“Makedonya’da Trakya Günleri”

Makedonya Cumhuriyeti’nin Üsküp, Kalkandelen, Gostivar ve İştip şehirlerinde Kırklareli ve ülkemizin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla 13-15 Haziran tarihleri arasında “Makedonya’da Trakya Gü

Bölgede Gündem 17.06.2012 23:47:00 0
“Makedonya’da Trakya Günleri”
Çerkezköy Haber - Makedonya Cumhuriyeti’nin Üsküp, Kalkandelen, Gostivar ve İştip şehirlerinde Kırklareli ve ülkemizin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla 13-15 Haziran tarihleri arasında “Makedonya’da Trakya Günleri – Kırklareli” etkinlikleri İştip Şehrinde düzenlendi.
YOĞUN İLGİ
Etkinlik için Makedonya’ya giden Kırklareli Valisi Mustafa Yaman ve beraberindeki heyet ilk olarak İştip Belediye Başkanı Zoran Aleksov’u ziyaret etti. Yoğun katılımla gerçekleşen İştip etkinliklerine, İştip Belediye Başkanı Zoran Aleksov, İştip Meclis Üyeleri ve Makedonyalı vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi.
KIRKLARELİ TÜRKÜLERİNİ ÇALIP SÖYLEDİLER
Vali Mustafa Yaman ve beraberindeki heyet, İştip etkinliklerinin startını verdikten sonra, Kırklareli’nin tanıtımını yapan Fotoğraf ve Resim Sergileri ile Ebru Sanatı Tanıtımı ve Uygulaması, Yöresel Kıyafetler ve El İşleri, Yöresel Yemek, Valilik Hediyelik Eşya Tanıtım Ürünleri, 8 Boyutlu Animasyon Film, standlarının açılışını yaparak standları gezdiler. Renkli görüntülerin yaşandığı İştip etkinlerinde Sokak Müziği Ekipleri İştip sokaklarında Kırklareli Türkülerini çalıp söylerken, halk oyunları ve kukla tiyatro gösterileri görsel şovları ile Makedon vatandaşların ve soydaşlarımızın gönüllerini kazandılar. Ayrıca İştip’te Üniversite’de okumak için bulunan Türk öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. İştip etkinliklerine; Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Edirne Valisi Gökhan Sözer, Milletvekili Şenol Gürşan, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Mustafa Aykaç, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, İştip Belediye Başkanı Zoran Aleksov, İştip Meclis Üyeleri, Kurum Amirleri, Kırklarelili İşadamları ve Makedonyalı vatandaşlar katıldı.
HABER MERKEZİ


0282 726 91 91
0282 747 65 10