Huzurevi sakinleri “Düğünümüz Var” dedi

Çorlu Huzurevi Sakinleri, Çorlu Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde “Düğünümüz Var” isimli oyunla izleyenlerin beğenisini kazandı. Sahnede profesyonelleri aratmayan huzurevi sakinleri izleyenlerden bol bol a

Çorlu 26.06.2012 19:06:00 0
Huzurevi sakinleri “Düğünümüz Var” dedi

Çerkezköy Haber - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı olarak hizmet veren ve Çorlu Huzurevi'nde kalan huzurevi sakinlerinin oyuncu olarak yer aldığı Türkiye'nin ilk huzurevi tiyatrosu ikinci oyunu ile izleyicilerle buluştu.

 

4 AYLIK ÇALIŞMANIN ÜRÜNÜ

 

Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesinde gösterilen oyunu Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, Çorlu Belediyesi Başkan Vekili Abdullah Baş, Çorlu Huzurevi Müdürü Ebru Baydak ile çok sayıda davetli izledi. Yaklaşık 4 aylık çalışma sonunda sahnelenen “Düğünümüz Var” adlı oyunda, en küçüğü 65 yaşında olan huzurevi sakinleri izleyicilerin karşısına çıktı. 2'si görme engelli toplam 15 huzurevi sakininin rol aldığı “Düğünümüz Var” adlı tiyatro oyununda 70 yaşındaki gelin ve damat için temsili kına gecesi de tertiplendi.

 

SEKİZ AYDA İKİNCİ TİYATRO OYUNU

 

Oyunun tiyatro ekibi sorumlusu ve yönetmen Murat Başyazgan, Çorlu Huzurevi'nin 8 ayda ikinci oyununu hazırladığını belirterek, ‘Türkiye'nin ilk ve tek huzurevi tiyatrosuyuz. 8 ayda iki ayrı tiyatro oyunu hazırladık. 'Düğünümüz Var’ isimli ikinci oyunumuzda, köylerdeki kız isteme, damat tıraşı, geline kına yakılmasını ve düğünlerde dağıtılan keşkek olayını sahneledik. Oyunda, 15 huzurevi sakinimiz rol aldı. Hepsi de gerçekten büyük bir özveri ile çalıştı ve başarı oldular’ dedi.

 

‘BU ROLÜ OYNAMAK BENİ ÇOK MUTLU ETTİ’

 

Oyunda gelin rolünü oynayan 71 yaşındaki Emine Balcı, eşiyle kaçarak evlendiğini ve kendisine kına gecesi yapılmadığını söyleyerek, ”Burada rol aldığım oyunda, oyun gereği bile olsa kına gecemin yapılması beni çok mutlu etti. Gençliğimde eşimle yaşayamadığım heyecanı burada rol icabı da olsa yaşadım” dedi.

 

AYAKTA ALKIŞLANDILAR

 

Oyunun sonunda huzurevi sakinleri, ayakta alkışlandı. Vali Zübeyir Kemelek tiyatro oyununun hazırlanmasında ve oyunun sergilenmesinde emeği geçen herkesi tebrik ederek ekibe çiçek takdim etti.

 

Haber / Meyrem GÜNEŞ  

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10