Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği kuruldu

Bölgede Manda yetiştiricilerini desteklemek için Tekirdağ Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği kuruldu.

Tekirdağ 21.06.2012 22:22:00 0
Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği kuruldu

 Çerkezköy Haber - Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği Toplantısı, Saray Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda yapıldı.

YÖNETİM VE DENETİM KURULU BELİRLENDİ

Manda Yetiştiricileri Birliği kuruluş genel kurulunda yapılan seçim sonucunda yönetim kurulu, denetim kurulu, merkez birliği delegeleri belirlendi. Seçim sonrasında genel kurula konuşmacı olarak katılan Namık Kemal Üniversitesi Zootekni Bölümü Biyometri ve Genetik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Soysal ülkemizde ve dünyada manda yetiştiriciliği, manda ürünleri üretimi ve pazarlanması, manda birlikleri ve manda ıslahı konularında bir sunum yaptı.

SARAY ÖNEMLİ BİR POTANSİYELE SAHİP

Saray İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Ersan Bayraktar da Saray'da özellikle orman içi meraların manda yetiştiriciliği açısından önemli bir potansiyeli olduğunu, Saray'da manda sayısının yeniden bu potansiyeli kullanabilecek sayılara ulaşması gerektiğini vurguladı. Ayrıca birliğin kurulmasında büyük emeği geçen Güngörmez Köyü'nde görevli Tarım Danışmanı Veteriner Hekim Halil Cengiz'e ve katkı sağlayan tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür edildi.

32 ORTAKTAN 24’Ü KATILDI

Manda Yetiştiricileri Birliği kuruluş toplantısına 32 ortaktan 24’ü katıldı. Birlik ortaklarının yanı sıra birliğin kurulmasında katkı sağlayan Namık Kemal Üniversitesi Zootekni Bölümü'nden Biyometri ve Genetik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Saray İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Ersan Bayraktar, Veteriner Hekim Halil Cengiz, Ziraat Teknisyeni Ahmet Arslan, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Ahmet Tekgöz ve Ziraat Mühendisi Mehmet Akşin katıldı.

YÖNETİM KURULU

Yönetim kurulunda R.Nadir Malkoç, Şefik Akdere, Kabil Erdan, Sadri Akıner, Mehmet Kuptepe, Hasan Toker ve Kemalettin yavaş yer alırken, denetleme kurulunda da Ali Akdere, Şadi Perver ve Ahmet Ertokuç yer aldı. Merkez birliği delegeliğinde Seyfettin Elmaz, Halil Küsmez, Şefik Akdere, R.Nadir Malkoç, Sadri Akıner ve Orhan gazi yer aldı.

Haber / Ahmet KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10