Pınarça yolu 12 Ağustos’a kadar tamamlanacak

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem yapılmakta olan Pınarça yolu ve Hayvan Barınağı hakkında açıklamalarda bulundu. Çerkezköy Pınarça arasında yapılmakta olan toplam 23 bin 530 metrekarelik yolun

Çerkezköy 14.06.2012 23:42:00 0
Pınarça yolu 12 Ağustos’a kadar tamamlanacak
Çerkezköy Haber – Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Hayvan Barınağı için 2 Temmuz’da bir açılış organizasyonu yapılmasının planlandığını belirtti.
400 HAYVAN KAPASİTELİ
Çerkezköy’e 400 hayvan kapasiteli bir Hayvan Barınağı’nın kazandırıldığını kaydeden Belediye Başkanı Ali Ertem, “İlçedeki başıboş hayvanlar toplanacak ve bakımları yapılacak. Gerektiği takdirde ameliyatları gerçekleştirilecek. Hayvanlar burada kendi başlarının çaresine bakacak duruma gelinceye kadar saklanacak. Daha sonra da kanun gereği doğal ortamlarına geri bırakılacak” dedi. Trakya’da bu kapasitede başka bir Hayvan Barınağı olmadığını söyleyen Ertem, yeni barınağın bölgede örnek teşkil edeceğini ifade etti.
TÜM MALZEMELER YENİ ALINDI
Çevre Belediyelerin de başıboş hayvanları getirip daha sonra geri almak kaydı ile Çerkezköy Hayvan Barınağı’na teslim edebileceğini söyleyen Ali Ertem, “Eski hayvan barınağındaki hiçbir malzeme yeni barınağa getirilmedi. Gerekli bütün malzemeler yeniden satın alındı. Barınaktaki tüm çalışmalar tamamlandı. Ufak tefek rötuşlar kaldı. Önümüzdeki günlerde bunları da tamamlayarak 2 Temmuz’da barınağımızın açılışını yapmayı planlıyoruz” dedi. 912 BİN TL’YE İHALE EDİLDİ
Pınarça yolunun da tamamlanmak üzere olduğunu kaydeden Başkan Ertem, “Belediyemiz 6 Aralık 2011’de 912 bin TL ile ihaleyi kazanan Sida Yapı’ya yer teslimini yaptı. 250 takvim günü sürecek olan işin 12 Ağustos’a kadar tamamlanması hedefleniyor” dedi. Söz konusu yolda ilk olarak altyapı stabilize çalışmalarının gerçekleştirildiğini ifade eden Ertem, “Yol kenarlarına elektrik direkleri kaldırımlara da uygun olacak şekilde deplase edildi. Yağmur suyu hatlarının büyük bir kısmı döşendi. Refüj bordür diziminin büyük kısmı tamamlandı” bilgisini verdi. 
23 BİN 530 METREKARE YOL YAPILIYOR
Yolun bazı bölümlerinde betonlama çalışmalarına da başlandığını söyleyen Ertem, “Kartal Sokak’tan Kipa Alışveriş merkezi hizasına kadar 500 metre uzunluğunda ve 7 metre genişliğinde 2 şeritli yol yapılmaya devam ediyor. Kipa Kavşağı’ndan otobana kadarki 750 metre uzunluğunda ve 10 metre genişliğindeki 2 şeritli yolun da yapımına başlandı. Ayrıca kavşaktan Kipa Alışveriş merkezine kadar 170 metre uzunluğunda ve 9 metre genişliğinde tek şerit bir yol yapılacak” dedi. Söz konusu bölgede toplam 23 bin 530 metrekare yol yapılacağını kaydeden Ertem, yollarla birlikte kaldırım çalışmalarının da aynı anda devam ettiğini ifade etti. 
Haber / Ahmet KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10