AK Parti 2014 seçimlerinin startını Kapaklı’dan verdi.

Demokrat Parti’den ayrılarak Ak Parti’ye katılan 108 kişilik gruba, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur ve AK Parti Kırklareli İl Başkanı Hüsmen Terkin’in katılımıyla parti rozetleri tak

Çerkezköy 1.07.2012 18:37:00 0
AK Parti 2014 seçimlerinin startını Kapaklı’dan verdi.

Çerkezköy Haber- Demokrat Parti’den ayrılarak AK Parti’ye katılan yeni üyeler için önceki gün saat 20.00’da katılım programı düzenlendi

 

KAPAKLI’DAN 1. PARTİ OLARAK ÇIKTIK

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda konuşan AK Parti Kapaklı Belde Başkanı Ali Osman Orhan, 4 Aralık’ta gerçekleştirilen kongrenin ardından yaptıkları çalışmalardan bahsetti. Orhan, “Kapaklı Belde Teşkilatı olarak her zaman hedefler noktasında ilerledik. Hedeflerimiz çerçevesinde 2010’daki referandum ve 2011’deki genel seçimlerde aldığımız yüzde 45’lik oy oranı ile partimizin Türkiye genelindeki aldığı oy oranlarına yaklaştık. Kapaklı’dan birinci parti olarak çıktık” dedi.

 

ŞİMDİ BÜYÜKŞEHİR ZAMANI

 

Yeni hedeflerinin 2014 yılında Kapaklı’yı almak olduğunu, değişen koşulların hedeflerini de değiştirdiğini söyleyen Orhan, “Şimdi Büyükşehir zamanı. Bu amaca yönelik olarak da küçük hesaplar yapmadan partimize ve Kapaklı teşkilatına güç katacağına inandığımız her kesimle görüşmeye ve yanımızda yer almalarını sağlamaya çalıştık. Bu çalışmalar sonucunda Demokrat Parti Teşkilatı, İl Genel Meclis Üyesi ve 4 Kapaklı Belediye Meclis Üyesi arkadaşımız partimize katıldı” diye konuştu.

 

KATILIMLAR İLE DAHA DA GÜÇLENDİK

 

Partiyi, yeni katılanlar ile daha da güçlendiklerinin altını çizen Orhan, “Artık sahada daha aktif olma vakti geldi. Bu gücü halkımızın lehine kullanacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Kapaklı’da doğru ve dürüst bir çizgide ilerleyen teşkilat ile birlikte hedefe ulaşacağız. Kapaklı hazır, Çerkezköy hazır, Tekirdağ hazır. Hedef Büyükşehir” diye konuştu. 

 

AK PARTİ HALKIN PARTİSİDİR

 

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, AK Parti’nin milletin partisi olduğunu söyleyerek, “AK Parti dini, dili, ırkı ve mezhebi ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ve dünya coğrafyasında yaşayan herkesin partisidir. Halkın sosyal, ekonomik, kültürel ihtiyaçları doğrultusunda kurulan, gücünü halktan alan, gücünü halk için kullanan bir partidir” dedi. Partiye yeni katılanları kutlayan Demirbağ, “Bu karar geç kalınmış bir karardı ama et tırnağa kavuştu. Kardeşlerimiz bundan sonra Recep Tayyip Erdoğan’a yol arkadaşı olacaklar” dedi. AK Parti’nin muhafazakar bir parti olduğunu ve üç kırmızı çizgiyi kabul eden herkese kapılarının açık olduğunu söyleyen Demirbağ, “Etnik milliyetçilik, bölgesel milliyetçilik ve dinsel milliyetçilik yapmayan herkes bize katılabilir” diye konuştu.

 

DÜNYANIN EN BÜYÜK SİVİL TOPLUM KURULUŞUYUZ

 

AK Parti’nin dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşu olduğunu ifade eden Demirbağ, “Partimiz her yerde olduğu gibi tüm beldelerde de teşkilatlanmasını tamamlayarak yoluna devam ediyor. 3 yaşında çocuğa rozet takıp gazetelere çıkanlar belki bu manzarayı eleştirecektir ama durum budur. Katıldığımız tüm seçimlerde galip gelmemiz bu halkın bizlere olan güvenindendir. Partimize katılan herkesi kutluyor hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

 

HİZMET İÇİN BURADAYIZ

 

Kapaklı’da hizmet eksikliğinden ötürü AK Parti’ye geçtiklerini ifade eden Demokrat Parti Belde Eski Başkanı Nizamettin Çoban, “Hizmet sağlayabilecek tek partinin AK Parti olduğunu düşündüğümüz için AK Parti’ye katıldık. Amacımız her yerdeki seçimleri AK Parti olarak kazanmaktır. Bunun içinde var gücümüzle çalışacağız. Bizler bu yuvanın evlatlarıyız. Bizleri bağırlarına bastıkları için AK Parti ailesine teşekkür ediyoruz” dedi.

 

BU DEĞİŞİMLERİ GÖRMEZLİKTEN GELEMEZDİK

 

Dünyanın hızlı iletişim teknolojisi ile değişim geçirdiğini söyleyen Demokrat Parti Eski Belediye Başkan Adayı Mustafa Çetin de, “AK Parti konumumuzu ve ülkemizi ileri bir noktaya götürmüştür. Bu değişimleri Demokrat Partililer olarak görmezlikten gelemezdik. AK Parti ile çok şey değişti. Bu değişimlerin ülkemizdeki etkilerini gördük. Çok yakın zamanda Tekirdağ’da yerel yönetim statüsü uygulanacak. Bölgenin hak ettiği hizmeti alabilmesi için doğru adres olan AK Parti’ye katıldık. Hep beraber halka hizmet için çalışacağız” dedi.

 

İKİ SANDALYE SÖZÜ VERDİ

 

Tekirdağ’ın Büyükşehir olması yönündeki süreçte yeni ilçelerin olmasını istediklerini ifade eden Çetin, “Sonuç ne olursa olsun mensubu olduğumuz AK Parti ile sonuna kadar hep beraber gece gündüz çalışacağız” dedi. İl Başkanı Ahmet Kambur’a Büyükşehir Belediyesi’nde en az iki sandalyelerinin olacağı sözünü veren Çetin, birleşme durumunda ise Çerkezköy’ün sesini Ankara’ya duyuracaklarını ve bir milletvekili hak ettiklerini dile getirdi.

 

IŞIK BU KEZ KAPAKLI’DAN DOĞUYOR

 

Işığın bu kez Kapaklı’dan doğmaya başladığını ifade eden AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Sait Yazı, “Bugün Tekirdağ Büyükşehir Belediyesini kazanmanın sözünü Kapaklı’dan veriyoruz. Yeni katılan arkadaşlarımız partimize büyük bir ivme kazandırdılar. Ak Parti’nin Anadolu’da şahlanışı bu tören ile Trakya’ya da yayılacak. Trakya bu hizmetten neden mahrum kalsın. AK Parti iktidarı Tekirdağ’a altın tepsi ile Büyükşehir’i hediye ediyor. Bunun için kapı kapı dolaşarak ve gönül gönüle vererek Büyükşehir’i almak için çalışmalıyız” dedi. 

 

İMF’YE BORÇ VEREN ÜLKE HALİNE GELDİK

 

AK Parti’nin göreve gelişinden itibaren halka hizmet politikası içinde olduğunu söyleyen Yazı, “2008 krizin baş gösterdiği yıldı. Hükümetimiz bu kriz bizi teğet geçecek demişti. O zaman herkes hükümetimize gülüyordu. Türkiye Cumhuriyeti olarak İMF’yi kapıdan kovacağız, İMF bizden borç alacak demiştik. Bugün bu görülüyor ki Türkiye, AK Parti hükümeti ile İMF’den borç alan değil, İMF’ye borç veren bir ülke haline geldi” dedi.

 

AK PARTİLİLER HAYATLARINI ÜLKESİ İÇİN HARCAR

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, katılımların Çerkezköy ve Tekirdağ siyasetine hayırlı olmasını diledi. AK Parti’nin muhafazakar demokrat kimliğinin yanında bir hizmet partisi olduğunu ifade eden Ertem, “AK Parti saflarına katılanlar, hayatlarını, emeklerini bu ülke için harcayan, kendi menfaatlerini ülke menfaatlerinin gerisinde tutan insanlardır. Partimize katılan arkadaşlara çıktıkları yeni yolda başarılar diliyorum” dedi.

 

KAPAKLI KALBİMİZİN KIRIK OLAN TARAFIDIR

 

Kapaklı için ‘Kalbimizin kırık kalan tarafı’ söyleminde bulunan Ertem, “Kapaklı AK Parti’nin hizmetini alamamış olmasının ezikliğini yaşıyor. Türkiye’nin en büyük beldesinin hizmetten mahrum olması ve köy hizmetlerine bağlı olması çok üzücüdür. Umuyorum ki önümüzdeki süreçte Kapaklı da AK Parti’nin hizmetleriyle tanışacak. Yumruk yumruğa vererek hep birlikte Tekirdağ Büyükşehir Belediyesini kazanalım” diye konuştu.

 

KAPAKLI İLÇE OLURSA GURUR DUYARIM

 

Kapaklı’nın ilçe olması ve Çerkezköy’e bağlanması konularına açıklık getiren Ertem, “Benim kendi düşüncelerimin çarpıtıldığını düşünüyorum. Çerkezköy’de ve diğer beldelerde yaşayan insanlarımızın birbirinden farkı yoktur. Benim gönlümden ayrı ayrı beş kardeş olacağımıza tek yumruk olmak geçiyor. Ancak bunun dışında başka bir çalışma söz konusu değil. Ali Ertem Kapaklı’nın ilçe olmasını istemiyor denildi. Ben Çerkezköy’ün tek güç olması durumunda Ankara ve Tekirdağ siyasetinde çok daha güçlü olacağını düşünüyorum. Öte yandan Kapaklı kardeş beldemizdir. Kapaklı’nın ilçe olmasından da gurur duyarım” diye konuştu. Konuşmasının sonunda salondaki partililerden destek isteyen Ertem, “Bu iş artık bitmiştir. Ayrı da olsa birde olsa AK Parti bu bölgede bir numara olacaktır” dedi.

 

AK PARTİ BU MİLLETİN KURDUĞU PARTİDİR

 

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur, 2001 yılında Tekirdağ’da AK Parti’yi kurmakla görevlendirildikleri zaman 40 kişilik yönetim bulamadıklarını, 2012 yılında tekrar İl Başkanı olarak kendisine görev verildiğinde 50 kişilik yönetime bin 500 müracaat geldiğini belirtti. On yıllık süre zarfında AK Parti olarak büyük yol kat ettiklerini söyleyen Kambur, “Tekirdağ’da aranan ve tanınan birisiydim. O zaman partiyi kurduğumuzda bazı arkadaşlarımız ‘Sana ne lazım AK Parti’ diyorlardı. AK Parti bu milletin kurduğu partidir. Üç seçimdir her zaman oyunu artıran partidir” diye konuştu.

 

BAŞBAKANIMIZ TEKİRDAĞ’A ÇOK ÖNEM VERİYOR

 

Türk Silahlı Kuvvetlerinin 27 Nisan tarihinde bir bildiri yayınladığını ancak hükümetin buna karşı dik durarak karşı bildiri yayınladığını hatırlatan Kambur, bunun bir dönüm noktası olduğunu dile getirdi. AK Parti iktidarı süresince Tekirdağ ve Trakya olarak hizmetlerin karşılığını alamadıklarını savunan Kambur, “Anadolu bunu nasıl başardıysa Trakya da başaracak. Başbakanımız Tekirdağ’a çok önem veriyor. Bizim de buna karşılık vermemiz lazım. Bu da Tekirdağ Büyükşehir seçimini kazanmakla olacak. Bugün burada başlatmış olduğumuz hareketi Çorlu ve Çerkezköy’de de sürdürmemiz gerekiyor. Birlikten güç doğar ve işimiz kolaylaşır. Bugün ki programla AK Parti 2014 yerel seçimlerinin startını Kapaklı’dan vermiş oluyoruz. Partiye katılan arkadaşlara hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

PARTİ ROZETLERİ TAKILDI

 

Konuşmaların ardından aralarında Demokrat Parti'den istifa ederek AK Parti’ye katılan İl Genel Meclis Üyesi Ercan Çorbacı, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri Ali Doğuş, Ruhi Özden ve Salih Bezgin, Bağımsız Kapaklı Belediye Meclis üyesi Ahmet Doğaç, DP Belediye Başkan Adayı Mustafa Çetin, DP Belde Başkanı Nizamettin Çoban, Eski Belediye Meclis Üyesi Şeref İkizler, İl Genel Meclis Üyesi Adayı Ufuk Bayraktar ve yüz yeni üyeye protokol üyeleri tarafından parti rozetleri takıldı.

 

ÇOK SAYIDA PARTİLİ KATILDI

 

Beyazsaray Düğün Salonu’nda gerçekleşen programa AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur, AK Parti Kırklareli İl Başkanı Hüsmen Terkin, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ ve AK Parti Kapaklı Belde Başkanı Ali Osman Orhan’ın yanı sıra Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Sergen Belediye Başkanı Hasan Kaynar, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, Tekirdağ İl Genel Meclis Üyeleri Abdurrahman Çiçek ve Hasan Karaca, İstanbul İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Aydın, AK Parti Pınarhisar İlçe Başkanı Tarık Bayraktaroğlu, AK Parti Kızılpınar Belde Başkanı Kamil Yiğit, AK Parti Veliköy Belde Başkanı Ömer Memiş, AK Parti Karaağaç Belde Başkanı Metin Kanat, DP Eski İlçe Başkanı Reşat Bahar, İl, İlçe ve Belde Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları Yönetimleri ile çok sayıda partili katıldı.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10