2023’e kadar 6.5 milyon konut yıkılacak

Çerkezköy Emlakçılar Derneği ve Denizbank, Çerkezköy ve çevrede hizmet veren emlakçılar için kahvaltı düzenledi. Çekilişle emlakçılara 4 büyük takımın formaları ile televizyonların he

Çerkezköy 3.07.2012 21:37:00 0
2023’e kadar 6.5 milyon konut yıkılacak

Çerkezköy Haber - Çerkezköy ve çevrede faaliyet gösteren emlakçılar, Çerkezköy Emlakçılar Derneği ve Denizbank tarafından düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi.

 

EMLAKÇILAR KAHVALTIDA BİR ARAYA GELDİ

 

Dün saat 10.00’da Golden palas Otel’de düzenlenen kahvaltıya Denizbank Trakya Bölge Müdürü Ahmet Çelik, Genel Müdürlük Konut ve Taşıt Kredilerinden Sorumlu Bölüm Başkanı Hakan Varol, Denizbank Çerkezköy Şube Müdürü Murat Çek, Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Serkan Karagöz ile çok sayıda emlakçı katıldı.

 

“EKMEĞİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ”

 

Programda konuşan Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Serkan Karagöz emlakçılar olarak beklentilerini anlattı. Korsan emlakçılık yapan, vergi dairesi kaydı bulunmayan emlakçıların ilgili mercilere şikayet edilmesini isteyen Karagöz “Ekmeğimize sahip çıkmalıyız. Ayrıca üye olmayan arkadaşları da derneğe üye olmaya davet ediyoruz” dedi.

 

Denizbank Trakya Bölge Müdürü Ahmet Çelik de, banka olarak işlerini ehliyle yapmanın kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

 

6.5 MİLYON KONUT YIKILACAK

 

Genel Müdürlük’ten gelen Konut ve Taşıt Kredilerinden Sorumlu Bölüm Başkanı Hakan Varol da Türkiye’deki konut sektöründen bahsetti. 2B yasası, kentsel dönüşüm yasası ve mütekabiliyet yasasının, konut sektörünün nerelere geldiğinin bir işareti olduğunu ifade eden Varol, “Türkiye’de 20 milyon konut stoku var. Bunların yüzde 60’ı imara ya da deprem yönetmeliğine aykırı. 2023 yılına kadar 6.5 milyon konut yıkılacak. Güçlendirme talebi olan da 2 milyon konut var. Konut sektörünün yarısı yenilenmiş olacak” dedi.

 

600 MİLYAR TL’LİK MORTGAGE KREDİSİ HACMİ

 

Önümüzdeki yıllarda 600 milyar TL’lik mortgage kredisi hacminin söz konusu olduğunu ifade eden Hakan Varol, Belçika-Fransız ortaklığında kurulan Denizbank’ın Avrupa’nın en büyük ikinci bankası ve Rusya’nın en büyük bankası Siber Bank tarafından satın alındığını söyledi. Denizbank olarak 5 milyonluk müşteri hacimlerinin olduğunu ve 1.5 milyon da kredi kartı müşterilerinin bulunduğunu ifade eden Varol, 25 yıla kadar vade ile konut kredisi kullandırabildiklerini söyledi.

 

MORTGAGE SİSTEMİNİ ANLATTI

 

Yeni kurdukları Demo Mortgage sistemi ile ilgili de bilgiler veren Varol “Emlak ofislerimiz çok önemli. Türkiye’de 50 bin emlak ofisi var. Emlak ofislerinin önemi daha da artıyor” dedi. Yıl sonuna kadar 65 kişilik bir grubu Amerika’da NBA maçına götüreceklerini ve katılımcıların 1 haftalık gezi masrafının banka tarafından karşılanacağını ifade eden Varol “TSE tebliğine göre her emlak ofisinin önünde bir hizmet aracının bulunması gerekiyor. Buna istinaden Tofaş ile anlaşma yaptık ve 15 bin TL avantajlı kredi sunduk” dedi.

 

4 BÜYÜKLERİN FORMALARI HEDİYE EDİLDİ

 

Konuşmaların ardından Denizbank’ın son 3 yılda yaptığı çalışmaları içeren bir film gösterisi sunuldu. Sunumun ardından yapılan çekilişle Murat Kuyumculuk’tan Rıdvan Küçük’e Fenerbahçe forması, Macitler İnşaat’tan Ziver Macit’e Trabzonspor forması, Nihat Macit’e Beşiktaş forması ve Muzaffer Er’e de Galatasaray forması hediye edildi. Programda ayrıca çekilişle Zafer Çalışkan ve Halil İbrahim Pekdemir’e de televizyon hediye edildi. Ayrıca Çerkezköy Emlakçılar Derneği’ne de bir televizyon hediye edildi.

 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10