“Milli İrade serbest bırakılsın”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çerkezköy İlçe Başkanlığı, genel seçimlerin yıl dönümünde, Ergenekon davasında tutuklu yargılanan Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay ile diğer tutuklu milletvekillerin serbest b?

Çerkezköy 14.06.2012 00:50:00 0
“Milli İrade serbest bırakılsın”
Çerkezköy Haber - CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez, Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay ile diğer tutuklu milletvekillerin tutukluluk hallerinin devam etmesinin antidemokratik bir uygulama olduğunu ifade etti.
“ANTİDEMOKRATİK UYGULAMAYI KINIYORUZ”
CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez, bir yıl önce yapılan genel seçimlerde halkın seçtiği 550 milletvekilinden 8'inin Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunduğunu söyledi. 12 Haziran 2011 genel seçimlerinin üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ve Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın yanı sıra MHP’li ve BDP’li vekillerin tutukluluk hallerinin devam ettiğini belirten Dönmez, “Bu durum Cumhuriyetimizin demokratik ve hukuk devleti niteliklerine darbedir. Bu antidemokratik durumu CHP’liler olarak kınıyoruz” dedi.
“TUTUKLU VEKİLLERİMİZİ DE MECLİSTE GÖRMEK İSTİYORUZ”
Konu hakkındaki basın açıklamasının ülkenin her yerindeki CHP teşkilatlarında aynı gün ve saatte gerçekleştirildiğini söyleyen Metin Dönmez, “CHP’liler olarak 12-19 Haziran arasındaki haftayı ‘Milli İradeye Özgürlük Haftası’ olarak çeşitli etkinliklerle halka anlatmayı amaçlıyoruz. İnsan Haklarına inanan herkesle birlikte seçilen, milletin vekili olma hakkını kazanan tüm tutuklu vekilleri en kısa sürede mecliste görmek istediğimizi haykıracağız” diye konuştu.
“MİLLETVEKİLLERİ İÇİN ADALET İSTİYORUZ”
Halkın seçtiği vekillerin görev yapmalarının engellendiğini söyleyen Dönmez, “Bağımsız olduğu dönemde yargıdan 'milletvekili olmalarında sakınca yoktur' onayı alan ve mazbataları hazırlanan Mustafa Balbay ile Mehmet Haberal dahil tutuklu MHP'li, BDP'li milletvekillerinin de özgürlüklerine kavuşmasını, milli iradenin hapsine son verilmesini istiyoruz'' dedi. CHP olarak ‘Eksiksiz Demokrasi İçin Tutuklu Vekillere Özgürlük’, ‘Tutuklu Milletvekilleri İçin Adalet İstiyoruz’ ve ‘Milli İradeyi Serbest Bırakın’ sloganları atacaklarını belirten Dönmez, “Bu uygulamanın bir örneği daha dünyanın hiçbir yerinde yoktur. Artık bu antidemokratik uygulamalara son verilmeli. Çare bulunmalı. Bu uygulamalar insan vicdanına zarar veriyor” dedi.  
“YASAMA HAKLARI ELLERİNDEN ALINMAMALI”
Açıklamada konuşan İlçe Teşkilat Başkan Yardımcısı Necdet Ertürk ise, “Yargılamalar durdurulsun demiyoruz. Fakat vekillerimizin yasama hakları da ellerinden alınmamalı” diye konuştu. CHP Çerkezköy İlçe Binası’nda önceki gün saat 14.30’da gerçekleştirilen Basın açıklamasında İlçe Başkanı Metin Dönmez, CHP’li Beldiye Meclis Üyeleri Faruk Bal, Demet Eroğlu, Edip Bülent Uğraş, Reşat Ziya Pekdoğan, Yüksel Sevil, Cengiz Eker, Halil Demirkıran, Mehmet Yıldırım ve Aktaş Güler, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Şayka Çalışkan, CHP Gençlik Kolları Başkanı Salih Uğur Alver, İlçe Yönetim Kurulu, Kadın Kolları üyeleri, Gençlik Kolları üyeleri ve partililer katıldı.
Haber / Ahmet KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10