Keşkek Festivali ve Sünnet Şöleni’nde İsmail YK rüzgarı

Veliköy Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Keşkek Festivali ve Sünnet Şöleni’nin bu yıl 6.’sı düzenlendi. Mehteran Takımı eşliğinde belediye meydanından festival alanına kadar yürÃ?

Çerkezköy 18.06.2012 23:34:00 0
Keşkek Festivali ve Sünnet Şöleni’nde İsmail YK rüzgarı

Çerkezköy Haber - Veliköy Belediyesi’nin bu yıl 6.’sını gerçekleştirdiği Keşkek festivali ve Sünnet Şöleni önceki gün gerçekleştirildi. Pazar günü saat 14.00’da gerçekleştirilen festival açılışı, Tekirdağ Belediyesi Mehteran Takımı’nın belediye binası önündeki konseri ile başladı.

 

MEHTERAN EŞLİĞİNDE YÜRÜDÜLER

 

Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, sünnet çocuklarının ve Veliköylülerin Mehteran Takımı eşliğinde Veliköy Sanayi Sitesi Girişindeki festival alanına kadar yürümesinin ardından Mehteran Takımı’nın konseri festival alanında da devam etti. Konserin ardından konuşan Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Cumartesi günü de sünnet olan çocuklar için tiyatro gösterisinin sunulduğunu ve çocuklar için camide mevlit okutulduğunu anımsattı.

 

GÜZEL ŞEYLER OLACAK

 

Veliköy’ün her geçen gün geliştiğini belirten Belindir, geçtiğimiz günlerde Namık Kemal Üniversitesi ile protokol imzalandığını da anımsattı. Veliköy’de daha güzel şeyler olacağına inandığını belirten Belindir “Bunları meclis üyeleri, belediye personelleri ve Veliköy halkı ile birlikte gerçekleştireceğiz” dedi. Belindir’in konuşmasının Tekirdağ Belediyesi Mehteran Takımı “Ceddin Deden Neslin baban” ve “Yelkenler biçilecek yelkenler dikilecek” marşlarını da seslendirdi.

 

KEŞKEK İKRAM EDİLDİ

 

Programda davetlilere Veliköy’ün geleneksel yemeği olan keşkek ikram edilirken, çocuklar da kendileri için kurulan oyun alanlarında gün boyu gönüllerince eğlendiler. Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir de oyun alanına kurulan oyun gruplarından boğanın üzerine binerek çocukların eğlencesine ve mutluluğuna ortak oldu.

 

KONSER DÜZENLENDİ

 

Akşam saat 20.00’da da Veliköy Açıkhava Düğün Salonu’nda konser düzenlendi. Sunuculuğunu Yelda Başaran’ın yaptığı programda ilk olarak Acun Orkestrası ve Hayat sahne aldı. Sanatçı Hayat, seslendirdiği şarkılarla katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı. Programın sunuculuğunu da yürüten Yelda Başaran da seslendirdiği şarkılarla Veliköylülerin beğenisini kazandı.

 

İSMAİL YK SAHNE ALDI

 

Başaran, sünnet şöleni kapsamında belediye tarafından sünnet ettirilen 50 çocuk ve aileleri ile de sohbet etti. Programın sonunda ise İsmail YK sahne aldı. Saat 22.15’te sahneye çıkan İsmail YK seslendirdiği eski ve yeni şarkılarıyla izleyicileri coşturdu. Konserde bazı İsmail YK hayranları da dövizlere yazdıkları “Sosyal paylaşım sitesinde fotoğrafımızı beğenir misin” yazısı ile seslerini İsmail YK’ya duyurmaya çalıştı. Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir de İsmail YK’ya üzerinde sanatçının isminin yazıldığı ebru işlemeli bir tablo hediye etti. İsmail YK’nın konseri gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti. Programda ayrıca sünnet olan 50 çocuğa Veliköy Belediyesi tarafından çeşitli hediyeler verildi.

 

KATILIM YOĞUNDU

 

Veliköy’de düzenlenen Keşkek Festivali ve Sünnet Şöleni etkinliğine Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, İlçe Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Rüştü Eryılmaz, AK Parti İl Başkan Yardımcıları Ahmet Aygün, Şener Çelikayar, İl Yönetim Kurulu Üyesi Sait Yazı, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, Çerkezköyspor Kulübü Başkanı Ahmet Korkmaz, AK Partili Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Aynur Düzgünel, Veliköy Belediye Meclis Üyeleri, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İsmail Akın, sünnet olan çocuklar, aileleri ve çok sayıda Veliköylü katıldı. Konser saatine kadar Golden Palas Otel’de dinlenen sanatçı İsmail YK, konserin ardından da Pera Villa Pastaneleri’nde tatlı yedi.

 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10