“İlçe olmak için her türlü ortam var”

Kapaklı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kadir Arıcı, Kapaklı’nın ilçe olması için her türlü ortamın var olduğunu söyledi. Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ve AK Pa

Çerkezköy 2.07.2012 20:51:00 0
 “İlçe olmak için her türlü ortam var”

Çerkezköy Haber - Kapaklı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Kadir Arıcı, 23 Şubat’ta Kapaklı Belediye Başkanlığı’na Kapaklı’nın ilçe olması ile ilgili görüşlerini bildirdiklerini fakat Kapaklı’da kurulan ilçe platformuna davet edilmediklerini söyledi.

 

İLERİYE UMUTLA BAKMALARINI SAĞLADI

 

Hafta sonu Kapaklı’da AK Parti’ye katılanlar için tören düzenlendiğini anımsatan Arıcı, “Kapaklı’nın ilçe olma konusunda konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ile Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur’un konu hakkında görüş ve düşüncelerini dinleyince, Kapaklılı olarak duygulandım ve gururlandım. Hele Ali Ertem’in yemin ederek durumu açıkladığı gibi, Ahmet Kambur’un ‘Kapaklı listenin başındadır’ açıklamaları Kapaklılıların gönlünü kazanmaları yanında, ileriye umutla bakmalarını sağlamıştır” dedi.

 

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK BELDESİ

 

Kapaklı’nın ilçe olması için her türlü ortamın var olduğunu ifade eden Arıcı, “1963 yılında eşimin Kapaklı’dan Avcılar’a tayin olmasından dolayı bu köyde yaşamaya başladık. Elektrik, su yok. Yakın köylerinden Ekşinoz (Roman Köyü) bugünkü ismi Esenyurt ve belde olan Küçükçekmece bugün büyük birer ilçe. Bu ilçelerin araları 5 kilometreden daha az. İş sahaları, yerleşim yerleri açık olduğu için kısa sürelerde nüfus artışları olmuştur. Bir örnekte Bakırköy, bu ilçeye bağlı Güngören, Bahçelievler bugün birer ilçedir. Kapaklımız da bu ilçelere bire bir benziyor. Yerleşim alanları var, sanayi var, 10 sene sonra 200 binleri geçecek bir potansiyele sahip. Üstelik Kapaklı’nın bir ünvanı var. Türkiye’nin en büyük beldesi. Böyle bir belde ilçe olmasa insanlar bunda art niyet ararlar. Üstelik, ulaşımı alt yapısı beldemizde bulunan Bankalar ATM.’ler kurumlar, okulları, hastaneler, cami’ler, eczaneler, sağlık ocakları, fırınlar, polisimiz bunlar her yerleşim yerinde var diyenler olabilir, ama Kapaklı’da diğer beldelerden kat be kat fazladır” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10