Eğitiminizin sonu, yeni hayatınızın başlangıcı olacak

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu’nun 2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni yapıldı.

Çerkezköy 22.06.2012 22:31:00 0
Eğitiminizin sonu, yeni hayatınızın başlangıcı olacak

 Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu’nun 6 programından mezun olan yaklaşık 200 öğrenci için düzenlenen Mezuniyet Töreni, önceki akşam Anfi Tiyatro’da gerçekleştirildi.

DÜŞÜNEN ÖĞRENCİLER YETİŞTİRİYORUZ

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda, törene katılan davetlilere Çerkezköy Meslek Yüksek Okulu (ÇEMYO) hakkında bilgiler verildi. 1982 yılında kurulan Trakya Üniversitesi’ne bağlı olan ÇEMYO’nun, 1 Mart 2006’da adını ve üniversitesini değiştirerek yeni kurulan Namık Kemal Üniversitesi’ne bağlandığı, 1994’den beri ilçede düşünen, araştıran, hoşgörülü, demokratik ve Atatürk’ün çizgisinde çağdaş düşünen öğrenciler yetiştiren ÇEMYO, ‘Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı’, ‘Halkla İlişkiler ve Tanıtım’, ‘Lojistik’, ‘İş sağlığı ve İş Güvenliği’, ‘Sivil Savunma ve İtfaiyecilik’ ve ‘Tekstil Teknolojisi’ olmak üzere 6 programda eğitim-öğretim verdiği belirtildi. ÇEMYO’nun 2011-2012 eğitim-öğretim yılında toplam 999 öğrenci, 12 kadrolu öğretim görevlisi, 14 konuk öğretim elemanı ve 6 idari personelle çalışmalarını sürdürdüğü ifade edildi. 

2 YILLIK BİRLİKTELİK SONA ERİYOR

Mezuniyet Töreni’nde konuşan 2011-2012 ÇEMYO 1.’si Mustafa Küçük, kendisini gururlu ve mutlu hissettiğini belirterek, “2 yıl süren birliktelik bugün sona eriyor. Bu son, geleceğimiz için bir başlangıç olacak fakat aynı zamanda da bizi okulumuzdan ayıracak” dedi. 2 yılın sonunda gerçek hayat mücadelesinin başlayacağını söyleyen Küçük, “Bu zorlu yolda tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum” diye konuştu.

İYİ Kİ GELMİŞİM VE İYİ Kİ SİZLERİ TANIMIŞIM

ÇEMYO’nun yabancı uyruklu öğrencilerinden Buyannemekh Ganbold Mohono Batbuyan da, arkadaşlarından, hocalarından ve idari personelden aldığı destek ve yardımlarla birçok şey öğrendiğini belirterek, “Moğolistan’dan getirdiğim kültür ve yaşam biçimimle buraya alışmam çok zor olmadı. Misafirperverliğiniz sayesinde hiçbir konuda güçlük çekmedim. Hayatımın en eğitici ve keyifli anlarını Çerkezköy’de geçirdim. Buradan mezun olurken içimde büyük bir burukluk var ama iyi ki gelmişim ve iyi ki sizleri tanımışım” dedi. 

BİNDEN FAZLA ÖĞRENCİYE EĞİTİM VERİYORUZ

ÇEMYO’nun kuruluşundan bugüne toplam bin 56 mezun verdiğini söyleyen ÇEMYO Müdürü Prof. Dr. Hikmet Ziya Özek, “Meslek Yüksek Okulumuz eğitim-öğretim faaliyetine Belediye Binası’nda başladı. Şuanki mevcut binamızda 6 farklı akademik programda bini aşan öğrenciye eğitim veriyoruz. Hızla büyüyen ÇEMYO, ciddi bir mekan yetersizliği içine girmiştir. Bu sorunu da Rektörlüğümüz ve Veliköy Belediyesi arasında imzalanan NKÜ Çerkezköy Yerleşkesi protokolü ile çözme yoluna girdik” dedi.

DENEYEREK ÖĞRENENLER ETİKET FİYATIYLA ÖĞRENİR

“İmzalanan protokol kapsamında ilk aşamada 11 bin 690 metrekarelik bir arazide inşa edilecek. Biri 4 bin 150 metrekare diğeri ise 5 bin 200 metrekare kapalı alana sahip iki bina Meslek Yüksek Okuluna süresiz tahsis edilecek” diyen Özek, öğrencilere son bir ders verdi ve bundan sonraki hayatlarında ‘Eğitim Şart’ deyimi yerine ‘Öğrenmek Şart’ deyimini kılavuz edinmeleri gerektiğini ifade etti. Ünlü oyun yazarı Arthur Miller’in sözlerine vurgu yapan Özek, “Önceden öğrenenler indirimli fiyattan öğrenir. Otoriteden öğrenenler özgürlük bedeliyle öğrenir. Deneyerek öğrenenler etiket fiyatıyla öğrenir. Hayattan öğrenenler gecikme zammıyla öğrenir. Hayattan da öğrenemeyenler ise boşa gitmiş hayatlarıyla öğrenir” dedi ve öğrenmenin yaşam boyu süren bir olgu olduğunu, öğrenmek için sürekli bedel ödenerek işin altından kalkılamayacağını ifade etti. Öğrencilere bundan sonraki hayatlarında başarılar dileyen Özek, “başınız hep dik, yolunuz hep açık olsun” dedi.

AMACIMIZ SİZİ HAYATA HAZIRLAMAK

Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İhsan Soysal, NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’in başka bir mezuniyet töreninde olması nedeni ile ÇEMYO’nun mezuniyet törenine katılamadığını belirtti. NKÜ’nün bir bölge üniversitesi olduğunu belirten Soysal, “Hemen hemen her ilçede bir birimimiz var. Fakat Meslek Yüksek Okullarımız kendileri için özel dizayn edilen binalarda eğitim öğretim görmüyor. Bu sorun, son zamanlarda yapılan olumlu çalışmalarla giderilmektedir. NKÜ Çerkezköy Yerleşkesi Protokolü de bu gelişmelerden bir tanesidir” dedi. Bundan sonraki mezunların, yeni mekanlarda eğitim öğretim göreceklerini kaydeden Soysal, “Amacımız sizleri hayata hazırlamak. Toplumsal gerçeklerin farkında olan, ülkesini seven ve yurdunun değerini yükseltecek bireyler olmanızı sağlamaktır” diye konuştu. Yıllarca çocuklarının eğitimi için çaba sarf eden velilere de seslenen Soysal, “Çocuklarınızın geleceği için, eğitimi için ne fedakarlıklarda bulunduğunuzu en iyi siz bilirsiniz” dedi ve mezun olan tüm öğrencilerin ailelerine vatanlarına ve milletlerine hayırlı bireyler olmalarını temenni etti.

ÇERKEZKÖY’Ü UNUTMAYIN

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de bir öğrenci için üniversite yıllarının hayatlarındaki en önemli dönemlerden biri olduğunu belirterek, “Bir kısmınız mezun olduğunuz program çerçevesinde mesleğinize devam edeceksiniz. Bir kısmınız da başka meslek alanlarında görev alacaksınız. Ne yaparsanız yapın ülkenize ve milletinize hayırlı birer birey olmak için gayret gösterin. Sizler artık Çerkezköy’ün birer fahri hemşerisisiniz. Çerkezköy’ü asla unutmayın. Yıllarca sizlerin eğitimi için cefa çeken ailenizi unutmayın. Onlara minnet borçlusunuz. Onlara olduğu kadar sizlere bu imkanı sağlayan devletinize de minnet borçlu olduğunuzu unutmayın. Doğru ve dürüst bir şekilde çalışın. Bu şekilde başaramayacağınız hiçbir iş kalmaz. Bu değerler, sizlerin şekillenmenize ve ülkenize faydalı birer vatandaş olmanıza vesile olur” diye konuştu.

NİTELİKLİ İNSAN GÜCÜ ÜNİVERSİTELERDEN ÇIKAR

AK Partili Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi’nin kutlama mesajının okunduğu program Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan’ın konuşması ile devam etti. Nitelikli insan gücünün önemi üzerinde duran Bayhan, “Nitelikli insan gücü ancak ve ancak üniversitelerden çıkar. Bir bölgenin gelişiminde üniversitelerin payı yadsınamaz. Üniversiteler bulunduğu bölgenin ekonomisine olduğu kadar kültürüne de katkı sağlar” dedi ve mezun olan tüm öğrencilere hayatlarında başarılar diledi.

DERECEYE GİRENLERE BAŞARI BELGESİ VERİLDİ

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri ve başarı belgeleri verildi. Okul 1.’si Mustafa Küçük, 2. Hakkı Keskin ve 3. Elif kaçmaz başarı belgelerini Ayhan Bayhan’ın elinden aldı. Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Bölüm 1.si Hakkı keskin, 2. Elif Kaçmaz ve 3. Gülcan Işık başarı belgelerini Prof. Dr. İhsan Soysal’ın elinden alırken; Halkla İlişkiler Bölüm 1.’si Aykut Gümüş, 2. Şenay Kahraman ve 3. Asiye Esra Kahraman da başarı belgelerini Belediye Başkanı Ali Ertem’in elinden aldı. Lojistik Bölüm 1.’si Tuğba Irmak Kesen, 2. Emre Karadağ ve 3. Özgür Güven başarı belgelerini Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel’in elinden alırken; İş Sağlığı ve İş Güvenliği Bölüm 1.’si Gökçe Taştan, 2. Mehmet Usta ve 3. Serkan Çelik’e de başarı belgelerini NKÜ Muratlı MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nurşen Öntürk verdi. Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölüm 1.’si Mustafa Küçük, 2. Kader Kaya ve 3. Muhammed Alemdar başarı belgelerini Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce’nin elinden ve Tekstil Bölümü 1.’si Sema Gökçe, 2. İrfan Orhan ve 3. Mahmut Topal da başarı belgesini METEM Müdürü Tuğrul Selimoğlu’nun elinden aldı. ÇEMYO Müdürü Prof. Dr. Hikmet Ziya Özek de dereceye giren tüm öğrencilere birer ödül verdi.

KEPLER HAVAYA ATILDI

Dereceye giren öğrencilere başarı belgelerinin verilmesinin ardından ÇEMYO öğrencilerinden oluşan Doğa Müzik Grubu eşliğinde öğrenciler doyasıya eğlendi. Canlı müzik dinletisinin ardından mezun olan tüm öğrencilere temsili diplomaları verildi. Mezuniyet Töreni, öğrencilerin keplerini havaya atmasının ardından canlı müzik eşliğindeki eğlence programı ile devam etti. Törene Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, NKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İhsan Soysal, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, ÇEMYO Müdürü Prof. Dr. Hikmet Ziya Özek, Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Sait Yazı, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Metin Dönmez, ÇEMYO öğretim görevlileri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Haber / Ahmet KARDEŞ

    

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10