10. Macar Günü Etkinlikleri düzenlendi

48. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali programı çerçevesinde bu yıl 10.'su gerçekleştirilen Macar Günü etkinlikleri Rakoczi Müzesi'nde geniş çaplı bir katılımla gerçekleştirildi

Tekirdağ 17.06.2012 23:51:00 0
10. Macar Günü Etkinlikleri düzenlendi

Çerkezköy Haber - 48. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali programı çerçevesinde bu yıl 10.'su gerçekleştirilen Macar Günü etkinlikleri Rakoczi Müzesi'nde geniş çaplı bir katılımla gerçekleştirildi.

 

ANITIN AÇILIŞI DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Türk-Macar Dostluk Derneği Başkanı Güneş Gürseler'in sunuculuğunu yaptığı programda Tekirdağ Belediyesi Meclis Kararı ile verilen Fahri Hemşehrilik Beratı Başkonsolos Gabor Kıss'e Başkan Dalgıç tarafından teslim edildi. Tibor Toth tarafından 'Bilinmeyen Mikes' , Edit Tasnadi tarafından da 'Türk-Macar ilişkilerinde Tekirdağ'ın Yeri' konulu bir söyleşi gerçekleştirildi. 10. Macar Günü Etkinlikleri çerçevesinde ayrıca Şerif Baysalan tarafından hazırlanan ve Tekirdağ Belediyesi'nin katkıları ile yayınlanan 'Rakoczi'nin Şifalı Çamuru' isimli kitabın tanıtımı yapıldı. Ayrıca 10. Yıl özel pul tanıtımı da gerçekleştirildi. Macar günü programına Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Kocakundakçı, Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç ve Eşi Münevver Dalgıç, Macaristan İstanbul Başkonsolosu Gabor Kiss, İl Genel sekreteri Mustafa Yel, İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Altaş, Macaristan Fahri Konsolosu Erdoğan Erken ile Macar misafirler katıldı. Programın ardından Mikes Kelemen'in anıtının açılışı da gerçekleştirildi.

 

HABER MERKEZİ

 
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10