Türkiye ve Trakya’nın gururu oldu

20-21 Haziran tarihlerinde Hırvatistan'ın Başkenti Zagreb'de yapılan Genç Bayanlar Serbest Güreş Avrupa Şampiyonasında ülkemizi temsil eden Trakya Birlik Spor Kulübü sporcusu Hafize Şahin 59 Kilogramda Avrupa 2.si ol

Bölgede Gündem 24.06.2012 22:43:00 0
Türkiye ve Trakya’nın gururu oldu

Çerkezköy Haber - Trakya Birlik Spor Kulübü sporcusu Hafize Şahin, 20-21 Haziran’da Hırvatistan’da gerçekleştirilen Genç Bayanlar Serbest Güreş Avrupa Şampiyonasında Türkiye’yi temsil etti. Şahin, turnuvada Avrupa 2.’liği elde ederek hem Trakya’nın hem de Türkiye’nin gururu oldu.

 

FİNALE YÜKSELDİ

 

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Güreş Edirne İl Temsilcisi Habil Kara “Şampiyonaya 24 ülkeden 200'ün üzerinde sporcu katıldı. Sporcumuz Hafize Şahin 1.turda 2009-2010 ve 2011 yılı Avrupa Şampiyonu Moldovalı sporcu Esanu'yu daha maçın ilk devresinde tuşla yendi. 2.turda Polonyalı sporcu Wieczerza ile karşılaşan sporcumuz rakibini mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde 2011 yılı Yıldızlar Avrupa Şampiyonu Ukraynalı Herhel ile karşılaşan sporcumuz çekişmeli geçen müsabakayı kazanarak adını Yarı Finale yazdırdı. Yarı Finalde 2011 yılı Avrupa 3.sü Beyaz Rus sporcu Tsan ile karşılaşan sporcumuz Hafize Şahin rakibini tuşla yenerek finale yükseldi” dedi.

 

YANLIŞ TAKTİKLE ŞAMPİYONLUĞU KAÇIRDI

 

Kara, finalde Bulgar sporcu Mima Hristova ile karşılaşan ve bugüne kadar 5 kez rakibini mağlup etme başarısı gösteren ve hiç yenilmeyen sporcu Hafize Şahin’in Milli Takım Antrenörlerinin verdiği yanlış taktik nedeniyle mağlup olduğunu ve Avrupa 2.’liğinde kaldığını söyledi. Şampiyonayı İnternetten canlı olarak takip eden Baş Antrenör Habil Kara, Antrenörler Şamil Doğu Delen, Aziz Özcan, Turhan Arslantürk ve Soner Totu sporcunun her galibiyetinden sonra büyük sevinç yaşadı.

 

TRAKYA BİRLİK SPOR KULÜBÜNÜN BÜYÜK BAŞARISI

 

Kurulduğu 1987 yılından bu yana Ata sporumuz güreşe hizmet eden ve bugüne kadar Türk güreşine birçok güreşçi kazandıran Trakya Birlik Spor Kulübü’nün Hafize Şahin’in başarısında büyük katkısı olduğunu belirten Habil Kara “Sporcularımıza verdikleri desteklerden dolayı Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Sezen’e, Trakya Birlik Genel Müdürü Adnan Tekçe’ye, Trakya Birlik Spor Kulübü Başkanı Hakkı Uz'a, tüm Yönetim Kurulu Üyelerine, sporcularımızı en iyi şekilde yetiştiren Güreş Antrenörlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

 

Haber / Ahmet KILAVUZ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10