Hakim ve savcılar için veda yemeği

HSYK’nın 2012 Yaz Kararnamesi ile Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Erkan Kalkan, Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı’na atanan Harun Ayık

Çerkezköy 24.06.2012 23:58:00 0
Hakim ve savcılar için veda yemeği

HSYK’nın 2012 Yaz Kararnamesi ile Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Erkan Kalkan, Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı’na atanan Harun Ayık, Gerger Cumhuriyet Savcılığına atanan Vasvi Gündoğdu, Kayseri Hakimliğine atanan Kemal Şengül, Aydın Hakimliğine atanan Akın Dombaycı, Balıkesir Hakimliği’ne atanan Pürzan Karahan ve Iğdır Ağır ceza Mahkemesi Başkanlığı’na atanan Mustafa Çolaker için veda yemeği düzenlendi.

 

Yemekte konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem “Çerkezköy adliyesine hepiniz değer kattınız. İnşallah kariyer yürüyüşünüzde Çerkezköy de size bir şeyler katmıştır. Kariyerinizde daha da yukarılara çıkmanızı temenni ediyorum. Sizler buranın hemşehrisi oldunuz. Yolunuz düşerse sizi burada ağırlayacak arkadaşlarınız, kardeşleriniz var. Kentimiz kentinizdir, yuvamız yuvanızdır” dedi.

 
 

Başmüfettiş Zafer Uygun da “Adaletin, hukuk binasının işçileri, mühendisleri olarak tüm personeller olarak çok kıymetli işler yapıyorsunuz. İnsanların adalete olan ihtiyacı sonsuzdur. Bu ihtiyacı karşılamak da kıymetler üstü bir iştir, fedakarlık gerektirir. Bu fedakarlığı yaptığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Başka yerlere atanan arkadaşlarımızın güzel ve adaletli bir şekilde adalet dağıtmaya devam edeceklerine olan güvenim tamdır” dedi.

 
 

Çerkezköy Haber - Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun 2012 yılı Yaz Kararnamesi ile Çerkezköy’den başka il ve ilçelere atanan Cumhuriyet Savcıları ve hakimler için veda yemeği düzenlendi.

 

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

 

Trakyum Et Lokantası’nda düzenlenen veda yemeğinin ardından tayini çıkan Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Erkan Kalkan ile hakim ve savcılara, Çerkezköy’deki görevlerinin anısına teşekkür plaketi verildi. Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığı’na atanan Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Erkan Kalkan’a plaketini veren Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, hakim ve savcılara bundan sonraki görev yerlerinde başarılar diledi.

 

ADALET İHTİYACINI KARŞILAMAK KIYMETLER ÜSTÜ BİR İŞTİR

 

Iğdır Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı’na atanan hakim Mustafa Çolaker’e de plaketini Başmüfettiş Zafer Uygun takdim etti. Bu etkinliğe katılmaktan onur duyduğunu belirten Başmüfettiş Uygun “Okuldan beri 20 yıldır arkadaşım olan Mustafa Çolaker’e böyle bir takdir yapabilmek beni ayrıca onurlandırdı. Adaletin, hukuk binasının işçileri, mühendisleri olarak tüm personeller olarak çok kıymetli işler yapıyorsunuz. İnsanların adalete olan ihtiyacı sonsuzdur. Bu ihtiyacı karşılamak da kıymetler üstü bir iştir, fedakarlık gerektirir. Bu fedakarlığı yaptığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Başka yerlere atanan arkadaşlarımızın güzel ve adaletli bir şekilde adalet dağıtmaya devam edeceklerine olan güvenim tamdır” dedi.

 

ÇERKEZKÖY’Ü ARAYACAĞIM

 

Yaklaşık 2 yıl önce Çerkezköy’e geldiğini anımsatan Hakim Mustafa Çolaker de “Tam alıştım derken buradan ayrılıyorum. Buraya ilk geldiğimde adliyeyi tahmin ettiğimden kötü halde buldum. İki yılda iyi bir noktaya geldi. Buradan giderken sevineceğimi düşünüyordum ama iki yılda pek çok kişi ile çalıştık, iyi arkadaşlıklar kurduk. Herkesle iyi kötü anılarımız oldu. Burayı arayacağım” diye konuştu.

 

KENTİMİZ KENTİNİZDİR

 

Aydın Hakimliğine atanan Akın Dombaycı’ya da plaketini Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem takdim etti. Ertem “Sizlerle birlikte bazı şeyleri hissetmekten ve çalışmaktan memnunum. Bizler hancı sizler yolcu gibisiniz. Çerkezköy adliyesine hepiniz değer kattınız. İnşallah kariyer yürüyüşünüzde Çerkezköy de size bir şeyler katmıştır. Kariyerinizde daha da yukarılara çıkmanızı temenni ediyorum. Sizler buranın hemşehrisi oldunuz. Yolunuz düşerse sizi burada ağırlayacak arkadaşlarınız, kardeşleriniz var. Kentimiz kentinizdir, yuvamız yuvanızdır” dedi.

 

ÖNEMLİ OLAN HOŞ BİR ANI BIRAKMAK

 

Kayseri’ye atanan Hakim Kemal Şengül’e plaketini takdim eden Çerkezköy Cumhuriyet Savcısı İbrahim Can, Çerkezköy’den ayrılacak olan Başsavcı Erkan Kalkan ile tüm hakim ve savcılara yeni görev yerlerindeki çalışmalarında başarılar diledi. 2 yıldır Çerkezköy’de görev yaptığını söyleyen Hakim Kemal Şengül de “Atama bizim görevimizi gereğidir. Önemli olan geride hoş bir anı, seda bırakmak. Meslektaşlarıma ve tüm adliye personellerine teşekkür ediyorum. Sizlerden çok memnundum. Sizlere her zaman kapım açık” diye konuştu.

 

MAHKEME KADIYA MÜLK OLMAZ

 

Veda töreninde, Balıkesir hakimliğine atanan Çerkezköy İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Pürzan Karahan’a da plaketini Çerkezköy Cumhuriyet Savcısı Mahmut Ateş takdim etti. Ateş, Hakim Pürzan Karahan’a bundan sonraki meslek yaşamında başarılar dilerken, Karahan da ‘Mahkeme kadıya mülk olmaz’ atasözünü anımsatarak “Bu bir bayrak yarışı. Bizden önce görev yapanlardan bayrağı devraldık ve bizden sonrakilere devrediyoruz. Adliyenin bu koşullarında görev yapan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çok zor fiziki şartlarda çalıştılar” dedi.

 

ÇERKEZKÖY BENİM İÇİN ÇOK ÖZEL

 

Şemdinli davası ile ünlenen, Çerkezköy’de de belediyelere yönelik pek çok operasyona imza atan ve son kararname ile Büyükçekmeye Cumhuriyet Savcılığına atanan Çerkezköy Cumhuriyet Savcısı Harun Ayık’a da plaketini Çerkezköy Cumhuriyet Savcısı Mehmet Emin Erdoğdu takdim etti. Gerger Cumhuriyet Savcılığına atanan Vasvi Gündoğdu’ya plaketini takdim eden Cumhuriyet Savcısı Yusuf Sağlam da kendisine yeni görev yerinde başarılar diledi. Çerkezköy’ün ilk görev yeri olduğunu ve bu nedenle kendisi için çok özel olduğunun söyleyen Cumhuriyet Savcısı Vasvi Gündoğdu da “Çerkezköy’de görev yaptığım süre boyunca adaleti en iyi şekilde tecelli ettirmeye çalıştım. Çerkezköy benim için bir başlangıçtı. Bana katkısı olan herkese teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

 

VEDA PROGRAMINA KATILIM YOĞUNDU

 

Plaket törenin ardından program sohbetle devam etti. Önceki akşam saat 20.00’da Kızılpınar’daki Trakyum Et Lokantası’nda düzenlenen yemeğe Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, eşi Nuran Ertem, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Erkan Kalkan, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Rüştü Eryılmaz, Çerkezköy Karakol Komutanı Kıdemli Başçavuş Murat Aydemir, Karaağaç Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Musa Aydoğan, Başmüfettiş Zafer Uygun, Çerkezköy Cumhuriyet Savcıları Harun Ayık, Vasfi Gündoğdu, Mahmut Emin Erdoğdu, Yusuf Sağlam, İsmail Akça, İbrahim Can, hakimler Hatice Akça, Duygu Doğan, Musa Çolaker, Akım Dombaycı, Kemal Şengül, Pürzan Karahan, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı Yazı İşleri Müdürü Erbay Bekiroğlu, Ceza Mahkemeleri Yazı İşleri Müdürü Güldane Bekiroğlu, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Çerkezköy Tarım Müdürü Recep Demirbağ, Çerkezköy Mal Müdürü İlhami Taşkın ve adliye personeli katıldı.

 

Haber / Gülveren VATANSEVER – Türker ÖZKAN

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10