“Beyin engelli” olanlara engel olunamıyor

Çerkezköy Belediyesi ve İlçe Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekiplerinin özverili çalışmalarına rağmen bazı duyarsız vatandaşlar, engelli vatandaşların hayatını zorlaştırıyor. Ken

Çerkezköy 29.06.2012 22:26:00 0
“Beyin engelli” olanlara engel olunamıyor

Çerkezköy Haber - Çerkezköy Belediyesi, kent merkezindeki tüm kaldırımlarda çalışma yaparak, engelli vatandaşların kaldırımlardan en iyi şekilde yararlanmasını amaçladı. Fakat bazı duyarsız vatandaşlar araçlarını bu rampaların önüne park ederek kendileri birer engel olmaya devam ediyor.

 

TÜM KALDIRIMLAR UYGUN HALE GELDİ

 

Kent merkezinde bulunan kaldırımlardan engellilerin en iyi şekilde yararlanmasını amaçlayan Çerkezköy Belediyesi’nin tüm kaldırımları yenilemesine, İlçe Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekiplerinin düzenli kontrol ve uyarılarına rağmen, bazı vatandaşlar, engelli vatandaşlarımıza hayatı zorlaştırmaya devam ediyorlar. Toplumda dezavantajlı durumda olan özürlü vatandaşların, en doğal hakları olarak yaşamın tüm alanlarına etkin katılımını sağlamanın belediyenin öncelikli görevlerinden olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Ali Ertem, “Özürlülerin diğer bireylerle eşit koşullarda ulaşımını sağlamak belediyemizin asli görevlerindendir. 1 Temmuz 2005 tarihinde kabul edilen 5378 sayılı Özürlüler Kanunu'nun gereği olarak Çerkezköy Belediyesi şehir içinde bulunan tüm kaldırımları özürlülerin ulaşımına da uygun hale getirmiştir. Bundan sonra yapılacak kaldırım düzenlemelerinde de engelli rampası konusunda hassasiyetimizi sürdüreceğiz” dedi.

 

VATANDAŞLAR DA BİLİNÇLİ OLMALI

 

Engelli rampaları önüne gelişigüzel park edilen araçların sahiplerine da yapılan çalışmayla uyarıda bulunduklarını belirten Başkan Ali Ertem, "İlçe Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ve Trafik Zabıta ekipleri uygunsuz park yapan vatandaşlara uyarılarda bulunuyor ve cezai işlem uyguluyor. Bu rampaların önlerine araç parkları yapılmaması konusunda tüm Çerkezköylülerin bilinçli bir şekilde hareket etmesi gerekiyor. Umarım bundan sonra bu konuda gerekli hassasiyet gösterilir" diye konuştu.

 

 Haber / Ahmet KARDEŞ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10