Babamı kanserden kaybettim, çocuğumu da kaybetmek istemiyorum

Kapaklı’da bir grup vatandaş, komşularının evinin çatısına kurulan baz istasyonuna tepki gösterdi. Tepkiye neden olan baz istasyonunun su deposu şeklinde düzenlenerek kamufle edilmesi ise dikkatlerden kaçmadı.

Çerkezköy 29.06.2012 22:38:00 0
Babamı kanserden kaybettim, çocuğumu da kaybetmek istemiyorum

Kapaklı Atatürk Mahallesi Erbay Caddesi’nde bir binanın çatısında kurulan baz istasyonuna karşı çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan mahalle sakinleri isyan etti.

 

“ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

 

Kapaklı’da beş katlı bir evin çatısına kurulan su deposu kamufleli baz istasyonu mahallelinin tepkisine neden oldu. Mahalle sakinleri şirket çalışanlarına ve ev sahibine tepki göstererek baz istasyonunun kaldırılması için eylem düzenledi. Sağlığa zararlı olduğu gerekçesiyle baz istasyonuna karşı çıkan mahalle sakinleri, “Ev sahibi ve yetkilileri ile de görüşerek baz istasyonunun kaldırılması için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

 

“ÇOCUĞUMU KAYBETMEK İSTEMİYORUM”

 

“Mahalleli olarak baz istasyonunu istemediklerini ifade eden Abdurrahman Eraslan, “Bu konuyla ilgili Kapaklı Belediyesi’ne gittik. Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı bu durumun belediye ile alakası olmadığını bizlere ileterek bakanlığın bu kişilere ruhsat verdiğini söyledi. Geçtiğimiz hafta Kapaklı’ya gelen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e mahalledeki 400 vatandaşın baz istasyonunun kaldırılması için topladığı imzalı dilekçeyi teslim ettik. Bu duruma bir an önce yetkililerin el atmasını istiyoruz. Ben babamı kanserden kaybettim, çocuğumu da kaybetmek istemiyorum” diye konuştu. 

 

4 YILLIK SÖZLEŞMESİ VAR

 

Kapaklı Atatürk Mahallesi Erbay Caddesi’nde ki apartmanının çatı kısmına baz istasyonu kurulmasına izin veren Ahmet Trak’a tepki gösteren Ersalan, “Kendisinin paraya ihtiyacı olmadığını herkes biliyor. Ama kendisine neden böyle bir şey yaptığını sorduğumuzda baz istasyonu için izni olduğunu ve baz istasyonunu apartmandan kimsenin kaldıramayacağını söylüyor” dedi. Eraslan, firma ile 4 yıllık sözleşme yapan Trak’ın, mahalleliye istedikleri yere gidip şikayetçi olabileceklerini söylediğini belirtti.  

 

“DAVA AÇMAMIZI SÖYLEDİLER”

 

Mahallede bulunan kadınlarla birlikte kamu kurum ve kuruluşlarına şikayet dilekçesi verdiklerini ifade eden Nejla Öztürk ise “Önceki gün toplanıp Çerkezköy Kaymakamlığı ve Atatürk Mahallesi Muhtarlığı’na dilekçe verdik. Yetkililer ellerinden gelen bir şey olmadığını bu konuyla ilgili yetkili firma hakkında dava açmamızı söylediler. Gerçekten vatandaş olarak çok tedirginiz. Mahallede son zamanlarda özellikle bayanlarımızda kitleler çıkmaya başladı. Bu kitlelerin baz istasyonu ile alakalı olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

 

BAZ İSTASYONUN KALDIRILMASINI İSTEDİLER

 

Kapaklı Atatürk Mahallesi Erbay Caddesinde çatı kısmında su deposu kamufleli baz istasyonunun 100 metre yakınında çocuk parkı bulunduğuna dikkat çeken mahalleli, “Mahallemiz Baz İstasyonu Merkezi'ne döndü. Çocuklarımız oyun oynayamaz hale geldiler. Bu korku ile çocuklarımızı dışarı salamaz hale geldik” diyerek baz istasyonunun kaldırılmasını istedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10