İlk Şeker Festivali açıldı

Kırklareli’nin Babaeski ilçesine bağlı Alpullu Beldesi’nde Dokuzuncusu düzenlenen “İlk Şeker Festivali”nin açılışı Çorlu Belediyesi Gecesi ile başladı.

Bölgede Gündem 26.06.2012 19:04:00 0
İlk Şeker Festivali açıldı

Çerkezköy Haber - Kırklareli’nin Babaeski ilçesine bağlı Alpullu Beldesi’nde Dokuzuncusu düzenlenen “İlk Şeker Festivali”nin açılışı Çorlu Belediyesi Gecesi ile başladı.

 

9.’SU DÜZENLENDİ

 

Alpullu Belediyesi tarafından düzenlenen festivalin ilk gecesinde Çorlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün eğitmen ve kursiyerlerinden oluşan Grup akedemi konser verdi. Daha önce Bulgaristan’ın Topolovgrad (Kavaklı) ve Dulovo (Akkadınlar) şehirlerinde de konserler veren Grup Akademi, Alpullu halkına unutamayacakları anlar yaşattı. Dans grubu Mad Boy Dangers’ın dansları da geceye renk kattı.

 

BÖYLE BİR GECE İLK KEZ YAŞANIYOR

 

Program, Çorlu Belediyesi Halk Oyunları ekibinin Kırklareli, Azeri ve Roman halk oyunları gösterisi ile devam etti. Gecenin sonunda Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Kemaleddin Avcı’ya teşekkür plaketi takdim eden Alpullu Belediye Başkanı Ahmet Durgun, “Bu gece verilen konser ve dans gösterilerinin tamamı Çorlu Belediyesi tarafından düzenlendi. Sahneye çıkan ekiplerin hepsi çok başarılıydılar. Profesyonel ekiplere taş çıkarttılar. Dokuzuncusunu düzenlediğimiz festivalde böyle bir geceyi Alpullu ilk defa yaşıyor” dedi. Teşekkür plaketini alan Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Kemaleddin Avcı da, “Bu akşam izlediğiniz müzisyen ve dansçılar profesyonel değiller. Ama son derece başarılılar. Bizim kurslarımıza başvuruyorlar ve biz de elimizden geleni yapıyoruz. Ortaya güzel sahneler çıkıyor. Sadece burada değil, yurt dışında da bizi başarıyla temsil ediyorlar. Mayıs ayında Bulgaristan’ın Topolovgrad şehrinde düzenlenen tiyatro festivalinde 8 ülkeden katılan 15 tiyatro grubu arasında birinci olduk. Müzik grubumuz Grup Akademi, folklorcularımız ve dansçılarımız bu akşam da muhteşem bir performans ortaya koydu.” diye konuştu.

 

Haber / Sevim BOZKURT

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10