Mandalı şoke oldu

Dönemin MHP Tekirdağ Milletvekili Kemalettin Nalcı ile girdiği sürtüşmenin ardından 2009 Haziranında Çerkezköy Cumhuriyet Savcısı Harun Ayık’ın yürüttüğü soruşturma kapsamında 7 kiÅ

Çerkezköy 13.06.2012 19:38:00 0
Mandalı şoke oldu
Dönemin MHP Tekirdağ Milletvekili Kemalettin Nalcı ile girdiği sürtüşmenin ardından 2009 Haziranında Çerkezköy Cumhuriyet Savcısı Harun Ayık’ın yürüttüğü soruşturma kapsamında 7 kişi ile birlikte ihaleye fesat karıştırma iddiası ile önce gözaltına alınan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, daha sonra tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne gönderilmişti.
8 YIL 3 AY HAPİS CEZASI İSTENDİ
2009 yılı Haziran ayında tutuklanan Belediye Başkanı Mandalı 5 aylık tutukluluğun ardından, Ekim 2009’da tahliye olmuştu. Tahliyenin ardından 8 ay başkanlık koltuğundan uzak kalan Mandalı 13 aylık zorlu bir sürecin ardından görevine yeniden iade edilmişti. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, karar duruşması için dün yeniden hakim karşısına çıktı. Çorlu Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmasında ihaleye fesat karıştırmak ve evrakta sahtecilik iddiaları ile yargılanan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Ahmet Candan, Hilmi Gökçe, Abdullah Çakmak ve Recep Küçük 8 yıl 3'er ay hapis cezasına çarptırılırken aynı soruşturma kapsamında yargılanan Mali Hizmetler Müdür vekili Mustafa Gümüş ve Mütahit Sami Deniz beraat ettiler.
YARGITAY’A İTİRAZ EDECEK
8 yıl 3’er ay hapis cezasına çarptırılan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve diğer sanıkların avukatlarının Yargıtay’a itiraz edeceği öğrenildi. Yargıtay’ın cezaları onaması durumunda Mandalı cezaevine girecek.
NALCI DA İFLAS ERTELEME İÇİN BAŞVURMUŞTU
Dönemin MHP Tekirdağ Milletvekili Kemalettin Nalcı da geçtiğimiz yıl aralık ayında iflas etmesinin ardından iflas erteleme için başvuruda bulunmuştu. Nalcı’nın iflas ertelemesi istemesi üzerine yönetime kayum atanırken, İrfan Mandalı’nın durumunu ise Yargıtay netliğe kavuşturacak.
SAVCI AYIK’IN GÖREV YERİ DEĞİŞTİ
Kapaklı davasında olduğu gibi Şemdinli dosyasında ilk soruşturmayı açması ile ünlenen ve belediyelerdeki yolsuzluk iddialarını araştıran, Şubat ayında da görevinde birinci dereceye terfi eden Çerkezköy Cumhuriyet Savcısı Harun Ayık’ın da dün saat 18’de açıklanan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Yaz 2012 Kararnamesi ile Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığına tayin edildi.
 
Haber / Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10