanayiciler İlköğretim Okulları ilkokula dönüştürüldü. Recep Arif Gabralı İlkokulu dışındaki diğer ilkokullarda iki öğretim verilecek.

 

CUMHURİYET İÖO İMAM HATİP’E DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

 

Yapılan düzenleme kapsamında Kızılpınar 125. Yıl, 75. Yıl, Kapaklı, Karaağaç Atatürk, Nurullah Narin, Raif Dinçkök, Yıldızkent İlköğretim Okulları ve Kapaklı Gazi İlköğretim Okulu Ek Binası da ortaokula dönüştürüldü. Ayrıca Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nun ek binasında ise önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren Çerkezköy İmam Hatip Ortaokulu olarak eğitim öğretim verilecek. Tüm ortaokullarda ikili öğretim yapılacak.

 

HEM İLKOKUL HEM ORTAOKUL

 

Bahçeağıl, Cumhuriyet, İrfan Fatma Mandalı, Kapaklı Cumhuriyet, Mevlana, Pınarça, Veliköy ve Yanıkağıl İlköğretim Okulları da son düzenleme ile hem ilkokul hem de ortaokula dönüştürüldü. Adı geçen okullarda ilkokul ve ortaokul olarak eğitim öğretim verilecek. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında öğrenci kabulüne başlayacak olan Çerkezköy Tepe İlköğretim Okulu da ilkokul ve ortaokula dönüştürüldü. Veliköy’de belediye tarafından yaptırılan ve önümüzdeki eğitim öğretim yılında açılması beklenen okulun ise hangi statüde eğitim verileceğine ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

 

ZORUNLU EĞİTİM 12 YIL

 

11 Nisan 2012 Tarih ve 28261 Sayılı Resmi Gazetede Yayımlanan İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair 6287 Sayılı Kanun ile 2012-2013 eğitim öğretim yılından itibaren zorunlu eğitim süresinin 8 yıldan 12 yıla çıkarıldığını anımsatan Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, zorunlu eğitimin 4 yıl süreli ilkokul, 4 yıl süreli ortaokul ve 4 yıl süreli lise eğitimini kapsadığını söyledi.

 

5. SINIFA GEÇENLERİN ORTAOKULA NAKİLLERİ YAPILACAK

 

Kanun ve genelge doğrultusunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Eğitim Denetmenleri tarafından gerekli çalışmaların yapıldığını söyleyen Zenginal, “Yapılan toplantıda ilköğretim okullarının isimlerinin ve öğretim şekilleri belirlendi. 2012-2013 eğitim öğretim yılında ilkokul olarak belirlenen okullarımızda birinci sınıfa öğrenci kayıtları yapılacak ve 4.sınıftan 5.sınıfa geçen öğrencilerin ise ortaokul olarak belirlenen okullara nakilleri yapılacak. Bu okullarımızda kayıtlı 6.,7. ve 8.sınıf öğrencileri isterlerse kayıtlı bulundukları okullarda okuyabilecekleri gibi ortaokul olarak belirlenen okullara da nakilleri yapılabilecek” dedi.

 

HANGİ ÖĞRENCİ, HANGİ OKULDA OKUYACAK?

 

Ortaokul olarak belirlenen okullara 1.sınıfa öğrenci kaydı yapılmayacağını ifade eden Zenginal “Bu okullarda kayıtlı bulunan 2., 3. ve 4. sınıf öğrencileri bu okulda okuyabilecekleri gibi istemeleri halinde ilkokul olarak belirlenen okullara da nakilleri yapılacak. İlkokul ve ortaokul olarak belirlenen okullarda 1.-8. sınıfa kadar öğrenciler bulunacak. Bu okullarda ikili olanlar, 1.-4. sınıflar sabahçı, 5.-8. sınıflar ise öğlenci olarak devam edecek. İlçede kayıt bölgeleri tespit edilerek hangi öğrencinin hangi okula kayıt olacağı okullarda görülecek. Okulların öğrenci alacakları yerler belirlenerek hangi okullara kayıt olacakları belirlenecek” bilgisini verdi.

 

Haber / Cem BÜLBÜL


0282 726 91 91
0282 747 65 10