Öğrencilerin mezuniyet coşkusu

Namık Kemal Üniversitesi 2011-2012 eğitim öğretim yılında başarılı olarak mezun olmaya hak kazanan öğrencileri için Piramit Salon’da bir tören düzenledi.

Tekirdağ 19.06.2012 21:17:00 0
Öğrencilerin mezuniyet coşkusu

 Çerkezköy Haber - 2011-2012 eğitim öğretim yılında 4 bin öğrencinin mezun olduğu üniversitede öğrenciler keplerini havaya fırlatarak mezuniyet coşkusunu hep birlikte yaşadı.

 

MESAJLAR OKUNDU

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan programda İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Kent Orkestrası tarafından davetlilere müzik ziyafeti sunuldu. Tören, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajlarının okunması ile devam etti. Mezun olan öğrenciler adına Yelda Kilit isimli öğrenci bir konuşma yaptı.

 

BÜYÜK BİR AİLEYİZ

 

2006 yılında kurulan NKÜ'nün bünyesinde 20 bin öğrencinin eğitim gördüğü 6 fakülte, 2 yüksekokul, 11 meslek yüksekokulu, 3 enstitü, 4 araştırma ve uygulama merkezi bulunduğunu belirten NKÜ Rektörü Şimşek, "735 akademik personeli ve 376 idari elamanıyla üniversitemiz büyük bir ailedir. Bu açıdan dinamik bir yapıya sahip olan üniversitemiz, ülkemizde ve dünyada yükseköğretim kurumları arasında saygın bir yapıya sahiptir. Bugün burada 4 bin öğrencimizi mezun etme gururunu ve sevincini yaşıyoruz." dedi.

 

ÜNİVERSİTEMİZ GURUR KAYNAĞI OLDU

 

NKÜ'nün eğitim ve öğretim alanında önemli başarılara imza attığını kaydeden Rektör Şimşek, "Üniversitemiz gerçekleştirdiği başarılarla bölgemizin ve ülkemizin gurur kaynağı olmuştur. Üniversitemizde 2011-2012 eğitim döneminde uluslararası hakemli dergilerde 205 bilimsel makale, ulusal hakemli dergilerde ise 66 makale, 287 bildiri, 72 bilimsel sunum, 15 bilimsel kitap bölümü, 3 bilimsel kitap ve 27 proje yayını yapılmıştır" dedi.

 

ÖĞRENCİ YAŞAM MERKEZİ ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

 

Üniversite olarak yaptıkları çalışmaları sıralayan Şimşek, "Yeni dönem hizmetlerimizde öğrenci yaşam merkezinin çalışmaları devam ediyor. Ayrıca 5 bin seyirci kapasiteli futbol sahası ile sentetik atletizm pistinin projesi tamamlandıktan sonra ihaleye çıkacağız." dedi.

 

KEPLER HAVAYA ATILDI

 

Konuşmalarının ardından bölümlerini başarıyla tamamlayan öğrencilere diplomaları ve hediyeleri protokol üyeleri tarafından verildi. Öğrenciler keplerini havaya fırlatarak mezuniyet coşkusunu yaşadı. NKÜ 2011-2012 mezuniyet töreni Piramit Salon'da gerçekleşti. Salondaki mezuniyet törenine Tekirdağ Vali Yardımcısı Mehmet Turan Çuhadar, NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün, İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Kazım Rıfkı Ayan, akademik personel, öğrenciler ve velileri katıldı.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10