“Dünya, türkçe’nin kardeşlik dili olduğunu öğrendi”

Çerkezköy Haber - 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'na katılmak üzere farklı ülkelerden Türkiye'ye gelen öğrenciler, etkinlikler kapsamında gittikleri Kırklareli’nde Kırklareli Valisi Mustafa Yama

Bölgede Gündem 12.06.2012 21:05:00 0
“Dünya, türkçe’nin kardeşlik dili olduğunu öğrendi”

Çerkezköy Haber - 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'na katılmak üzere farklı ülkelerden Türkiye'ye gelen öğrenciler, etkinlikler kapsamında gittikleri Kırklareli’nde Kırklareli Valisi Mustafa Yaman’ı ziyaret etti.

 

VALİ YAMAN’I ZİYARET ETTİLER

 

25 ayrı ülkeden gelen 65 öğrenciyi Valilik Atatürk Toplantı Salonunda ağırlayan Vali Yaman “Bugün sizleri ilimizde ağırlamaktan mutluluk duyuyorum. Sizler kadar bizler de çok heyecanlıyız. Dünyanın değişik bölgelerindeki 135 ülkeden bin beş yüz genç kardeşimiz ülkemize gelerek, ülke insanımıza büyük sevinç ve coşku yaşattınız. Aynı kapsamda 25 ülkeden 65 genç kardeşimiz, aynı heyecanı ve coşkuyu, ilimizde düzenleyeceğiniz etkinlik ile Kırklarelili vatandaşlarımıza da yaşatacaksınız. İlimize hoş geldiniz. Sizler sayesinde bütün dünya Türkçe’nin dünya dili olduğunu, kardeşlik ve barış dili olduğunu öğrenmiş oldu. Bu vesile ile emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.“dedi.

 

ŞARKI VE ŞİİR SESLENDİRDİLER

 

AK Parti Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan da yaptığı konuşmada, aynı heyecanı kendilerinin de paylaştığını belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti. Konuşmaların ardından, çeşitli ülkelerden gelen öğrenciler, Türkçe şarkı ve şiirleri seslendirdiler. Vali Yaman, gelen tüm öğrencilere ziyaret anısına çeşitli hediyeler verdi ve daha sonra toplu fotoğraf çektirildi.

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10