“Seyyah” ve “Lider Gençlik Kampları”

Tekirdağ Gençlik Merkezi Müdürü Necdet Gürcüoğlu, Çerkezköy Gençlik Hizmetleri İlçe Müdürü Metin Aysal ile birlikte Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Habip Bilgin’i ziyaret etti.

Tekirdağ 16.06.2012 00:43:00 0
“Seyyah” ve “Lider Gençlik Kampları”

Çerkezköy Haber - Çerkezköy’e gelen Tekirdağ Gençlik Merkezi Müdürü Necdet Gürcüoğlu, Çerkezköy Gençlik Hizmetleri Müdürü Metin Aysal ile birlikte önceki gün Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Habip Bilgin’i ziyaret etti.

 

‘14-24 YAŞ ARALIĞINDAKİ GENÇLERİMİZ, PROJEYE KATILABİLİRLER’

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘Seyyah’ ve ‘Lider Gençlik Kampları’ projeleri ile ilgili bilgiler veren Gürcüoğlu, ‘Seyyah’ projesi kapsamında Tekirdağ’a 800 kişilik kontenjan ayrıldığını belirtti. "Seyyah" Projesinin, 26 Haziran – 02 Eylül tarihleri arasında, 81 ilden 14-24 yaş grubu gençlerin ülkenin farklı illerine seyahat etmelerini, akranlarıyla tanışmalarını ve kaynaşmalarını sağlamak amacıyla hazırlanmış bir hareketlilik projesi olduğunu ifade eden Gürcüoğlu, proje kapsamında gençlerin Bursa-İzmir-Kastamonu’yu gezeceklerini belirterek “Gezmek; gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerinde, toplumsal ilişkilerini artırmalarında, kendilerini ifade etmelerinde, özgüvenlerinin gelişmesinde ve vizyon kazanmalarında en etkili yollardan biridir. Gezmek, eğlenerek öğrenmeyi sağlayan bir etkinliktir” dedi.

 

81 İLDEN 100 BİN GENÇ KATILACAK

 

Bu proje kapsamında 81 ilden yaklaşık 100 bin gencin, farklı kültürdeki akranlarıyla birlikte, yaşadıkları illerin dışında farklı yerleri gezip görme, tarihi ve doğal güzelliklerini yerinde öğrenme imkanı bulacağını söyleyen Tekirdağ Gençlik Merkezi Müdürü Necdet Gürcüoğlu “Seyyah Projesi’nin, gençler arasında hoşgörü ve diyalogun arttırılması, sosyal korku ve ön yargıların giderilmesi, toplumsal bütünleşmeye katkı sağlanması, gençlerin farklı coğrafi bölgelerde yaşayan akranlarıyla tanışmaları, kaynaşmaları ve kültürel alışverişte bulunmaları bakımından da önemli yararları olacaktır. Bununla birlikte, muazzam bir kültürel mirasımız olduğu inkâr edilemeyecek bir gerçektir. Bu tarihi mirasın üzerinde yaşayan gençlerimizin tarihinden ve kültüründen haberdar olması, bu topraklar uğruna verilen mücadelelerimizi görerek, bizzat gezerek öğrenmesi, dünyanın başka hiçbir yerinde bulunmayan ülkemizin doğal, tarihi ve kültürel güzelliklerinden gençlerimizin mahrum kalmaması bakımından "Seyyah" projesi çok büyük önem arz etmektedir” diye konuştu.

 

KATILIM ÜCRETSİZ

 

Gençlerin seyahat giderlerinin Bakanlık tarafından karşılanacağını söyleyen Gürcüoğlu, projeye katılan gençlerden kayıt, konaklama, yemek gibi her ne ad altında olursa olsun ücret alınmayacağını, projeye katılımın ücretsiz olduğunu belirtti.

 

SERTİFİKA VERİLECEK

 

‘Lider Gençlik Kampları’ Projesi ile ilgili konuşan Çerkezköy Gençlik Hizmetleri İlçe Müdürü Metin Aysal da, ‘2 Temmuz - 1 Eylül tarihleri arasında 5 günlük 5 dönem olarak düzenlenecek olan bu projeleye de 81 ilden üniversite öğrencilerinin katılabileceğini söyledi. Projenin amacını “gençlerin yaratıcılıklarını geliştirmek, ataletlerini yenerek kendine güvenen bireyler olmalarını sağlamak, atacakları adımlarda onlara yol göstermek, onları yeni ufuklara taşımak amacıyla gerçekleştirilen bir eğitim ve hareketlilik sağlamak” olarak açıklayan Aysal, bu projeye katılacak gençlere, Sinema, Tarih, Hukuk, Edebiyat, Uluslararası İlişkiler ve Felsefe temaları çerçevesinde tanınmış yazar ve akademisyenler tarafından seminerlerin verileceğini ve gençlere projenin gerçekleştirildiği ilin tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıtılacağını söyledi. 18 - 29 yaş aralığında, üniversitede öğrenim gören lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin projeleye katılabileceğini ifade eden Aysal, projeleye katılanlara ayrıca sertifika verileceğini belirtti.

 

BAŞVURULAR İNTERNET ÜZERİNDEN YAPILABİLECEK

 

Aysal, projelere katılmak isteyenlerin Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne veya ‘Seyyah’ projesi için www.seyyah.gsb.gov.tr, Lider Gençlik Kampları’ Projesi için ise www.lidergenclik.gsb.gov.tr adresinden başvuru yapabileceklerini söyledi.

 

Haber / Turan ŞENLİK


0282 726 91 91
0282 747 65 10