Türkçe olimpiyatları ilk kez bir ilçede düzenlendi

Çerkezköy Haber - 10. Türkçe Olimpiyatları kapsamında Tekirdağ’da merkezde yapılan gösterilerin ardından dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen öğrenciler, Çorlu’da da gösterilerini sahne

Çorlu 12.06.2012 20:50:00 0
Türkçe olimpiyatları ilk kez bir ilçede düzenlendi

Çerkezköy Haber - 10. Türkçe Olimpiyatları kapsamında Tekirdağ’da merkezde yapılan gösterilerin ardından dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen öğrenciler, Çorlu’da da gösterilerini sahneledi.

 

AYAKTA ALKIŞLANDI

 

Çorlu’da düzenlenen 10. Türkçe Olimpiyatları’na Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Velimeşe Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Karakuş, Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Cemal Dalman ve protokol üyelerinin yanı sıra on binlerce vatandaş katıldı. Dünyanın farklı ülkelerinden gelen öğrenciler çıktıkları sahne performanslarında söylemiş oldukları birbirinden güzel Türkçe şarkıları, şiirleri ve halk oyunları gösterileri ile Çorlu halkının beğenisini kazandı. Sahnede küçükler tarafından yapılan yağlı pehlivan güreşleri gösterisi de ayakta alkışlandı.

 

TEŞEKKÜR PLAKETİ TAKDİM EDİLDİ

 

Kenya, Kosova, Tacikistan Uganda, Ukrayna, Romanya, Nahçıvan, Gürcistan, Şili, Amerika, Somali, Irak gibi ülkelerden gelen yabancı uyruklu gençler Çorlu’yu çok beğendiklerini ilk defa böyle bir organizasyonu bir ilçede yaptıklarını belirtti. Gecenin sonunda Türkçe Olimpiyatlarına ev sahipliği yapan Çorlu Belediyesi Başkanı Ünal Baysan ve Trakya Aktif İş Adamları Derneği ile bu etkinliğin yapılmasında sponsor olan bir çok firmaya Vali Kemelek tarafından teşekkür plaketi verildi. Çorlu Belediyesi Başkanı Ünal Baysan, “Gerçekten çok güzel bir gece oldu, bu geceye katılım gösteren halkıma teşekkür ediyorum ve her zaman dediğim gibi siz yurttaşlarım, hemşerilerim sizler daima en iyilerine layıksınız” dedi.

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10