12 yaşını dolduran araçlara ruhsat verilmeyecek

Çerkezköy Mavi Minibüsler Kooperatifi’nin Olağan Mali Genel Kurulu Toplantısı önceki akşam Güneşler Otel’de yapıldı. Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlandığı toplantıd

Çerkezköy 18.06.2012 00:30:00 0
12 yaşını dolduran araçlara ruhsat verilmeyecek
Çerkezköy Haber - Çerkezköy Mavi Minibüsler Kooperatifi Olağan Mali Genel Kurulu Toplantısı önceki gün saat 20.30’da Güneşler Otel’de gerçekleştirildi.
9 BİN 182 TL KASADA
Toplantıda açılış ve yoklamanın ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Toplantıda ilk olarak bir önceki yıla ait faaliyet ve denetim kurulu raporları okundu. Defterlerde herhangi bir yanlışlık olmadığı, defterlerin düzenli tutulduğu belirtilirken, banka ve kasa hesaplarında toplam 9 bin 182,34 TL bulunduğu ifade edildi. 2011 yılı Faaliyet ve Denetim Raporları oybirliği ile kabul edildi.
GELİR BÜTÇESİ GERÇEKLEŞME ORANI YÜZDE 144
Toplantı bilançonun görüşülmesi ile devam etti. 2011 yılında gider bütçesinin 129 bin 648,49 TL olarak tahmin edildiği belirtilirken, bu kalemin 177 bin 956,15 TL olarak gerçekleştiği kaydedildi. 29 bin 648,49 TL olarak tahmin edilen gelir bütçesi ise 187 bin 138, 49 TL olarak gerçekleşti. 2012 hesap cetveli ile ilgili faaliyetler de görüşüldü. 9 bin 182,34 TL’lik gelir fazlası 2012 yılına devredildi. Gider bütçesi gerçekleşme oranı yüzde 137 olarak hesaplanırken, gelir bütçesinin gerçekleşme oranı ise yüzde 144 oldu. İlgili gündem maddesi oybirliği ile kabul edildi.
KOLTUK SAYILARI ARTACAK
İlgili gündem maddesinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından ‘Araçların Halk Otobüsüne dönüşmesi ve koltuk kapasitesinin arttırılması’ konusu görüşüldü. Konuyla ilgili konuşan Başkan İlhami Yörük, “Konu geçtiğimiz ay belediye meclis toplantısında da görüşüldü. Yeni alınacak olan araçlarda koltuk sayısı arttırılacak ve koltuk başına belediyeye 50 TL ücret ödenecek. Yeni alınacak olan araçlar bu düzenlemeler göz önünde bulundurularak satın alınacak. İkinci el araçların 3 yaşında özürlü ve rampalı şartlara uygun olması gerekiyor. 12 yaşını dolduran araçlara ruhsat verilemeyecek. Devirlerde birinci derece yakınlar hariç (ana, baba, kardeşler) belediyeye 10 bin TL verilecek. Araçların renkleri Turkuaz olacak” dedi. İlgili gündem maddesi oybirliği ile kabul edildi. Kamera sistemi olacak. Araçlar Otokar ve Isuzu fiyatı olacak denildi.
ARAÇ ALIMI OYBİRLİĞİ İLE REDDEDİLDİ
Toplantıda daha sonra ‘Kooperatif adına değişen araçlardan IVECO M 14 marka 2015 model 20 bin TL’ye kadar araç alınması’ konusu görüşüldü. Konuyla ilgili görüşlerini bildiren üyeler, 20 Bin TL ile alınacak aracın kendilerini ve kooperatifi sıkıntıya sokabileceğini ifade etti. Şu an itibari ile söz konusu aracın alınmasına gerek olmadığını belirten üyeler, ilgili gündem maddesini oybirliği ile reddetti.
KOOPERATİFE 40 Bin TL’LİK DENETİM ARACI ALINACAK
İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından ‘Kooperatif adına 40 bin TL’ye kadar Fiat Doblo marka denetim aracı alınması’ konusu görüşüldü. Başkan Yörük, “Kooperatif olarak böyle bir araca ihtiyacımız var” dedi ve söz konusu aracın alınması için üyelerden destek beklediğini söyledi. Mavi Minibüsler Kooperatifi’ne Fiat Doblo marka denetim aracı alınması üyeler tarafından oy çokluğu ile kabul edildi.
2012 TAHMİNİ BÜTÇESİ 146 BİN 312,34 TL
Toplantının son gündem maddesinde ise 2012 yılı Tahmini bütçesi görüşüldü. Başkan İlhami Yörük şu ana kadar üyelerden toplanan 175 TL’lik aidatların 225 TL’ye çıkarılmasını önerdi. Yıl başından itibaren yapılması gereken zammın ilk 6 ayda yapılmadığını anımsatan Yörük, “Ödediğimiz vergilere zam yapılması nedeni ile harcamalarımız artmış durumda. Bu nedenle aidatları 175 TL’den 225 TL’ye çıkarmayı öneriyorum” dedi. Üyelerin 50 TL’lik aidat zammını fazla bulması nedeni ile aidatların 200 TL’ye çıkarılmasına karar verildi. 2012 yılı tahmini bütçesi de 146 bin 312,34 TL olarak belirlendi. İlgili gündem maddesi oybirliği ile kabul edildi.
ARSAYI SATIP OFİS ALALIM
Dilek ve Temenniler bölümünde konuşan Kooperatif Başkanı İlhami Yörük, Genel Kurula önerge sundu. Kooperatife ait 45 bin TL bedelle yatırım amaçlı satın alınan 1124 ada 7 parselde bulunan bin 97 metrekare arsanın değer kazandığını ve en az 90 bin TL’ye alıcı bulabileceğini belirterek, “Kooperatifimizin ilçe merkezinde bir ofise ihtiyacı var. Bu arsayı satarak ofis satın almak istiyoruz. Biz 4 alternatif belirledik. Bunlardan biri Atatürk Caddesi’nde 90 bin TL bedelli, ikincisi Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Özcan Sokak’ta bulunan 100 bin TL bedelli iki büro, üçüncüsü GMKP Mahallesi’nde Ba-Ha İş Merkezi’nde bulunan 120 bin TL bedeli büro ve dördüncüsü ise GMKP Mahallesi Özcan Sokak’ta 50 bin TL bedelli iş yerleridir. Bunlardan birinin alınıp kooperatifimiz için ofis olarak kullanılması gerektiğini düşünüyorum” dedi.
ÖNERGE OY ÇOKLUĞU İLE REDDEDİLDİ
Konuyla ilgili görüş belirten üyeler 2014 yılında Tekirdağ’ın Büyükşehir olacağını ve dolayısı ile arsanın daha da değer kazanabileceğini belirtti. Şu anda yeni alınacak araçlardan dolayı maddi sıkıntı yaşayacaklarını belirten üyeler, arsanın ileriki zamanlarda değerlendirilmesi gerektiğini, bu süreçte bir ofisin kiralanmasının daha uygun olacağını ifade etti. Başkan Yörük’ün kurula sunduğu önerge oy çokluğu ile reddedildi. Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından genel kurul sona erdi.
Haber / Ahmet KARDEŞ – Bahtiyar ŞENLİK


0282 726 91 91
0282 747 65 10