“Taekvando, disiplin ve eğitim sporudur”

Kızılpınar Şampiyon Spor Kulübü Antrenörü Vural Ayaz, Taekvando’nun yararlarından bahsederken, uzak doğu sporlarının öneminden de bahsetti. Uzak doğu sporlarına küçük yaşlarda başlanılma

Çerkezköy 2.07.2012 17:53:00 0
“Taekvando, disiplin ve eğitim sporudur”

Çerkezköy Haber – Ruhsal, zihinsel, bedensel, ahlaki ve psikolojik etkilerin uzak doğu sporlarından geçtiğini belirten Kızılpınar Şampiyon Spor Kulübü Antrenörü Vural Ayaz, açıklamalarında felsefi yaklaşımlara da değindi.

 

TAEKWON DO GEREKLİ BİR SPOR

 

Çocukların 5 yaşından itibaren Taekvando ya yönelmelerini ve ailelerin çocuklarını bu konuda teşvik etmelerini isteyen Kızılpınar Şampiyon Spor Kulübü Antrenörü Vural Ayaz, “Taekvando,disiplin ve eğitim sporudur. Ailelerin çocuklarını  5 yaşından itibaren Taekvando eğitimi veren spor salonlarına yönlendirmelerini istiyoruz ve öneriyoruz. Çocuklarımızın üzerinde ruhsal , zihinsel , bedensel , ahlaki ve psikolojik olarak etkili olmak ile birlikte kendilerine toplum içinde özgüven oluşturmalarında büyük oranda pay sahibidir” diye konuştu.

 

HOŞGÖRÜ ‘DO’ FELSEFESİNDE

 

Uzak doğu sporlarının önemli teoremlerinin birinin de “DO” felsefesi olduğunu belirten Antrenör Vural Ayaz, “Kişinin zorluklara karşı ayakta durabilmesini, tenezzül, tevazu, başarı, saygı, sevgi, disiplin ve hoşgörüyü ilke edinebilmesi ‘DO’ felsefesinden geçer. Bu doğrultuda çocuklarımızın ve ileriki yaşlarda gençlerimizin toplumumuz içindeki yerleri ve hareketleri daha sağlam temellere dayanacaktır. Temeli sağlam olan binalar kolay kolay yıkılmayacağı gibi ileriki nesillere de kalıcı hizmetler verecektir” dedi. Konuşmasına Taekvando’nun Türkiye’nin yararına olabildiğinden bahsederek devam eden Ayaz, “Şuan Taekvando,spor dallarımız içinde Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonalarında en fazla madalya aldığımız ve bayrağımızı dalgalandırdığımız bir spor dalıdır. Bu da bizleri duygulandırıyor ve gurur duyuyoruz” diye konuştu.

 

Haber/Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10