“Trakya’da bir eşi daha yok”

Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, Geçici Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin 8 bin metrekare alan üzerine inşa edildiğini ve açılışın 2 Temmuz’da yapılaca

Çerkezköy 27.06.2012 18:02:00 0
“Trakya’da bir eşi daha yok”

Çerkezköy Haber - Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, 2 Temmuz’da açılışı yapılacak olan Çerkezköy Belediyesi Geçici Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde son hazırlıkları yerinde inceledi.

 

8 BİN METREKARE ALANA SAHİP

 

Çerkezköy Belediyesi tarafından yapılan Geçici Hayvan bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin toplam 8 bin metrekare alan sahip olduğunu söyleyen Kemal Gümüş, “Merkezde ayrı ayrı kedi ve köpek bölümleri bulunuyor. Hayvanların tedavisi için ameliyathane yapıldı. Ameliyathanede tedavi edilen hayvanlar için de ayrı bir barınma alanı oluşturuldu” dedi ve Hayvan bakım Evi’nin açılışının 2 Temmuz’da saat 16.00’da gerçekleştirileceğini ifade etti.

 

KISIRLAŞTIRILAN HAYVANLAR GERİ SALINACAK

 

Genel olarak kedilerin toplanmasının köpeklere nazaran daha zor olduğunu belirten Çerkezköy Belediyesi Veteriner Hekimi Şevket Halimoğlu, “Bu nedenle Hayvan Bakım Evi’nin büyük bölümü köpekler için dizayn edildi. Getirilecek olan hayvanların önce bakımı ve aşısı yapılacak. Bakımı yapılan hayvanlar kısırlaştırıldıktan sonra alındıkları bölgelere tekrar geri bırakılacak” dedi.

 

BARINAK 400 HAYVAN KAPASİTELİ

 

Çerkezköy’de toplanan hayvanların, ülkenin her yerindeki hayvan bakım evlerinde olduğu gibi geçici bir süre bakımının yapılacağını kaydeden Çerkezköy Belediyesi Veteriner Hekimi Mehmet Doğan, da “Hayvan Bakım Evi 400 hayvan bakabilecek kapasitede inşa edildi. Bu hali ile Hayvan Bakım Evimiz Trakya’nın en büyük hayvan barınağı olma özelliğine sahiptir” dedi.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10