Müfettiş sarmalındaki ÇTSO’ya Savcılık kıskacı mı?

Çerkezköy kamuoyunda hemen her toplantısı ayrı bir tartışma konusu olan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası bugün saat 14:00’da benzer bir toplantıya tanıklık edecek.

Çerkezköy 17.06.2012 21:56:00 0
Müfettiş sarmalındaki ÇTSO’ya Savcılık kıskacı mı?
Çerkezköy Haber - Çerkezköy kamuoyunda hemen her toplantısı ayrı bir tartışma konusu olan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası bugün saat 14:00’da benzer bir toplantıya tanıklık edecek. ÇTSO yönetiminin kapalı kapılar ardındaki bilgi ve belge savaşı birçok kez adliye koridorlarına taşınmış, genel sekreter ve eski yönetim kurulu üyeleri hakkında dört dava açılmıştı. ÇTSO’nun bugün yapılacak olan meclis toplantısında geçtiğimiz ay oda yönetimine ulaşan Gümrük ve Ticaret Bakanlık müfettiş raporunda sıralanan odadaki usulsüzlüklerin yer aldığı 63 sayfalık raporun ele alınması bekleniyor. ÇTSO yönetim kurulu üyelerinin şahit olacağı 63 sayfalık kanun tanımaz uygulamaların ve hataların yer aldığı müfettiş raporu karşısında yönetimin nasıl bir yol izleyeceği şimdiden merak ediliyor.
YOLGEÇEN HANINA DÖNDÜĞÜNÜ GÖZLER ÖDÜNE SERİYOR
ÇTSO’da keyfi uygulama haline gelen toplantıların basına kapatılmasının bugün uygulanıp uygulanmayacağı ise meclis üyelerinin kişiliklerini ortaya koyacak. Bakanlık müfettişleri tarafından odada yapılan inceleme sonucunda düzenlenen 63 sayfalık teftiş kurulu ön inceleme raporunun odaya ulaşmasının ardından yönetim, raporda yer alan iddiaların izahının derdine düşerken, Bakanlıktan gelen yeni başmüfettişin odada incelemeler başlattığı da sızan haberler arasında yer alıyor. Odada yaşanan tartışmalar ve kamuoyundaki yankıları bir çok kez adliye koridorlarına taşınan ÇTSO’da işler adeta ahbap çavuş ilişkisi ile yürütülmüş. Bu durum da ÇTSO’nun adeta yolgeçen hanına döndürüldüğünü gözler önüne seriyor.
SAVCILIĞA MI BİLDİRECEKLER, YOKSA BUHARLAŞTIRACAKLAR MI?
Ticaret erbabının aidatları ile bütçesi oluşan oda, bir taraftan aidatını ödeyemeyen üyelerini icraya vererek aidatlarını avukatlar marifeti ile tahsil etmeye çalışırken, bir taraftan da uzun yıllardır odada yönetici ve memur olarak çalışan bazı kişilerin kendine has kanun tanımaz tutumları ile uğraşıyor. Çerkezköy’de sadece seçimden seçime hatırlanan üyeler ve ticaret erbabını sağmanlık olarak gören ÇTSO’daki keyfi yönetimin, Bakanlık müfettişlerinin düzenlediği bu raporu yine kapalı kapılar ardında buharlaştırıp buharlaştırmayacağını, yoksa bu usulsüzlükleri rapor ekine yazacakları bir üst yazı ile cumhuriyet savcılığına bildirip bildirmeyeceklerini bugünkü toplantı ortaya çıkaracak. ÇTSO’nun kanunlarla mı yoksa benim memurum işini bilir zihniyeti ile mi yönetildiğini gerçeğine tanıklık edeceğiz.
MERAK EDİLİYOR
Rapora göre, Uğurlu’nun gösterge aylıklarının yanlış hesaplandığı, sadece 2008 yılının Kasım ayındaki bordroda hesaplamaların hatalı yapılması sonucu bin 859,13 TL’lik bir fark tespit edildiğinin tespit edildi. Bu durumun geriye doğru incelenmesi durumunda müfettişlerin nasıl bir sonuca ulaşacakları şimdiden merak konusu olurken bu ve benzeri usulsüzlüklere göz yuman oda yönetimlerinin izleyeceği yol, ayrı bir merak konusu oldu. Bu rapor ekleri ve sorumluları hakkında Cumhuriyet savcılarına suç duyurusunda bulunup bulunmayacakları ise Çerkezköy kamuoyunda şimdiden merak ediliyor.
63 SAYFALIK RAPOR
63 sayfalık raporda “Genel Sekreterin özel kıdem tazminatının, gösterge rakamlarının yanlış hesaplandığı, genel sekreterin eşi ile birlikte gittiği toplantıda eşinin masraflarının da oda tarafından karşılandığı ve bu miktarların geri istenmesi gerektiği, genel sekretere gönderilen evlilik yıldönümü çiçekleri, doğum günü pastaları, evlilik yıldönümü yemeklerini, odanın amacı, görevi ve hizmetleri ile bağdaştırmanın mümkün olmadığı ve yasal faizi ile birlikte geri istenmesi gerektiği” de belirtildi. Tüm bu sorulara bugün gerçekleştirilecek olan meclis toplantısında cevap aranacak.  
HABER / Şaban KARDEŞ
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10