Kasaplardan uyarı, bilmediğiniz yerlerden et almayın!

Yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte piknik sezonu da start aldı. Et tüketiminin artığı bu dönemde vatandaşın nelere dikkat etmesi gerektiği konusunda Çerkezköy’de faaliyet gösteren kasaplar önemli uyar?

Çerkezköy 1.07.2012 17:22:00 0
Kasaplardan uyarı, bilmediğiniz yerlerden et almayın!

Et tüketiminin en fazla olduğu bu aylarda vatandaş et alırken dikkat edilmesi gereken hususları işin ustalarına sorduk. İşte yanıtlar…

 

Engin Özcan (Taş Kasap)- Kış aylarına göre yaz sezonu et ürünlerinin daha çok rağbet gördüğü bir dönemdir. Kış aylarında en çok kırmızı et tüketilirken yaz aylarının ise tavuk eti daha fazla tüketiliyor. Tavuk ürünleri olarak kanat ve pirzola tüketilirken kırmızı et olarak da antrikot, bonfile, biftek ve pirzola vatandaşlar tarafından daha çok tercih ediliyor. 

 

Selahattin Çakar (Özenler Kasap)- Yaz aylarında vatandaş daha çok tavuk eti ürünlerini tercih ediyor. Kırmızı et fiyatlarının yüksek olması nedeni ile vatandaş bu ürünleri satın alamıyor. Alanlar da eskiden 2 kilo alırken şimdi ancak bir kilo alabiliyor. Kırmızı et alamayan vatandaş, tavuk ürünlerine yöneliyor. Artık sucuk, salam, sosis gibi ürünler lüks ürünlerden sayılıyor.

 

Gökhan Koç (Yağmur Kasap)- Piknik sezonu dolayısıyla köfte çeşitleri, soslu tavuk, kanat ve kırmızı et çeşitlerinden kolbastı, biftek, sucuk, ciğer, adana köfte ve pastırma gibi ürünler satıyoruz. Vatandaşların etin nereden alındığına dikkat etmesi gerekiyor. Hayvanın cinsi, ırkı gibi unsurlara dikkat edilmesi gerekiyor. Dikkat edilmesi gereken diğer unsur da etin rengidir. Bozulmuş etin rengi mat olur. Etin renginde hafif kararma meydana gelir. Taze et ise pembe renkte ve sulu olur. En önemlisi ise et bilinen yerlerden satın alınmalıdır.

 

Mustafa Ordu (Beşler Et Dünyası)- İnsanların piknik, gezi gibi organizasyonlar yaptığı bu yaz aylarında satışlarımızdan memnunuz. Bu aylarda en çok kıyma, köfte ve beyaz et ürünlerini satıyoruz. Kırmızı etin pahalı olmasından dolayı vatandaş bu ürünleri fazla tercih etmiyor. İnsanlara et alırken gıda zehirlenmelerine karşı dikkatli olmalı. Özellikle etin güneşte bırakılması veya sıcak bir yerde kalması bozulmasına ve yiyenlerin zehirlenmesine neden olur. Vatandaş et alırken taze olup olmadığını kontrol etmeli. Eti en iyi bildiği yerden almalı. Bazı etler kıştan kalmış etler olabilir. Bunlar dolaplarda dondurulup yazın çıkartılıyor. Bu etlere dikkatlice bakıldığında renginden bayat olduğu anlaşılabilir. Vatandaşlarımız et alırken eğer fiyatı piyasa fiyatından çok düşükse almasınlar. Dükkândaki veteriner ve diğer çalışma belgelerine dikkat etsinler.

 

Haber / Bahtiyar ŞENLİK

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10