AK Parti, muhtarların sıkıntılarını dinledi

Çerkezköy Merkez, belde ve köylerinde görevli muhtarlar kendileri için düzenlenen yemekte, sıkıntılarını ve Büyükşehir yapılanmasına ilişkin akıllarındaki soruları dile getirme fırsatı bul

Çerkezköy 20.06.2012 22:35:00 0
AK Parti, muhtarların sıkıntılarını dinledi

Çerkezköy Haber - AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı, ilçe sınırları içinde görev yapan tüm muhtarlarını, Şanlıurfa Kebap Salonu’nda düzenlediği kahvaltıda ağırladı.

 

“SORUNLARI BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ”

 

Yeni yönetimle göreve geldiklerinden beri ilk kez muhtarlarla bir araya geldiklerini söyleyen AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, “Tekirdağ Büyükşehir olmaya hak kazanan 13 ilden birisi. Tekirdağ’ın Büyükşehir olması birçok avantajı da beraberinde getirecek. Bu yapılanma bazı sorunlar da doğurabilir. Bu sorunları da bu şekilde bir araya gelerek yapacağımız görüşmeler ve istişareler ile çözeceğiz. Başbakanımız en çok Tekirdağ üzerinde duruyor. Burayı kritik olarak görüyor. Bu nedenle Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin özlenen hizmet kalitesine kavuşabilmesi adına AK Parti bünyesine kazandırılması gerekiyor” dedi.

 

“ÇERKEZKÖY’DE YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALARDAN MEMNUNUZ”

 

Yemekte konuşan AK Parti İl Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Cavit Gür de muhtarlıkların AK Parti teşkilatı ile vatandaşlar arasındaki kılcal damarlar olduğunu belirterek Gür, “Trakya Tekirdağ ve diğerleri olmak üzere 2’ye ayrılır. Tekirdağ da Çerkezköy ve diğerleri olmak üzere 2’ye ayrılır. Tekirdağ İl Yönetimi olarak Çerkezköy’de yürütülen çalışmalardan oldukça memnunuz” dedi.

 

“MUHTARLIK MAKAMINI KÜÇÜMSEDİLER”

 

Başbakan Erdoğan’ın ceza aldığı dönem ulusal bir gazetede ‘O artık muhtar bile olamaz’ şeklinde manşet atıldığını anımsatan Ahmet Cevat Gür, “Bu manşet ile bir yandan muhtarlık makamı küçük görülürken, diğer yandan da başbakanımızın tüm haklarının elinden alındığı ifade edildi. Bizler muhtarlık makamının ülke yönetimindeki öneminin farkındayız” diye konuştu. . 

 

“TERÖRÜ ANCAK BAŞBAKAN ÇÖZER”

 

Dağlıca’daki şehitlere Allah’tan rahmet dileyerek konuşmasına başlayan AK Parti İl Yönetim Kurulu üyesi Sait Yazı ise, “Ülkemiz terör olayını sonlandırma kapsamında başarılı işlere imza atıyor. Birileri de bu tür baskınlarla insanlarımızı provoke etmeye çalışıyorlar. İnşallah halkımız bu tür tahriklere meyletmez. İnşallah akan kan durur ve artık analar ağlamaz. Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana dahi terör sorununu çözse çözse Recep Tayyip Erdoğan çözer diyor. Ülkemiz düne kadar İMF’den para alan bir ülke iken, bugün İMF’ye para veren bir ülke durumuna geldi” dedi. Hükümetin bölgeye ve tüm ülkeye önemli hizmetler yaptığını söyleyen Yazı, “Bunlardan birisi de Tekirdağ’ın Büyükşehir olmasıdır. Burada olaya siyasi bakmamak lazım” dedi.

 

BÜTÇE 5 KAT ARTACAK

 

Bölgeye kaliteli hizmet gelmesi için Büyükşehir seçimlerini AK Parti’nin kazanması gerektiğini söyleyen Sait Yazı, “İstanbul örneğinde gördük. 1994’e kadar yıllarca Cumhuriyet Halk Partisi yönetiminde olan İstanbul’da her yer çöp birikintileri ile doluydu. Sular çamurlu akıyordu. Çarpık kentleşme vardı. 1994’ten bu yana tüm bu sorunlar çözüldü. Bunu başaran zihniyet şimdi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yönetimine talip. Büyükşehir olunca bütçemiz 5 kat artacak. Bu da 5 kat daha fazla hizmet demek. İyi yöneticiler seçilmezse bu bütçe heba olur. Biz bugün burada anlatacağınız sıkıntılardan il ile ilgili olanları il başkanlığımıza ileteceğiz ve çözüm arayacağız” ifadesini kullandı.

 

“YAPILANMA HALKA İYİ ANLATILMALI”

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de, “Büyükşehir yapılanması nasıl olursa olsun, bunun vatandaşa çok iyi bir şekilde anlatılması gerekiyor. Yapılanma ne şekilde olursa olsun hizmet kalitesinin çok daha fazla olacağını halkımıza anlatmamız gerekiyor” dedi. Muhtarların sıkıntılarını ve akıllarındaki soruları dinlemek için yemeğe katıldığını kaydeden Ertem, “Tüm sorularınızı açıkça cevaplamaya hazırım” diye konuştu. 

 

“MUHTAR MAAŞLARI ÇOK DÜŞÜK”

 

Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Şükrü Dumanlar da geçtiğimiz günlerde yapılan seçimlerde tekrar Çerkezköy Şube Başkanlığı’na seçildiğini anımsatarak “Bugün burada kendi sorunlarımızı ve mahallelerimizin sorunlarını paylaşmaya geldik” dedi. Kızılpınar Namık Kemal Mahallesi Muhtarı Sami Baygın, beldelerin kapanması halinde muhtarlıkların kapanıp kapanmayacağını sordu. Beldelerin merkeze bağlanması halinde Kızılpınar’ın komple bir mahalle olmasının mümkün olmadığını söyleyen Alaettin Demirbağ, mevcut muhtarlıkların görevlerine devam edeceğini söyledi. Muhtar maaşlarının da düşük olduğu belirtilen toplantıda, Demirbağ, “Muhtar maaşları çok düşük. Benim babam da 13 yıl muhtarlık yaptı, o bile maaşın azlığından dert yanıyordu. İlgili mercilerle görüştük. Konu ile ilgili çalışmalar yapılmakta. İnşallah en kısa zamanda muhtar maaşlarında bir düzenleme yapılacaktır” ifadesini kullandı. 

 

“NE OLACAK BU HALİMİZ”

 

Veliköy Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Süleyman Kuru ise Veliköy’de her gün elektrik kesintilerinin meydana geldiğini belirterek, “Ne olacak bu halimiz” diye dert yandı. Kesintilerin yalnızca Veliköy’de değil, Kızılpınar ve diğer bölgelerde de meydana geldiğini söyleyen Demirbağ, “TREDAŞ İl Müdürlüğü ile görüşmeler yaptık. Bölgeye gerekli yatırımların yapılmasına ilişkin istekte bulunduk. En kısa zamanda bölgemizin elektrik sorununun çözüleceğini ifade ettiler” dedi.

 

“KIZILPINAR İLÇE OLMALI”

 

Kızılpınar Beldesi Yunus Emre Mahallesi Muhtarı İshak Aydın ise beldelerin merkeze bağlanarak sorunların çözülmesinin daha zor olacağını belirterek, “Kızılpınar ilçe olmalı. Belde iken çözülemeyen sorunlar, mahalle olunca nasıl çözülecek” dedi. Pınarça Köyü Muhtarı İlhami Özkan da köy yollarının hala yapılmadığını belirterek “Tadilat dahi yapılmış değil. İl Genel Meclisi’nin konu hakkında çalışma yapmasını istiyoruz. Belediye Başkanımız Ali Ertem sayesinde köyümüzün kanayan yarası olan su sorunu çözüldü. Şuanki en büyük sıkıntımız yollarımız” dedi. Pınarça yolunun cezaevi kavşağına kadar olan kısmının yapılmakta olduğunu belirten Demirbağ, “Oradan sonraki kısımda bir yol yapımı çalışması olmayacak. Fakat yol tadilatı yapılacak. Eğer Büyükşehir’e bağlı olsaydık bugün bunları konuşuyor olmazdık” dedi.

 

“BÜTÇEMİZ 30 MİLYON TL”

 

Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Abdurrahman Çiçek, İl Genel Meclisi olarak kendilerine daha çok yol tadilat çalışmaları için izin verildiğini belirterek, “İl Genel Meclisi’nin 30 milyon TL bütçesi var. Bunun yüzde 40’ını eğitime ayırdık. Köy yolları ile ilgili çalışmalar kapsamında ekiplerimiz şuan Saray’da çalışmalarını sürdürüyor. Oradaki çalışmaların tamamlanmasının ardından Çerkezköy’de çalışmalara start vereceğiz” dedi.

 

“DİLEKÇEMİZ KABUL EDİLMEDİ”

 

Karaağaç Beldesi Fatih Mahallesi Muhtarı Sevdekar Açık ise, “Geçtiğimiz günlerde Türk Telekom Müdürlüğü’ne mahallemizde yol üstünde bulunan telefon hattı direklerinin kaldırılması için dilekçe verdim. Oradaki yetkili dilekçemizi kabul etmeyeceğini ve bir daha da kendisine dilekçe götürmememizi söyledi. Madem biz bu ülkenin kılcal damarlarıyız. Görmemiz gereken muamele bu mu olmalıydı” diye sordu. Hiçbir kurumun, bir vatandaşın dilekçesini kabul etmeme gibi bir lükse sahip olmadığını söyleyen Demirbağ, “Bu tür durumlarda Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) şikayette bulunun” dedi ve konuyla ilgileneceğini ifade etti.

 

“DOSYALAR DEMİRBAĞ’A TESLİM EDİLDİ”

 

Yemeğe katılan bazı muhtarlar, içinde gerek kendilerinin gerekse mahallelerinin sıkıntılarının bulunduğu dosyaları AK Parti İlçe Teşkilatına teslim etti. Yemeğe Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeleri Ahmet Cavit Gür ve Sait yazı, AK Partili İl Genel Meclis Üyesi Abdurrahman Çiçek, AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, AK Parti İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu üyeleri, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Şükrü Dumanlar ve muhtarlar katıldı.  

 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10