“Onlar gulu gulu dansı yaparken köylü hasadını ucuza satıyor”

Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, ilçeye bağlı köyleri ziyaret ederek köylülerin dertlerini yerinde dinledi.

Çerkezköy 22.06.2012 22:23:00 0
“Onlar gulu gulu dansı yaparken köylü hasadını ucuza satıyor”
MHP İlçe Başkanı Mustafa Ordu, “Köy halkı verdikleri oylarla yolların yapılmasına kendileri engel oldu” dedi.
YOLLAR ÇOK BOZULDU
Köylülerin derdini dinlemek üzere dün Çerkezköy’e bağlı köylere ziyaretlerde bulunan MHP İlçe Başkanı Ordu, ilk olarak Büyükyoncalı-Karlı Köy yolunda incelemeler yaptı. Yolların aşırı derecede bozulduğunu söyleyen Ordu, bu bozulmaların sebebinin 40-50 ton ağırlıklı araçların söz konusu yolu kullanması olduğunu savundu. MHP Çerkezköy İlçe Yönetim Kurulu üyesi Mümin Kolar ile birlikte Karlıköy’ü ziyaret eden Mustafa Ordu, “Buraya Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy verenlerle konuşmaya geldim. Yolların durumu ortadadır. Bize sürekli bu yollardan dolayı şikayet geliyor. Bununla birlikte hayvancılık da yüzde 70 azaldı” dedi.
MİLLETİN GÖZÜNÜ BOYUYORLAR
Büyükyoncalı-Karlıköy-Uzunhacı Köyü yollarını 1993’te kendisinin yaptırdığını söyleyen Ordu, “Yollar şuanda 19 yıl önceki halinden daha kötü durumda. Maalesef seçtiğiniz İl Genel Meclis üyeleri köylerle hiç ilgilenmemiş. Onlar yalnızca basın yoluyla milletin gözünü boyuyorlar” dedi. Yol bozulmalarının nedeninin ağır tonajlı araçlar olduğunu kaydeden Ordu, “Bu araçların güzergahı değiştirilmeli. Vatandaş Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak’ın seçildiği günden beri köylere ayak basmadığını söylüyor. AK Parti iktidarından önce 18 kuruş olan gübre kilogram fiyatı şimdi 76 kuruş. 1.3 TL olan mazot litre fiyatı ise şimdilerde neredeyse 4 TL oldu” dedi ve yolların yapılmamasının, gübre ve mazot fiyatlarındaki bu artışın sorumlularının, verdikleri oylarla vatandaşın kendisi olduğunu öne sürerek, “Köy halkı verdikleri oylarla yolların yapılmasına engel oldu” dedi.
HAYVANCILIK BİTMEK ÜZERE
Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak’ın seçildiği günden bu yana köylerine gelmediğini belirten Karlıköy Muhtarı Sadi Er ve köy sakinleri, “Tarlalarımızdan elde ettiğimiz ürünlerle ancak hayvanlarımızın yem ihtiyacını karşılayabiliyoruz. AK Parti hükümetinden önce buğdayımızı kilogramını 41 kuruştan veriyorduk. Şimdi ise köyümüzde Toprak Mahsulleri Ofisi olmadığı için buğdayımızı tüccarlara 45-50 kuruştan veriyoruz. Mazot ve gübre fiyatları yaklaşık yüzde 300 artarken, buğday alım fiyatlarında herhangi bir yükselme olmadı. Bunun yanında meralarımıza da çeşitli atıklar atılıyor” diye konuştu. TMO’nun kendilerine üretici kartı verdiğini belirten köylüler, ürünlerini teslim ettikten sonra 10 gün içinde paralarının kendilerine verilen kartlardaki hesaba yatırılacağını ifade etti. İktidardan önce 180 hanelik köylerinde 150 hanenin hayvancılıkla uğraştığını belirten köylüler, “Şuanda kayıtlı 59 hanemiz hayvancılıkla uğraşıyor. Hayvancılık bitmek üzere” dedi.  
EMEKLİ MAAŞLARI İLE GEÇİNİYORLAR
Uzunhacı Köyü’ne giderek burada da vatandaşın sıkıntılarını dinleyen Ordu, “Yollar burada da çok bozuk. Köylerimizde hayvancılık bitmiş. Ziraat Odası başkanı Hasan Toprak AK Parti yönetimi ile gulu gulu dansı yaparken, köylü tarlasından çıkardığı hasadı tüccara ucuza satmak zorunda kalıyor. İnsanlar burada emekli maaşları ile geçiniyorlar. Emekli maaşları da olmasa büyük zorluklarla karşı karşıya kalacaklar” diye konuştu.
ÜRÜNÜMÜZÜ KAÇTAN SATACAĞIMIZI BİLMİYORUZ
Uzunhacı Köyü Muhtarı Keramettin Gürel ve köylüler de Hasan Toprak’ın uzun süredir köylerine gelmediğini belirterek, “Yollarımız durumu ortada. Elektrik tasarrufu kapsamında aydınlatma direklerinin sayısı yüzde 50 azaltıldı. Fakat kalanların da çoğu arızalı olduğu için çalışmıyor. Hasat zamanı geldi fakat ürünümüzü tüccara kaçtan satacağımızı bilmiyoruz. Devlet taban fiyatı 65 kuruş olarak belirledi fakat tüccarlar çok düşük fiyata ürünleri alıyorlar” dedi.  
YOL TADİLATIMIZI KENDİMİZ YAPTIK
Yanıkağıl Köy Muhtarı Halim Çelebi ise diğer köylerin aksine Hasan Toprak’ın hemen hemen her gün köylerine geldiğini belirtti. En büyük sıkıntılarının yol olduğunu söyleyen Çelebi, “Yoncalı bağlantı yolumuz çok bozuk. Geçen yıl Köy Hizmetlerinden yol malzemesi aldık. Kendi imkanlarımızla yollarımızın tadilatını yaptık” dedi. Köy halkı Ordu’ya Büyükşehir yapılanması kapsamında köylerin durumunun ne olacağını sordu. Ordu bu soruyu, “AK Parti Büyükşehir statüsüne alınan fakat seçimleri kazanamayacağını düşündüğü illeri Büyükşehir yapmayabilir” diye cevapladı. Ordu ve Kolar köy ziyaretlerinin ardından Karaağaç Belediyesi’ni ziyaret etti.
KOLTUK MERT’E EMANET
Mustafa Ordu, Ilsh OSB yapılanması ile ilgili düzenlenen bir toplantıya katılmak üzere Ankara’ya giden Karaağaç Belediye Başkanı Özkan Yücel’in yerine başkanlığa vekalet eden Yılmaz Mert ile görüştü. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda gerçekleştirilecek toplantıya katılacak olan Yücel’in görevinin başına ne zaman döneceğinin belli olmadığını belirten Yılmaz Mert, “Başkanımız ucu açık izne çıktı. Kesin dönüş tarihi belli değil. Bu süre zarfında Karaağaç Belediye Başkan Vekilliği görevini benim üstlenmemi istedi” dedi.  

Haber / Ahmet KARDEŞ  


0282 726 91 91
0282 747 65 10