Burası sadece toprak parçası değil, ecdat yadigarıdır

Kapaklı Ordulular Derneği tarafından kazak Gölü piknik alanında bu yıl 3.’sü düzenlenen Bahar Şenliği’ne katılan İç İşleri Bakanı İdris Naim Şahin, teröre ve ülkenin birlik beraber

Çerkezköy 25.06.2012 20:48:00 0
Burası sadece toprak parçası değil, ecdat yadigarıdır

Çerkezköy Haber - İç İşleri Bakanı İdris Naim Şahin, Kapaklı’da Ordulular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından bu yıl 3.’sü düzenlenen Bahar Şenliği’ne katıldı.

 

BURADAKİ BİRLİK VE BERABERLİK TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK

 

Pazar günü saat 12.00’da Kazak Gölü Piknik Alanı’nda düzenlenen etkinliğe bakandan önce katılan Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, “Bizler değişmek için vekil olmadık. Sizlerle daha iyi kaynaşabilelim, var olan sıkıntılarınızı çözelim diye vekil olduk. Değişmedik, sizler de değişmemişsiniz” dedi. Çerkezköy ve Kapaklı’da 81 vilayetten yurttaşların olduğunu söyleyen Yüceer “Çerkezköy’de yaşatacağımız birlik ve beraberlik Türkiye’ye önder ve öncü olacaktır. Bu nedenle buradaki birlik beraberliğimiz çok önemli. Kültürünüzü yaşatmanız, gelecek nesillere aktarmanız çok önemli” diye konuştu.

 

Türkiye’de bazı sıkıntıların var olduğunu ifade eden Yüceer “Ülkede sorunlarımız var ama biz de aile, akraba, hemşerilik kültürü var. Bizde sokakta ana, baba, akraba bırakılmaz. Bu kültür sayesinde bugüne geldik ve bu kültür sayesinde gelecek bizim” dedi.

 

Konuşmasının ardından Yüceer ve partililer şölenden ayrılırken, program Tokatlı sanatçı Sevda Gül’ün konseri ile devam etti. Gül’ün seslendirdiği şarkılara davetliler de eşlik etti.

 

İLÇE OLMAYA ADAYIZ

 

Sevda Gül’ün sahne almasının ardından saat 14.00’da İç İşleri Bakanı İdris Naim Şahin tören alanına geldi. Dernekçiliği tek bir çatı altında yürütmeyi amaç edindiklerini söyleyen Kapaklı Ordulular Dernek Başkanı Fatih Önkol, “Diğer derneklerimizi de kapatarak bir çatı altında daha güçlü bir şekilde toplandık. Orduluların gücünü her zaman ve her yerde göstermeye devam edeceğiz” dedi. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi’nin halk oyunları ekibinin gösterileri ile devam eden etkinlikte konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da, Kapaklı’nın tarihçesi ile ilgili bilgiler verdi. Göreve geldiklerinde Kazak Gölü alanının salaş halde olduğunu ifade eden Mandalı “2006 yılında mesire alanı olarak tahsis edildi. 2006 yılından bu yana burayı güzelleştirmek için mücadele ediyoruz” dedi. Trakya’da sportif faaliyetlerle ilgili yatırımlar konusunda yetersizliklerin olduğunu ifade eden Mandalı “Hükümetimizin öncelikle yapması gereken yatırımları bir yere aktarması gerekiyorsa Kapaklı’da 61 bin nüfus var. İlçe olmaya adayız” diyerek ilçe olma isteklerini dile getirdi.

 

EN ÖNEMLİ ŞEY HUZUR, BİRLİK VE BERABERLİK

 

Resmi rakamlara göre nüfusu 61 bin olan Kapaklı’da sağlıkla ilgili bir hastanenin olmamasının büyük bir sıkıntı oluşturduğunu ifade eden Mandalı, Kapaklılıların hastane için Çerkezköy’e gitmek zorunda kaldığını söyledi. Kapaklı’nın 1986 yılında belediye olduğunu ve o zaman 3 bin, 1990’da 10 bin ve 2004’te 30 bin olan nüfusun 2012’de resmi rakamlara göre 61 bine, gayri resmi rakamlara göre ise 90 binlere ulaştığını belirten Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı’daki nüfus artışına dikkat çekti. AK Parti Tekirdağ Milletvekili T.Ziyaeddin Akbulut da en önemli şeyin huzur, birlik ve beraberliği olduğunu belirterek “Biz buna çok önem veriyoruz. Herkesin özgürce düşüncesini, inancını sergilemesini arzuluyoruz. Kapaklı, 81 ilden gelen insanların birlik beraberlik içinde huzurlu yaşadığı bir belde” dedi.

 

BÜYÜKŞEHİRDEN HERKES NASİBİNİ ALACAK

 

Türkiye’de 10 yıl önce çeşitli yasakların olduğunu ifade eden Akbulut Şimdi herkes daha huzurlu ve ekonomik yönden daha rahat. Tüm Türkiye olduğu gibi Çerkezköy ve Kapaklı da önemli hizmetler aldı” diye konuştu. Tekirdağ’ın Büyükşehir yapılması ile ilgili de konuşan Akbulut “Tekirdağ Büyükşehir olacak, yasal düzenlemesi hazırlanıyor. Tekirdağ içinde her yer, 870 bin nüfuslu Tekirdağ’da yaşayan herkes bundan nasibini alacak” dedi.

 

BURASI SADECE TOPRAK PARÇASI DEĞİL ECDAT YADİGARIDIR

 

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi de birlik ve beraberliğin her zaman devam etmesini temenni etti. Etkinlikte konuşan İç İşleri Bakanı İdris Naim Şahin, Türkiye’nin her yerinin çok güzel olduğunu belirterek “Türkiye’nin her yeri güzel her yerde insan güzelliği var. İnsanların asaletini, güzelliğini nereye gidersek gidelim görüyoruz. Siz de ayrı güzelsiniz” dedi. Bakan Şahin “Biz, siz, bu ülkeyi sadece maddi değerleri ile, madenleri ile, ormanlarıyla, imkanlarıyla, deniziyle, kumuyla, ağaçlarıyla görüp onlardan nasıl yararlanırız diye bakanlardan değiliz. Bu ülkenin taşı da, toprağı da, Ağaçlı yeri de, ağaçsız yeri de, baraj olan yeri de, baraj olmayan yeri de, kıracı da, ovası da, dağı da, taşı da, deresi de, her şeyi, her yeri bizim için bir başka güzeldir çünkü burası bizim için sadece bir toprak değil, sadece ağaç değil, maden değil, deniz değil, kum değil; burası bizim için vatandır vatan. Çünkü burası ecdat yadigarıdır, bizim için her birinin ayrı bir hikayesi vardır. Her birinin ödenmiş bedeli vardır, ödenmeye devam eden bedeli vardır. Gerekirse de o bedeli ödemeye devam edecek inançlı ve kararlı insanlarız biz” diye konuştu.

 

BİZ ETLE TIRNAK GİBİYİZ

 

Bu ülkede her renkten, lehçe lehçe renk renk insanların uyum içinde yaşadığını belirten Bakan Şahin “Yolunuz İstanbul’a düştüğünde şehir büyüktür ama insanların yüreği aynıdır. Çerkezköy’de de aynıdır. Ankara başkenttir ama tepeden bakmaz. Ankara’dakiler kimseden uzak değildir. Birbirimizden farkımız yok Ben bakanım sizler de bana destek veren kardeşlerimsiniz. İleride sizden biri bakan olacak ve bu ülkeyi kurtaracak” dedi. İnsanların birbirinden farkının müzikteki makam farkı gibi olduğunu ifade eden Şahin “Bazen hicazdır, bazen rakstır. Bu makamların hepsi doğrudur. Nasıl makam farkına rağmen dinlediğimiz şarkılar iç içeyse bu ülkenin insanları da etle tırnak gibi birbirinin aynıdır ve aynı olmaya devam edeceğiz. Burada Türkiye’nin her yöresinden güzel insanlar vardır” diyerek birlik ve beraberlik mesajları verdi. 

 

HEPİNİZ BİRER BAKANSINIZ

 

Memleketi gezdiğini ve baktığını belirten Şahin “Ama sadece bakanlar bakmayacak. Bu memleketin korunması için hepiniz birer bakansınız Bu memlekete sahiplenme duygusu ile bakıyorsunuz. Ülkenin birlik, beraberliği ve bütünlüğüne hassasiyetle bakan sizleri saygıyla selamlıyorum” ifadesini kullandı.

 

ÜLKENİN HUZUR VE VARLIĞINI KISKANANLAR HER DÖNEMDE VARDI, ŞİMDİ DE VAR

 

Türkiye'nin huzurunu ve varlığını kıskanan, içeride kandırılmış, dışarıda bu ülkeye gözünü dikmiş bazı merkezlerin olduğunu vurgulayan İç İşleri Bakanı İdris Naim Şahin “Bu kesimler her dönemde vardı. 21. yüzyılda da var. Bu ülke düşmanı ve Türkiye'yi kıskanan kesimler her dönemde var. Bunların bir kısmı hayattan gitse bile o nesil devam ediyor ve dışarıda tezgahlanan bu ülkeye yönelik hasmane tutumlar içeride de maalesef bazı gençlerimizi, çocuklarımızı kandırarak yada korkutarak yada kaçırarak değişik yollarla kendi hizmetlerine alıyor, alabiliyor. Ama bu yolun çıkmaz bir yol olduğu, bu gidişin yanlış bir gidiş olduğunu, biz milli duruş olarak, devlet olarak millet olarak hem onlara hem bütün dünyaya hukuk içerisinde ve insani değerlere de riayet ederek pahalıya da mal olsa gösteriyoruz, göstermeye de devam edeceğiz. Bu yolun yanlış olduğunu, ne yapılırsa yapılsın bu ülkenin ve milletin varlığına zarar vermenin, bu ülkeyi alt etmenin mümkün olmadığını artık ihanet çemberi içinde olanlar da görüyorlar. Gün gelecek gerçeklere alışacaklar. Temennimiz herkesin insanca yaşamasıdır. Temennimiz, herkesin şehirde yaşamasıdır. Temennimiz; herkesin evinde, ailesiyle birlikte yaşamasıdır. Temennimiz, hiç kimsenin insanlık dışı, çağ dışı, mağara devrinde, taş devrinde bir hayat yaşamamasıdır. Gençlerimizi kandırarak, korkutarak ya da kaçırarak dağlara, mağaralara götüren şebekelerle bizim mücadelemiz o gençler adına onların aileleri adına ve onların acılı anneleri adına devam edecektir. Bizim kendilerine söylediğimiz ve söyleyeceğimiz: Bu yol çıkmaz yoldur, bu yol çıkmaz sokaktır. Ne yaparsanız yapın sonu mümkün değildir. Sonu bir şekilde hayatların sona ermesidir. Sonu bir şekilde hüsrandır” dedi.

 

ÖLEREK ÖLDÜRÜLEREK MUTLU BİR YAŞAM KURMAK MÜMKÜN DEĞİLDİR

 

Türkiye'ye zarar vermek isteyen ne ad altında olursa olsun bölücü ve yıkıcı örgütlerde insanların ortalama ömrünün 35'i geçmediğini ifade eden Şahin “Bu hayat hayat değildir. Ölerek, öldürülerek mutlu bir dünyayı kurmak mümkün değildir. Türkiye'de yanlış yola giderek Türkiye'ye haince davranarak bir tezin içinde olmak için bugün herhangi bir gerekçe kalmamıştır. Bu ülkede insan hakları, özgürlükler, demokratik değerler, ekonomik imkanlar, kalkınma, fert başı milli gelirin tabana dağılımı dünyanın birçok ülkesine göre daha iyi durumdadır. Bu ülkede akli, ahlaki, insani, ekonomik, siyasi olarak hiçbir gerekçe yoktur ki birileri çıksın mağaraya ve 'ben daha iyi bir düzen getireceğim' diyebilsin. Böyle bir şey yok” diye konuştu.

 

DÜŞÜNÜLEN HER 10 OLAYDAN 9’U ÖNLENİYOR

 

Bu ülkeyi geri götürmek, 21. yüzyılın yıldız ülkesi olmaktan alıkoymak gibi hedefleri olan bazı kesimlerin olduğunu söyleyen Şahin “Kimse bu hedeflere alet olmasın. Kimse olanları sıradan bir insan hareketi gibi göstermesin” dedi. Türk millerini bölme hareketinin 2 tablosu olduğunu söyleyen Bakan İdris Naim Şahin “Bu ülkeyi savunan yiğitlerin görev yaptığı ateş hattı var. Bu ateş hattı sadece Hakkari değil. Hain terör örgütünün her yerde kendini gösterebileceği ihtimali ile her yerde tedbirlerimiz vardır. Yakalanan bombalar, patlayıcılar, ele geçirilen örgüt militanlarını sizler de takip ediyorsunuz. Türkiye'de düşünülen 10 olaydan 9'u benim kahraman, çalışkan, polisim, jandarmam, askerim tarafından önlenmektedir. Millet adına görev yapan o kardeşlerimi selamlıyorum, başarılar diliyorum” diye konuştu.

 

TAKİPLERİMİZ DURMADI, DURMAYACAK

 

Bu ülkenin huzurunu bozmak isteyen herkese militan da olsa, yöneticisi de olsa, emir vereni de olsa, teşvik edeni de olsa takip görevlerinin durmadığını, durmayacağını vurgulayan Şahin “”Şehidimiz veya gazimiz olduğu anda biz üzülüyoruz, insanız, üzüleceğiz, milletçe üzülüyoruz. Ama milletçe ve devletçe, hükümet olarak, güvenlik güçleri olarak her saldırı her şehidimizin kanı, her gazimizin yarası, bizi üzmenin yanında aynı zamanda bu ülkeyi korumak daha çok sevmek, daha çok sahiplenmek, tedbirlerimizi daha çok almak noktasında bizim gücümüzü arttırıyor, irademizi, kararlılığımızı kuvvetlendiriyor. Bu karar sadece, devletin, milletin kararı değil topyekun bu vatanın, bu milletin ortak kararıdır ve bu kararlılıkla biz yolumuza devam edeceğiz, ediyoruz. Üzüntümüz ortak her yerde paylaşıyoruz ve azaltıyoruz. Şehit ailelerimizi kucaklıyoruz, gazilerimizi onur abidesi olarak yaşatıyoruz. Bu ülkede bir araya gelmeye, sevincimizi yaşamaya, birilerini kıskandıracak şekilde sevincimizi artırmaya devam ediyoruz” dedi.

 

KAPAKLI’NIN KADERİ ŞAHİN’İN ELİNDE

 

Kapaklı’nın ilçe olması çalışmaları kapsamında her fırsatı değerlendiren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Bakan’ın Kapaklı’ya gelmesini de fırsat bilerek beldenin anahtarını kendisine takdim etti. Bakan Şahin’in “Bu anahtarın kilidi nerede” sorusu üzerine Mandalı “Anahtar da kilit de sizin elinizde” dedi. AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil de Bakan Şahin’e fotoğrafının olduğu bir tablo hediye etti.

 

ORDULULARIN AĞASI DEĞİŞMEDİ

 

Etkinlik Kapaklı Ordulular Derneği Piknik Ağası’nın belirlenmesi ile devam etti. Adaylık yarışına ilgi yoğun olurken, AK Parti Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil’in de talip oldu ağalık yarışının açılış rakamını ise Bakan İdris Naim Şahin belirledi. Bakan Şahin açılışı bir milletvekili maaşı olan 10 bin 520 TL ile yaptı. Program sonunda 35 bin TL’lik bağışı ile Kapaklı Ordulular Derneği Piknik Ağalığı’na tekrar Kızılpınar Belediye Meclis Üyesi İbrahim Eren seçildi.

 

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI

 

Gün boyunca Çevik Kuvvet, Özel Harekat Polisi, Bomba Uzmanları, Jandarma ve Çerkezköy Polisi tarafından Kazak Gölü mevkiinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Yaklaşık bir hafta önce İç İşleri Bakanı İdris Naim Şahin’in bölgeye geleceğinin duyurulmasının ardından Kapaklı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından piknik alanına giden yolların bir kısmı asfaltlanırken, Bakan Şahin’in geçiş güzergahı da “Kapaklı ilçe olmak istiyor” pankartları ile donatıldı. 

 

KATILIM YOĞUNDU

 

Ordulular tarafından bu yıl 3.’sü düzenlenen şenliğe Bakan Şahin’in yanı sıra AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri T.Ziyaeddin Akbulut ve Özlem Yemişçi, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Gülay Dalyan ve Tülay Kaynarca, Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Tekirdağ Vali Yardımcıları Mustafa Masatlı, Mustafa Yel, Tekirdağ Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Saray Kaymakamı Gülihsan Yiğit, Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, Tekirdağ’a bağlı ilçe kaymakamları, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Velimeşe Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Çerkezköy Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, Çerkezköy Jandarma Komutanı Yüzbaşı Rüştü Eryılmaz, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur, İl Yönetim Kurulu Üyesi Sait Yazı, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ ve ilçe yönetimi, diğer ilçe ve beldelerin yönetimleri, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan İnce, İlçe Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil, bir süre önce Demokrat Parti’den istifa ederek AK Parti’ye geçen İl Genel meclis Üyesi Ercan Çorbacı, İl genel meclis Üyeleri Sami İkizler, Zeki Gürcün, Tekirdağ Müftüsü Mahmut Gürlen, Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin, Kızılpınar Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Şenses, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Serat, Adem Sekmen, Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Ruhi Özden, Veliköy Belediye Meclis Üyeleri Şahin Büyükkaban, Gökhan Gök, HAS Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Ercan Erdoğan, bir süre önce Demokrat Parti’den istifa ederek AK Parti’ye geçen Kapaklı Belediye eski Başkan Adayı Mustafa Çetin, Kapaklı Ordulular Derneği Başkanı Fatih Önkol, Şölen Ağası ve AK Parti Kızılpınar Belediye Meclis Üyesi İbrahim Eren, Ordulular, bazı hemşeri derneklerinin yöneticileri, üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Haber / Gülveren VATANSEVER – Ahmet KARDEŞ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10