Harçlıklarıyla sokak hayvanlarına mama aldılar

Şarköy’de, çocuklar aç kalan sokak hayvanlarını doyurabilmek için harçlıklarından biriktirdikleri para ile sokak hayvanlarına mama aldı.

Şarköy 21.06.2012 22:14:00 0
Harçlıklarıyla sokak hayvanlarına mama aldılar

 Çerkezköy Haber - Şarköy Cumhuriyet Mahallesi'nde oturan 6 çocuk yaz ayları ile birlikte aç kalan sokak hayvanlarının karınlarını doyurabilmek için kampanya başlattı.

50 KİLOGRAM KÖPEK MAMASI ALINDI

Harçlıklarından artırdıkları paraları toplayan çocuklar sokak hayvanları için mama aldı. Evlerinin bulunduğu cadde ve sokaklarda sahipsiz sokak köpek ve kediler bulunduğunu belirten 13 yaşındaki Gökçe Ülkü Gökçeker, "Okullarımız tatile girdi. Şarköy Belediyesi belli başlı yerlere su ve yiyecek olukları yaptı ama bizim bulunduğumuz caddede olmadığı için biz mahallede yaşayan çocuklar olarak, evlerimizden getirdiğimiz yemek artıklarını, ekmekleri onlara veriyoruz. Havaların içmesi amacıyla evlerimizin kapısının önüne içi su dolu kaplar koyuyoruz. Arkadaşlarla bir araya gelerek, harçlıklarımızdan topladığımız paralarla 50 kilogramlık bir paket köpek maması alarak, Şarköy Belediyesi'nin köpek barınağına götürdük. Oradaki köpeklere de faydamız olsun istedik" dedi.

SEVGİ VE ŞEFKATE İHTİYAÇLARI VAR

Sokak hayvanlarına sevgi ile yaklaşıldığında hiçbir şekilde zarar görülmeyeceğini belirten Zeynep Aysune "Sokaktaki köpeklerin sevgi ve şefkate ihtiyacı var. Sevgiyle, ilgiyle yaklaşıldığında, onlar anlıyor ve saldırmıyor. Hayvanlara kötü muamele eden büyüklerimiz var. Sokak köpeklerin de sevgiye ihtiyacı olduğunu, onların da duyguları olduğunu bilmemiz gerekir. Büyüklerimizden, bu sıcak havalarda evlerinin önlerine su dolu kaplar koymalarını, yemek artıklarını çöpe atmayarak, sokak hayvanlarına vermelerini bekliyoruz" dedi.

Haber / Ahmet KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10