Pınarça ve Yanıkağıl’a 20 bin metrekare yol yapılacak

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Pınarça ve Yanıkağıl Köylerini ziyaret ederek köy sakinlerinin dilek ve sıkıntılarını dinledi.

Çerkezköy 26.06.2012 19:08:00 0
Pınarça ve Yanıkağıl’a 20 bin metrekare yol yapılacak

Çerkezköy Haber – Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, dün Pınarça ve Yanıkağıl köylerini ziyaret ederek köylülerle sohbet etti.

 

SU SIKINTIMIZ ÇÖZÜLDÜ

 

En büyük sıkıntılarının su sıkıntısı olduğunu belirten Pınarça Köyü Muhtarı İlhami Özkan, “Belediye sayesinde geçtiğimiz günlerde bu sıkıntımız giderildi ve köyümüze bir su kuyusu açıldı. Fakat sorunların ardı arkası kesilmiyor. Kapaklı-Pınarça arasındaki yolun köyümüzün girişine kadar olan kısmında Kapaklı Belediyesi tarafından asfaltlama çalışması yapıldı. Fakat köyümüz sınırları içinde bir çalışma yapılmadı” dedi. 

 

TARİHİ ÇEŞMEDE TADİLAT YAPILMALI

 

Köy içi yolların da hala bozuk olduğunu belirten Muhtar Özkan, “Köyümüzde tarihi bir çeşmemiz var. Hatta söz konusu çeşme köyümüzün buraya kuruluş sebebidir. Bu çeşmede tadilat yapılması gerekiyor” dedi. Köydeki çocukların oyun oynayabileceği bir park alanının da eksikliğini yaşadıklarını söyleyen Özkan, “Köyümüzde düğün salonumuz yok. Yağışlı günlerde dışarıda düğün yapmak mümkün olmuyor. 3-4 noktada kanalizasyon hattı çekilmesi gerekiyor. Bunun için gerekli müracaatları da yaptık” diye konuştu. 500 metrekarelik yol çalışması için parke taşı alındığını ifade eden Muhtar Özkan, Başkan Ertem’den bu taşların yollara döşenmesi konusunda da yardım istedi.    

 

EVLERİMİZİ SU BASIYOR

 

Köydeki su deposunun aşırı yağışlar nedeni ile bazı zamanlar taştığını kaydeden Muhtar İlhami Özkan, “Taşan su, hendek ya da kanal bulunmadığı için evlerimizin içine kadar geliyor. Evlerimizi su basıyor. Köylü çok zor durumda kalıyor” dedi. Köyde çöp konteynırı bakımından da eksiklikler olduğunu kaydeden Özkan, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’den bu sıkıntıların çözümü için yardım beklediklerini ifade etti.

 

GEREKLİ ÇALIŞMALAR YAPILACAK

 

Pınarça’ya köylülerin sıkıntılarını dinlemeye geldiklerini söyleyen Ertem, “Siz sıkıntılarınızı anlattınız. Arkadaşlarımız gerekli notları aldı. Gerekli çalışmalar en kısa zamanda yapılacaktır” sözünü verdi. Köydeki çocuklar için park yapacaklarını da söyleyen Ertem, “Siz bize gerekli alanı tahsis edin. Hem düğün salonu hem de oyun parkı olarak kullanılabilecek bir tesis yapalım. Köy İşleri’nden aldığınız parke taşları da bu çalışma için kullanırız. Yolları biz kendimiz ayrıca yaparız” dedi.

 

İSTEKLERİNİZİN HEPSİ ÇALIŞMA PLANIMIZ İÇİNDE VAR

 

Muhtarlık tarafından belirlenen 3-4 noktada yapılması gereken kanalizasyon çalışmalarının da en kısa sürede yapılacağını söyleyen Ertem, “Sizin biraz önce sıraladığınız tüm istekler zaten bizim yapmayı planladığımız çalışmalar içerisinde var. Köy içi yolların ihalesi önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek. Ağustos ortası gibi başlamasını planladığımız yol çalışmalarını Eylül ayı içinde tamamlamak istiyoruz. Su deposundan taşan suyun evlere gitmemesi için de ekiplerimiz tarafından gerekli çalışmalar yapılacaktır” dedi.

 

DOĞALGAZ ÇALIŞMASI YAPILMAYACAK

 

Pınarça’nın yerleşim yeri itibari ile bir köy olduğunu anımsatan Ertem, “Pınarça Köyü’nde yaşam eskiye nazaran daha kaliteli olacak. Köyün standartlarını yükselteceğiz” dedi. Köylerinde top sahası bulunmadığını belirten bir vatandaşa şakayla karışık cevap veren Ertem, “Top Sahası bizde de yok” dedi. Ertem bu yıl köylerde doğalgaz çalışması yapılmayacağını da ifade etti.

 

KÖYÜN YÜZDE 70’İ AKILLI SAYAÇ KULLANIYOR

 

Yanıkağıl Köyü Muhtarı Yücel Başaran ise sıkıntılarının Başkan Ali Ertem tarafından tek tek çözüldüğünü belirterek, “Yanıkağıl ve Pınarça nüfus ve konum itibari ile büyüyen ve göç alan yerler. Bu nedenle köy içi yollar bizim için ayrı bir önem taşıyor” dedi. Köyün yüzde 70’inin akıllı sayaç kullandığını belirten Başaran, mevcut en büyük sıkıntılarının bozuk yollar olduğunu kaydetti.

 

20 BİN METREKARE YOL YAPILACAK

 

Pınarça ve Yanıkağıl Köylerinde 10’ar bin metrekarelik yol çalışması yapılacağını belirten Başkan Ali Ertem, “Siz Köy Hizmetlerinden yol malzemelerini alın. Bize bu konuda yardımcı olun. Altyapı çalışması yapılması gereken yerleri, görevlendireceğimiz bir personelimizle birlikte tek tek tespit edin. Gerekli çalışmaları Ağustos ayına kadar bitirmemiz gerekiyor ki yol çalışmalarına başlayabilelim. Yağışlar başlamadan önce köylerimizin yollarının yapılmış olması gerekiyor. Yaklaşık bir buçuk aylık bir süremiz var” dedi. Ertem’e ziyaretlerde AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ ve Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş de eşlik etti.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10