“Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Değil”

Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkilileri, Çorlu’da Tamer Beyhan’ın Kırım Kongo kanamalı Ateşi’nden hayatının kaybettiği iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

Tekirdağ 2.07.2012 18:42:00 0
“Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Değil”

Çerkezköy Haber - Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkilileri, Çorlu’da Tamer Beyhan’ın Kırım Kongo kanamalı Ateşi’nden hayatının kaybettiği iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

 

YETKİLİLER AÇIKLAMA YAPTI

 

Çorlu Devlet Hastanesi’ne yüksek ateş ile başvuran ve KKKA şüphesiyle değerlendirilen hastanın genel durumunun kötü olması nedeniyle Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesine Hastanesi’ne sevk edildiğini belirten yetkililer “Üniversite hastanesinde yoğun bakımda tedavi altına alınmıştır. Hastadan KKKA ön tanısı olarak değerlendirilen hastadan kesin tanı konulması için kan numunesi alınarak 28.06.2012 tarihinde Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumu’nun ulusal referans laboratuvarı olan Ankara’da bulunan Mikrobiyoloji ve Viroloji Laboratuvarına gönderilmiştir. Vefat eden vatandaşımızın hastalığı ile ilgili olarak kene öyküsü bulunmamaktadır. Hasta Tamer Beyhan genel sağlık durumunun kötü olması nedeniyle 29.06.2012 tarihinde vefat etmiştir. Laboratuvar sonuçları gelmeden hastanın vefat etmesi nedeniyle KKKA şüpheli vaka olarak defnolunmuştur. Ankara Mikrobiyoloji ve Viroloji Laboratuvarınca kan numunesi iki defa çalışılmış ve sonuç negatif (-) olarak bulunmuştur. Ancak sonuçlar Tamer Beyhan KKKA şüpheli vaka olarak defnedildikten sonra belli olmuştur. Vatandaşımıza Allah’tan rahmet, ailesine de başsağlığı diliyoruz” dedi.

 

GEREKEN DUYARLILIK GÖSTERİLMELİ

 

Tekirdağ’da KKKA vakasına rastlanmamış olmasına rağmen, vatandaşların gereken duyarlılığı göstermeye devam etmesi gerektiğini belirten Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkilileri, “Hayvan barınaklarına, kırsal alanlara, orman kenarı ve tarım arazileri ile bu gibi yerlere gidenler mümkün olduğunca vücutta açık kısım kalmamasına özen göstermeli, kenelerin daha kolay fark edilmesi nedeniyle açık renkli elbise tercih etmelidirler. Kenelerin vücuda girebileceği yerlerin kapatılması (örneğin pantolon paçalarının çorap içine alınması, çizme giyilmesi) gerekmektedir. Dönüşte mutlaka vücut ve elbiseler kene yönünden kontrol edilmeli, kene varsa uygun şekilde uzaklaştırılmalıdır. Keneler hiçbir şekilde elle ezilmemelidir. Kene çıkartıldıktan sonra 10 gün süre ile takip edilmeli, ani başlayan ateş, baş ağrısı, yoğun halsizlik,bulantı, kusma, ishal ve kanama gibi şikâyetlerin olması durumunda sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır” uyarılarında bulundu.

 

Haber / Sevim BOZKURT

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10