“Kur’an-ı Kerim Işığında Asr-ı Saadet”

Anadolu Erenler Kültür Dayanışma Derneği tarafından önceki akşam Çerkezköy’de “Kur’an-ı Kerim Işığında Rahmet, Mağfiret Peygamberi ve Asr-ı Saadet” konulu konferans düzenlendi.

Çerkezköy 3.07.2012 21:10:00 0
“Kur’an-ı Kerim Işığında Asr-ı Saadet”

Çerkezköy Haber - Anadolu Erenler Kültür Dayanışma Derneği tarafından önceki akşam saat 19.00’da Dekor Düğün Salonu’nda düzenlenen “Kur’an-ı Kerim Işığında Rahmet, Mağfiret Peygamberi ve Asr-ı Saadet” konulu konferansa konuşmacı olarak Mutasavvıf Yazar Dr. Abdulcabbar Boran katıldı.

 

“ÇERKEZKÖY’DE İLK DEFADIR DÜZENLİYORUZ”

 

Çerkezköylülerin yoğun ilgi gösterdiği programda canlı ilahi konseri, tasavvuf müzik eşliğinde, sema gösterisi sunumu yapıldı. Programda Dr Mutasavvıf Yazar Abdulcabbar Boran da katılımcılara “Asrı Saadet, Allah’ı sevmek ve nasıl mutlu olunur” konularında sunum yaptı. Çerkezköy’de ilk defa böyle bir konferans düzenlediklerini bundan sonra talep gelmesi durumunda yine bu tür organizasyonları yapacaklarını kaydeden Anadolu Erenler Kültür Dayanışma Derneği Program Düzenleme Genel Başkanı Muhammet Koç, daha önce İstanbul ve ilçeleri başta olmak üzere şimdiye kadar 450 konferans düzenlediklerini belirtti. Programlarda canlı ilahi, tasavvuf müzik ve sema gösterileri sunumunu yaptıklarını söyleyen Koç, “Konferansın içeriği ise Sahabelerin ve Peygamber Efendimizin Kur’an-ı Kerim ahlakı hakkında bilgilendirmek ve halkımızın çeşitli dini konulardaki suallerine cevap vermektir” dedi.

 

MÜBAREK AY VE GÜNLERDE DÜZENLİYORUZ”

 

Bu konferansları dört yıldan bu yana düzenlediklerini söyleyen Muhammet Koç, “Mübarek üç aylar ve Ramazan ayı başta olmak üzere mübarek günler ve Cuma günleri bu etkinliği düzenliyoruz. Bu programlardaki maksadımız halkımızı çeşitli dini konularında suallerine cevap vermek ve tecrübe kazanmış eğitimli toplum oluşmasına katkı sağlamaktır” diye konuştu.

 

DİNİ KONULARDA BİLGİ VERDİ. 

 

Programda Dr Abdulcabbar Boran “Kur’an-ı Kerim Işığında Asrı Saadet, insanların Allah’ı sevmesi, Kalp temizliği, duaların Allah nazarında önemi, insanın mutluluğu nerede araması gerektiği” gibi konularda da bilgiler verdi. Sema gösterisinin ardından Dr Abdulcabbar Boran katılımcıların sorularını yanıtladı.

 

Haber / Bahtiyar ŞENLİK

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10