Serinlemek isterken canından oldu

Çorlu’da serinlemek için gölete giren 14 yaşındaki Taner Kurt arkadaşlarının gözleri önünde boğuldu.

Çorlu 29.06.2012 21:24:00 0
Serinlemek isterken canından oldu

Kıyıdan birkaç metre açılan Taner Kurt boğulma tehlikesi geçirince arkadaşları ona yardım etmek istedi. Gölet çevresinde balık tutan 2 kişinin daha yardımına koştuğu Taner Kurt, kısa sürede suda gözden kayboldu.

 

KISA SÜREDE GÖZDEN KAYBOLDU

 

Çorlu’da yaşları 12 ila 14 arasında değişen 5 çocuk serinlemek için Sağlık Mahallesi’ndeki gölete girdi. Kıyıdan birkaç metre açılan Taner Kurt suda batıp çıkmaya başladı. Arkadaşları ve gölet kenarında balık tutan 2 vatandaş küçük çocuğu kurtarmak istese de Kurt kısa sürede suda gözden kayboldu.

 

CANSIZ BEDENI BULUNDU

 

Vatandaşların ihbarı üzerine Çorlu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, sağlık, polis ve jandarma ekipleri ile sivil savunma arama kurtarma ekipleri bölgeye sevk edildi. Çocukların yer tarifi ile deniz polisi gölet içerisinde, itfaiye ekipleri de gölet çevresinde arama çalışması başlattı. Gölete giren iki deniz polisi, kıyıdan yaklaşık 6 metre açıkta Taner Kurt'un cansız bedenine ulaştı.

 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

 

Arkadaşları ‘Onu kurtaramadık’ diyerek gözyaşlarına boğulurken, oğlunun gölette kaybolduğu haberi ile gölete gelen baba Şerafettin Kurt da gözyaşlarına hakim olamadı. Çorlu Başöğretmen İlköğretim Okulu öğrencisi Taner Kurt'un 3 çocuklu Kurt ailesinin ortanca çocuğu olduğu, babasının ise bir fabrikada işçi olarak çalıştığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

 

HABER MERKEZİ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10