Vali Kemelek hastane için yer baktı

Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Şarköy ilçesine yapılması planlanan yeni devlet hastanesi için arsa temini ile ilgili, Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Şarköy'de incelemelerde bulundu.

Şarköy 22.06.2012 22:11:00 0
Vali Kemelek hastane için yer baktı

 Çerkezköy Haber - Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek,  Şarköy ilçesine yapılması planlanan yeni devlet hastanesi için arsa temini ile ilgili,  Şarköy'de incelemelerde bulundu.

YENİ HASTANENİN YERİ GÖRÜŞÜLDÜ

Hükümet Konağı'na giden Vali Zübeyir Kemelek burada Kaymakam Zekeriya Güney, Belediye Başkanı Süleyman Altınok, İl Genel Meclis Üyesi Sebahattin Karayer, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehtap Şen, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. İbrahim Sertkaya, Şarköy Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Çetin Kirezli, Ak Parti Şarköy İlçe Başkanı Osman Kurd ile görüştü. Burada yapılan değerlendirmede yeni yapılacak hastanenin arsasının belirlenmesi görüşülürken, Belediye Başkanı Süleyman Altınok'un, Şarköy Lisesi'nin olduğu arsanın, hastane yapılması için, belediye meclis üyeleri tarafından kabul görmediğini ifade ettiği öğrenildi. Toplantı sonrası, Vali Zübeyir Kemelek, beraberindekilerle birlikte Şarköy Lisesi'nde inceleme yaptı. Şarköy Lisesi Müdürü Abidin Akkoç'tan bilgi aldı.

ESKİ HASTANE RESTORE EDİLECEK

Mürefte, Aile Sağlığı Merkezi binasının yer aldığı arazi içinde bulunan, ahşap, yıkılmaya yüz tutmuş, eskiden hastane olarak kullanılan yapıyı inceleyen Vali Zübeyir Kemelek, "Şarköy'e yeni yapılacak hastane yerini tespit etmek için geldik. Arsa seçimi ile ilgili sıkıntılar vardı. İmar ve tapu sorununu çözmemiz gerekiyor. Çeşitli alternatiflere baktık. Hastanenin yapılabilmesi için öncelikle arsanın kesinleşmesi gerekiyor" dedi.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Mürefte'deki yapı ile ilgili, Belediye Başkanı İlhan Koçer'den bilgi alan Vali Kemelek "Buradaki yapı ile ilgili bir çalışma yürütülüyor. Burası hastane olarak yapılmış. Sanat tarihi uzmanlarıyla görüşeceğiz. Üniversitelerin restorasyon bölümleriyle görüşeceğiz. Bir kaynak istedik, rölevesi için ihaleye çıkılacak. Rölevesi çıkarılıp, onarıldıktan sonra, bu yapıya bir fonksiyon yükleyeceğiz." diye konuştu.

HABER MERKEZİ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10