Yunan damada Türk usulü düğün

Altı yıl önce üniversiteler arası değişim programı (ERASMUS)ile Yunanistan’a giden Türk Gelin Şima Özkoyuncu ile burada tanıştığı Yunanlı Paris Vafiyadis birbirlerine aşık oldu. Ailelerini ik

Tekirdağ 26.06.2012 19:04:00 0
Yunan damada Türk usulü düğün

Altı yıl önce üniversiteler arası değişim programı ile Yunanistan’a giden Tekirdağlı 25 yaşındaki Şima Özkoyuncu, Atinalı 34 yaşındaki Paris Vafiyadis’e aşık oldu.

 

NİKAHI DALGIÇ KIYDI

 

Özkoyuncu ile Yunanistan’da bilgisayar öğretmeni olarak çalışan Vafiyadis, Tekirdağ Bahçe Restoran’da yapılan düğünle dünya evine girdi. Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç’ın kıydırdığı nikahın şahitliğini Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan yaptı. Nikahtan sonra çifti tebrik eden Başkan Dalgıç, nikah cüzdanını Özkoyuncu’ya teslim etti.

 

“ALMAN YADA İNGİLİZ OLSA BU KADAR ANLAŞAMAZDIM”

 

Bundan sonra Yunanistan’ın Türkiye sınırına yakın olan Dedeağaç şehrinde yaşayacaklarını ifade eden Şima Özkoyuncu, “2006 yılında Paris ile üniversite değişim programında tanıştık. Paris, o zaman öğrenciydi, şimdi bilgisayar öğretmeni. 2006 yılından beri karşı tarafı tanımak için bekledik. Ailelerimiz gayet hoş karşıladı. Paris’in ailesi İstanbul’dan göç etmiş Rumlardan. Ailelerimiz de anlaştı problem olmadı. Bir Alman, İngiliz olsa bu kadar iyi anlaşamazdık. Yunanlılar ile Türk kültürü çok örtüşüyor. Paris daha önce Atina’da öğretmenlik yapıyordu. Bana ve aileme yakın olmak için sınır şehri Dedeağaç’a tayinini yaptırdı” diye konuştu.

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10